Dagbog 2008

31.12.2008:

Jeg vil benytte lejligheden til at sige godt nytår til alle. :o) Håber det bliver et godt nyt år for både folk og fæ. Tak for de gode stunder, vi har haft i det gamle år....  de nye mennesker vi har lært at kende og til vores "gamle" venner. Glæder os til mange gode stunder i det nye år... og hyggelige udstillinger i godt samvær.
Det har været et godt år for opdrættet... hele 14 nye A-dyrs champs blev det til og en hel del BIG og BIS-placeringer. Gode udtalelser på vores dyr... der er virkelig sket en forbedring både indenfor de røde og skimlerne, synes jeg. Mange nye lovende dyr har set dagens lys og vi har desværre også måttet tage afsked med et par af de gode gamle og kære dyr.
Avanti, min første røde satinskimmel af udstillingskvalitet blev født her i december... ham glæder jeg mig meget til at følge. :o)
Jeg kunne godt ønske, at der var nogen flere opdrættere af rød og skimmel her i landet. Igen i år må jeg se rigtig mange gode dyr gå til udlandet... jeg er selvfølgelig glad for, at de er kommet ud til velrenommerede opdrættere og endda bliver udstillet i udlandet... men det havde jo også været rart at se nogen af dem blive her i landet. Hele 62 fine dyr er gået til henholdsvis Holland, Tyskland, Sverige, Norge, Tjekkiet, Belgien og England i år.... jeg har lige fået en henvendelse helt fra Rusland. Vildt!
Omvendt er kun 10 dyr gået til danske opdrættere... resten er kommet ud til kæl. Og det er selvfølgelig også fint nok... der sidder jo måske kommende udstillere og opdrættere derude, der ligesom de fleste af os andre er startet med et marsvin eller to.  Og jeg er sikker på, at de små dyr gør lykke i mangt et lille hjem og er til stor glæde hver dag for mange børn og voksne   :o)

Så igen... godt nytår til alle... og en skål for marsvinet.... et af de sødeste små dyr, der findes. :o)

30.12.2008:

Her til middag kørte jeg til Kolding, hvor jeg skulle mødes med den hollandske opdrætter Mense Bennink, der havde reserveret 5 røde marsvin og 2 røde skimler (Rubina, Isabeau, Kelly, Mikkeline, O'Malley, Joelle og Valmira) og så havde jeg lige en ekstra rød han Ricardo med, som de skulle kigge på.  Han kom så også med dem hjem til Holland. :o) Til gengæld havde de så den lille røde aby-pige med til os, som skal være Trines nye kæledyr. Trine kalder hende Rødhætte. :o)

29.12.2008:

Idag var en af de dage, man godt kunne undvære. Vi måtte gå den tunge gang til dyrlægen for at få aflivet 2 dyr. Trines gamle Kiara på 4 år har været lidt stille på det sidste og vi var til dyrlægen før jul for at få kigget på både hende og satinen Sunny. Kiara havde lidt besværet vejrtrækning, så der blev taget røngtenbilleder og dyrlægen kunne konstatere, at Kiara havde meget vand i lungerne og at det sikkert var galt med hele hendes kredsløb. Vi fik medicin med hjem for at se, om det havde nogen virkning, men det havde det så desværre ikke og Kiara var kun blevet mere sløj og stille over julen. Med hensyn til Sunny så troede vi først, at det var galt med hendes øre, da hun hældte hovedet til den ene side, men det viste sig, at hun højest sandsynligt også havde en svulst inde i hovedet, da det ene øje bulede meget ud i forhold til det andet. Jeg havde også måtte tage hende ud af den flok, hun gik i, da hun ikke rigtigt kunne begå sig mere. Det var heller ikke blevet bedre af medicinen, så jeg synes, at det var synd at det langsomt skulle blive værre og det så ikke rart ud med øjet.
Trine har taget det meget tungt med Kiara, men kunne godt se, at det også var synd for hende, at hun havde det skidt. Men let var beslutningen ikke... og hun har jo lige mistet sin Hvide Rose også. :o(
Trine får så en anden lille mut til trøst. Jeg skal mødes med en hollandsk opdrætter i morgen, der skal købe hele 7 dyr af mig. Og så bliver det til, at vi køber en lille helt rød aby-pige af hollænderen til Trine. Så får hun da lidt andet at tænke på.

