Dagbog 2023

27.01.2023:
 
Puha, jeg havde en yderst anstrengende fødsel natten til torsdag... min røde skimmel Niffer's Ghazala havde været urolig hele dagen og ved 21.30-tiden sad hun med veer uden at der skete ret meget. Så ud i en kasse og give kalkvand... der kom masser af veer, men der var intet i fødselskanalen.
Mere kalkvand og jeg lod hende være lidt i fred inde i buret og kiggede til hende hver halve time. Havde allerede forberedt mig på at skulle til dyrlægen torsdag morgen.
Da jeg skulle i seng ved midnatstid, opdagede jeg at der hang en bagfod ud af Ghazala. Op på et håndklæde og jeg fik lirket ungen ud - en rød dreng på 120 g. Der var ikke umiddelbart liv i ham, men jeg gav hjertemassage og kunstigt åndedræt og fik sørme gang i ham. Ned i en kasse med varmeflaske og mere kalk til muttemor. Efter et kvarters tid kom der gang i fødslen igen og jeg hev en stor unge på 126 g ud af hende... der kom kortvarigt liv i den men den forsvandt for mig igen og det lykkedes desværre ikke - samtidig kom endnu en unge ud og den fik jeg liv i - en lille skimmeldreng på 94 g. Mens jeg masserede den lille, så kom der en unge mere - også bagvendt - den var der heller ikke liv i, men ved kunstigt åndedræt og hjertemassage lykkedes det mig endelig at få gang i den også... en satinhan på 118 g. Mor rensede ellers ungerne, da de kom ind til hende, men pludselig blev hun bange for dem, så op i en lille kasse igen og håndklæde over. Jeg gav mere kalk og hun spiste agurk, så jeg håbede på,  at hun ville falde ind i rollen som mor. De tre små bebser ser fine ud.  Jeg var først i seng kl. 2.30 efter al den hurlumhej, så var monstertræt om morgenen.
Men jeg har aldrig oplevet, at unger har overlevet, når der er gået så lang tid siden de første veer og til at den første kom ud kl. 0:05. Der skulle dog også arbejdes meget med dem for at det lykkedes og suge fostervand ud.
Ghazala måtte blive i den lille transportkasse natten over, da hun blev bange for ungerne igen og ville hoppe ud af sit bur. Så i dag sidder hun i et lille tremmebur med ungerne under sig og de virker friske, så håber de kommer i gang med at die. Ghazala forbinder åbenbart sit gamle bur med noget dårligt, siden hun ikke vil være der. 
Jeg har stillet lidt KMR på havregryn ind - ungerne fik sukkervand igår og en smule KMR på teske.  Ghazala er også kommet godt i gang med at spise igen. Jeg gav hende Baytril og CC igår, da hun så lidt medtaget ud. Jeg måtte også vaske hende bagi for størknet blod og spåner/hø, der hang fast. Hun har ikke haft energi til at rense sig selv ordentligt, men det virkede som om hun nød at blive gjort ren. Det var også en hård fødsel for hende.
Lige nu klukker hun til ungerne, så jeg krydser fingre for, at det nok skal gå fint. 
 
25.01.2023:
 
De røde unger Niffer's Elisa og Niffer's Nicholas er flyttet til Tyskland hos en opdrætter, der vil forbedre farven på hendes røde gruppe.
 
22.01.2023:
 
I dag er de creme hunner Niffer's Maya Vanity og Niffer's Holly flyttet til Marlinas Opdræt. Jeg stopper med californians i creme og hvid for at koncentrere mig om de røde. Der vil også komme lidt flere kæledyr til salg på et tidspunkt.
 
16.01.2023:
 
I dag er hanungen Niffer's Damian flyttet til Sejs, da Niffer's Gigant desværre havde mistet sin makker Niffer's Hardy på 5½ år. 
 
04.01.2023:
 
Årets første kuld født igår ved middagstid. WIN20-SV, SV3-20 DKCHsv Niffers Maya Bernina har født 2 store creme piger på 126 og 130 g - den største med crest. Far er Niffer's Machu Snow Prince.
 
03.01.2023:
 
I dag har hunungen Maya Celenia fået nyt hjem hos en familie fra Lading, hvis voksne hunmarsvin nu desværre manglede selskab.
 
01.01.2023:
 
Godt nytår til familie, venner og bekendte samt alle der har købt deres nye marsvin hos os i det gamle år. Vi kom roligt ind i det nye år trods alt for mange nytårsbrag igennem hele aftenen. Hunde (jeg passede også Trines hund) og marsvin tog sig heldigvis ikke særligt af det.
 
*****************************************************************