27.12.2008:

Her til aften er Niffer's Pallas Athene blevet afhentet af Susanne og Michelle fra Solbjerg. De har i forvejen 12 marsvin, så Athene skal nok få selskab. :o)

26.12.2008:

Idag har Niffer's Tamika og Niffer's Tiffany fået nyt hjem hos en sød familie fra Støvring. :o)

Jeg har sør'me fået taget billeder af de nye kuld idag - hold op hvor er det svært at få de større unger til at stå stille - og der er taget nye billeder af flere af salgsdyrene.  Salgssiden er hermed opdateret. Har fået en stor bestilling fra Holland, så nu skal vi bare have aftalt transporten.

Lelina har heldigvis fået mælk nu til de små bebser. Jeg opdagede det senere igår, da jeg havde hende ude til tjek... så jeg prøvede at lægge en af de mest ivrige unger til og bagefter lod Lelina selv ungerne komme til... så hun skulle bare lige i gang. :o)  De 2 mindste får nu stadig lidt KMR ved siden af for en sikkerheds skyld.... vægten skulle gerne lidt mere i vejret.

24.12.2008:

Her i formiddags blev Niffer's Unicky afhentet af en familie fra Stjær. De har i forvejen en 5 mdr. gammel han, som nok vil blive glad for selskabet. Unicky er desuden en julegave til familiens ene datter.... det skal være en overraskelse, at hun får Unicky i gave... resten af familien var ude og se på ham sidste weekend.
Lelina har ikke rigtig fået mælk i yveret endnu, så de små bebser har fået lidt KMR killingemælkerstatning.  . Lelina virker lidt irriteret, hvis de prøver til, men hun virker ikke spændt dernede eller noget... jeg kan i hvert fald ikke presse mælk ud endnu. Jeg håber sør'me, at mælken snart falder til.

23.12.2008:

Det kom helt bag på mig, da jeg pludselig hørte spinkle bebselyde inde hos Lelina idag. Jeg havde først forventet fødsel d. 28. december, så hun gik stadig sammen med Vulcano, som jeg først ville jeg have taget fra i morgen, når hanungen Unicky skulle afhentes af en familie og jeg ville få et bur ledig. Men nu lå der allerede 2 unger inde hos Lelina og fødslen var langt fra færdig. Vulcano var helt uanfægtet af fødslen, men ud kom han i en fart. Og så fødte Lelina ellers 3 bebser mere....  et senere tjek viste at hun have født 1 RØ skimmelpige på 59 g, 2 RØ skimmeldrenge på 51 og 80 g, en DE skimmeldreng på 78 g og en gylden DE pige på 80 g. Skimlerne ser rigtig fine og veltegnede ud... men uh hvor er de små nogen af dem.... men de skulle som sagt også først være kommet  om 5 dage efter min beregning. Nu må jeg så bare håbe på, at de alle klarer den.... de virker da livskraftige nok trods størrelsen.

21.12.2008:

Så er Niffer's Orchidé blevet afhentet her til aften. Hun skal til Sjælland og bo hos Ina og hendes andre marsvin. Ina har nogen bekendte, der skulle på besøg hos noget familie 6 km fra Låsby og så var det jo nærliggende, at de kunne have Orchidé med hjem. :o)

19.12.2008:

Vi havde lidt travlt her til morgen, da jeg åbenbart ikke havde fået sat vækkeuret og Trine skulle i kirke med klassen. Så jeg fik bare hurtigt kørt hende i skole og måtte tilbage og fodre dyrene. Jeg var ved at give vand, da jeg opdagede en lille våd unge inde hos Undine. Den var helt nyfødt... fosterhinden var bidt af hovedet, så ungen kunne få luft, mens ellers var den ikke pakket ud og Undine var flygtet hen i den anden ende af buret...  vist skrækslagen over, hvad der var passeret..... hun snusede forsigtigt til ungen og skyndte sig så væk igen. Jeg hjalp så med at få tørret ungen og lagde den ned til Undine igen, men hun var stadig meget urolig. Så kom unge nr. 2... det samme skete.... hun pillede ungen ud, så hovedet var fri og skyndte sig så væk igen. Det var vist vældigt farligt det her..... jeg lagde unge nr. 1 hen til hende igen og rensede nr. 2. Da ungen peb lidt, kom Undine langsomt nærmere og meget forsigtigt gik hun i gang med at slikke ungen. Hun fik unge nr. 2 ned igen og nu gik det bedre..... da unge nr. 3 kom, var der ikke noget i vejen... den blev slikket og renset på behørig vis. Hun skulle åbenbart bare lige vænne sig til den nye moderrolle.... det er Undines første kuld. Et senere tjek viste, at hun har fået 3 røde hanunger på 105 g, 110 g og 112 g. Øh... hvor blev pigerne liiige af?  Men fine er de og ingen ørefolder.

17.12.2008:

Vi stod op til et meget trist syn her til morgen. Trines kæledyr Hvide Rose lå død i sit bur. Hun har ikke været syg på noget tidspunkt og der var intet at bemærke, da jeg gik i seng igår aftes... da spiste hun sit aftenfoder sammen med bur kammeraterne på sædvanlig vis og stod og tiggede agurk op ad plexiglasset. Trine var selvfølgelig helt knust og det var med nød og næppe, at jeg fik hende i skole idag. Jeg måtte love Trine et andet marsvin og at vi købte en buket blomster i Brugsen efter skoletid, så hendes Hvide Rose kunne blive begravet på behørig vis, da der jo ikke er nogen blomster i haven på denne årstid. Rose blev kun 2½ år. Hun blev BIS 1 i Børnedyr i april 2008 og hun er mor til Niffer's Xsara, der blev Nordisk Juniormester i Børnedyr i 2007.

16.12.2008:

Olympia havde født de smukkeste bebser, da vi stod op. En meget dejlig rød satinskimmeldreng på 105 g, en flot rød satindreng på 89 g og 2 lige så fine røde satinpiger på 98 og 100 g. Der var også en smuk og veltegnet satinskimmeldreng på 82 g, der ikke var pakket ordentlig ud og derfor desværre var død. De andre unger var varme, tørre og livlige, så de er kommet en gang i nattens løb.
Her til aften havde vi besøg af en familie, der skulle købe et marsvin som selskab for deres andet marsvin på 5 mdr. De udvalgte sig Unicky, men skal først have ham hjem d. 24. om formiddagen, da han samtidig skal være en julegave til deres datter. :o)

15.12.2008:

Niffer's Una Luna og Niffer's Umbertina har fået nyt hjem idag hos en familie fra Silkeborg.
Niffer's Toya og Niffer's Tanaya har fået nyt hjem hos en familie fra Ålborg. :o)

14.12.2008:

Jeg har fået taget billeder af Dolce Vitas kuld her til aften. :o) I eftermiddags har Trine og jeg besøgt min veninde Jane og hendes børn. Og fik fotograferet deres præmiedyr Xenia og Anemone fra udstillingen i Ålborg.

13.12.2008:

Idag har Niffer's Sebastian og Niffer's Othello fået nyt hjem hos en sød familie fra Hjortshøj. :o)
Ved 21-tiden kom Maria fra Firstclass Cavies og hendes kæreste forbi efter en lang tur til Tyskland. Maria købte Niffer's Sharifa og Niffer's Yamilla til avl og udstilling. Der ventede en lang tur hjem til Sæby. :o)

11.12.2008:

Dolce Vita havde født, da vi stod op her til morgen. Trine kaldte, at jeg skulle komme og se de nye bebser og det viste sig, at der lå hele 5 bebser hos Dolce Vita. Da vi havde travlt til morgen og Trine skulle til krybbespil kl. 17.30, fik jeg først tjekket køn og vægt her til aften. Det viste sig, at der var 2 eng. crestede røde piger på 54 og 94 g, en rød pige på 97 g og 2 røde drenge på 96 og 82 g. Hvor blev skimlerne så liiige af? Det er nemlig min skimmelhan Jappe, der er far til kuldet. Nå, det vigtigste er jo, at mor og bebser har det godt og ser ud til at trives, selv den mindste bette pige.

04.12.2008:

Ximena fødte sit første kuld her til aften ved 21.15-tiden. Jeg var i gang med at rense bure, da jeg opdagede, at Ximena sad med veer. Hun fødte nemt og hurtigt. Tog sig fint af bebserne og slikkede dem rene for hinder. Den sidste unge der blev født, var meget slap og han klarede det desværre ikke... ellers en fin eng. crested hanunge på 120 g. De andre  er en amr. crested skimmel dreng på 114 g, en superrund gylden PE dreng på 103 g og en smuk gylden satinskimmelpige på 118 g.

30.12.2008:

Rhianna har fået nyt hjem idag hos Brian fra Ålborg. Hun skal bo sammen med 2 andre marsvinehunner og bruges til udstilling. :o) Vi har snakket med Brian og hans familie et par gange til udstillinger, så Rhianna skal nok få det godt.

23.11.2008:

Så har jeg fået taget billeder af Mirindas nye kuld samt vores vindere fra gårsdagens udstilling i Ålborg, som jo gik ganske godt. ;o)
Jeg startede med at have mine eng. crestede drenge Niffer's Lysander og Niffer's Matador op og de fik begge cert og var i BIG Junior finalen i kombinationsracer. Det gik også super med mine 4 skimler.... min røde skimmel Kalypso fik sit andet juniorcert og blev BIG Junior i Flerfarvet samt var i BIS junior finalen. De gyldne skimmelpiger Amaryllis og Veronicha fik begge deres 2. cert og blev senere 3. bedste opdrættergruppe ud af 8. Min gyldne skimmelhan Quentin Tarantino fik også cert og blev Champ. :o) Helt vildt så blev mine ensfarvede røde Niffer's Oskar samt DKCH Niffer's Geena den bedste opdrættergruppe på udstillingen. Geena fik endvidere sit 4. cert. Ligeledes min gyldne satinhun DKCH Niffer's Happy Hour, der også vandt sin klasse. Sidste cert gik til min store gyldne han Niffer's Vulcano, der således blev champ. :o)
Trines lilla pige Effie fik en flot udtalelse, men intet cert. Det gik ikke helt så godt for Trines børnedyr... bedste resultat fik Leonie... men der var lidt hård hud på fødderne, der skilte hende fra vinderne. Pilgrim havde desværre en klo, jeg fik klippet lidt for kort. Men Trine ved også, at man jo ikke kan forvente at vinde hver gang, så hun tog det pænt.
Trine og jeg kunne rigtig glæde os på min veninde Janes vegne. Hendes smukke store satinskimmel DKCH Aladdin fik sit 4. cert og var senere i BIS finalen. Hendes gyldne satinhan Asterix fik sit 3. cert og blev champ. Asterix og Aladdin er efter den gyldne hun DKCH Niffer's Xenia, som også tilhører Jane og hendes børn Rasmus og Maria. Rasmus udstillede Xenia i børnedyr, hvor hun fik sit andet børnedyrscert og var i Børne-BIS finalen. Hun gik endda hen og blev BIS1. Det kan nok være, at Rasmus blev glad og overrasket, da resultatet blev råbt op. Maria udstillede skimmelpigen Anemone, der også er barn af Xenia. Anemone fik sit 3.  cert og blev børnedyrschamp samt endda BIS3 i Børnedyr på udstillingen. Så det var nogen glade og stolte børn, der kunne tage hjem med pokal og fine rosetter. Stort tillykke til jer. :o) Xenia er dermed mor til 4 champs, idet hendes 4. barn Aragorn blev champion i Hundslund. Hun har sør'me gjort det godt, Xenia. :o)
Jeg havde Lea med hjem i bilen og hun havde fået en fin BIS3 i kæledyr samt cert på sin fox-han Knock Out, der derved blev champ. Det blev til en tur forbi Mac Donald i Haverslev, inden vi fortsatte turen hjem. Trine gik i seng med det samme. Hun var træt efter en lang men god dag, hvor hun havde leget med de mange andre børn. Det var en fin udstilling, som kreds 4 havde arrangeret og hyggelige lokaler.  Det var årets sidste udstilling for vores vedkommende.

20.11.2008:

Mirinda havde født, da vi stod op....  der var 2 søde bebsepiger, der stak sit hovede frem bag ved deres mor. Der lå deværre også en død rød satindreng på 93 g med tarmfremfald. Men pigerne er en fin rød skimmelpige på 110 g og så en rød-hvid satinpige på 103 g med blis... hvor kom hun så lige fra? Hun ser ikke skimmel ud og har klare fine afgrænsninger. :o) Meget smuk...

15.11.2008:

Zinnia fødte 2 flotte bebsepiger igår aftes lidt inden midnat. Jeg så ikke fødslen, da jeg var faldet i søvn, men jeg vågnede ved en sms fra Lea og så tjekkede jeg også lige hos marsvinene.... og så lå der to flotte lidt fugtige piger hos Zinnia. En rød satinpige og en rød skimmelpige. Begge vejer præcis 134 g. Zinnia har som sædvanligt klaret det hele fint. Dejligt med piger. Far til pigerne er DKCH Niffer's Chandos og det er mit første kuld efter ham.
Her til morgen tjekkede jeg dyrene ved 7.30-tiden og alt var roligt. Da jeg stod op igen kl. 9 havde Kelly sør'me født tre bebser. En rød pige på 94 g og to eng. crestede drenge på 107 og 104 g. Det er Kellys andet kuld og hun har også klaret alt flot og ryddet helt op efter sig. Far er min finske han Snoop's Champ.

13.11.2008:

Trine har holdt fødselsdag for vores gamle muttepige Deliza idag, da hun bliver hele 7 år. Det blev fejret med fødselsdagssang, pyntet bord og lækker grønt. Deliza tog for sig af lækkerierne... og nød vist opmærksomheden. :o)

12.11.2008:

Jeg kom hjem til en kedelig overraskelse, idet vores gyldne han Copy Cat lå død i sit hus. Han havde ikke været syg overhovedet og om morgenen, inden jeg tog på arbejde, havde han spist sin mad som normalt. 2 dage forinden, hvor jeg gjorde bure rene, havde jeg vejet både ham og de andre dyr samt klippet kløer... Copy var en stor flot dreng på over 1200 g, så det kom som lidt af et chok at finde ham død.  Jeg må gå ud fra, at det har været hjertet eller et andet organ, der pludselig er stået af....  han lå helt fredelig i sit hus. Jeg har heldigvis fået 2 fine drenge efter ham, Lysander og Matador, som begge skal udstilles i Ålborg om 10 dage.

10.11.2008:

Jeg vågnede lidt før vækkeuret lød ved babypiv. Og stod op til 5 våde nyfødte bebser. Pretty Woman havde klaret sit første kuld helt uden problemer. :o)Det blev til en skimmelpige, en satindreng og tre satincrestede - en pige og to drenge. Alle gyldne og mørkøjede. Så de er nok født ved 6-tiden. Pretty Woman var meget opmærksom på ikke at træde på de små... når hun skulle lægge sig ned og slappe af, fejede hun først ungerne væk med hovedet for ikke at mase dem. Det er rigtig dejligt, når en førstegangsmor er så dygtig. Jeg er altid imponeret over, at de kan finde ud af at ordne så mange unger og holde styr på dem alle. Også selvom det er bælgmørkt.
Min anden nybagte muttemor Tamara er også en rigtig god mor. Alle 5 unger tager på og Tamara har hele tiden travlt med unger, der vil die. Når jeg giver grønt, er hun også vældig opmærksom. Mange andre muttemødre skynder sig hen i et hjørne for at æde det lækre selv... men Tamara tager det hen til ungerne og deler med dem. Det er så sødt, når de alle sidder om det samme stykke grønt og spiser. Så der er godt nok forskel på muttemødre.

09.11.2008:

Niffer's Paloma og Niffer's Penny Lane har fået nyt hjem idag hos en sød familie fra Hinnerup. De skal nok få det godt. :o)
Jeg har fået taget billeder af Tamaras bebser idag og vores vindere fra lørdagens udstilling i Sig. Solen var så venlig at titte frem her i eftermiddag, så jeg kunne få kameraet frem. :o)

08.11.2008:

Jeg kørte sammen med Lea til Specialudstillingen i Sig her til morgen og var igennem indtjek ved 9.30-tiden.  Nåede lige at give dyrene vand og mad, inden udstillingen gik i gang. Den engelske dommer var ikke dukket op, så Kenneth Hansen måtte dømme alle racedyr. Han skulle ellers kun have dømt ruhår.
Først havde jeg mine satiner oppe. Her fik min røde satin Sahara sit 3. cert og blev champ og siden vandt min gyldne satin Happy Hour sin klasse og fik sit 3. cert og blev også champ. Hun var siden oppe i BIR, som hun gik hen og vandt over flere fantastiske dyr, så jeg var meget stolt og glad. Golden Glitter, min juniorhan fik en god udtalelse og blev BIR Junior i satin.
Så var det tid for de ensfarvede... min røde hun Geena fik sit 3 cert, så den 3. champ var i hus. ;o) Oskar fik en god udtalelse og siden fik min gyldne han Vulcano sit 3 cert... som var hans første voksencert. Han er en stor fyr på 1344 g med de største gardinører, jeg har set. Vulcano blev sør'me også BIR i Ensfarvet, så jeg er meget stolt af min store dreng. Min røde hun Geena var forresten også oppe i BIR.  Jeg var den enste, der udstillede Flerfarvede, så min røde junior skimmelhun Kalypso fik sit 1. cert og blev BIR Junior. De gyldne skimmelpiger Amaryllis og Veronicha var oppe imod hinanden og her fik Amaryllis sit 1. cert . Sidste gang var det Veronicha, der løb af med sejren. Amaryllis blev derved bedste Flerfarvede. Tino fik en god udtalelse, men ikke cert denne gang.
Af mine crestede fik min juniorhan Lysander sit første cert. Tandra fik ikke noget denne gang. Queen of Heart, min gyldne satincrestpige, fik sit 2 cert. 
Det var en super hyggelig udstilling. Vi fik kylling til middag og Alices gode æblekage om eftermiddagen og så kunne vi jo klare os lidt. Der blev også god tid til at hygge og snakke... og det er jo sådan set også det, vi kommer for udover at fremvise vores dyr. Uden vores gode venskaber var der jo ikke så meget ved det. Tak for en super hyggelig udstilling.

04.11.2008:

Vi stod op til 5 fine tørre bebser her til morgen. Tamara har født dem en gang i nattens løb. Det blev 3 røde piger på 74, 80 og 95 g og 1 amr. crested pige med blis på 70 g og en eng. crested dreng på 71 g. Tamara havde ordnet alt til UG. Man kunne ikke se, at der var født i buret. :o)  Det er Tamaras første kuld og faderen er min finske han Snoop's Champ.

02.11.2008:

Idag er Divina og Xylina solgt til en sød familie fra Højbjerg. Jeg er sikker på, at de nok skal få det godt.

26.10.2008:

Trine opdagede igår, at Juan havde en løs fortand. Jeg kunne ikke få den ud, så vi var en tuÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À den generede Juan, når han skulle tygge.... Juan fik rettet fortænderne til og kindtænderne var heldigvis fine. Han er jo en gammel dreng, så vi passer godt på ham. Trine laver lidt hakkemad til ham, selvom han tygger fint nu, hvor den løse tand er væk.

23.10.2008:

Jeg har taget Unity fra Pretty Woman i dag... hun kan føde her fra d. 25.10. Det går fint med alle bebserne... jeg har fået taget billeder idag af de 2 seneste kuld med enebørn. Patricias unge Rubina vejer allerede 187 g. Sunnys skimmeldreng har også fundet ud af at die... så der stiger vægten nok også snart. Da jeg skulle tage billede af ham, så forsvandt han snart ind under sin tålmodige mor. Sådan blev hun stående i 10 minutter, mens den unge mand forsynede sig af mælkebaren. :o)

22.10.2008:

Sunny fødte en stor enlig skimmeldreng på hele 136 g i nat. Sunny har tidligere gået sammen med Notre Dames Braveheart uden at blive drægtig. Hun fik så 18 dage sammen med Niffer's Winnetou, inden han rejste over til en svensk opdrætter og jeg troede faktisk ikke, at hun havde nået at blive drægtig. Sunny gik sammen med Zirconia og jeg regnede bare med, at hun nu skulle pensioneres. Her for en 14 dages tid siden, opdagede jeg så pludselig uventet liv i maven. Sunny havde ikke taget noget særligt på... det er faktisk først her den sidste uges tid, at hun har lagt sig lidt ud. Men der kom så også kun én unge. Fødslen gik fint... Sunny klarede det hele selv og moderkagen kom umiddelbart efter. Det hele tog kun et kvarter... det var et rent tilfælde, at jeg var oppe. Jeg var faldet i søvn, da jeg puttede Trine... vågnede så ved 1-tiden, hvor jeg stod op og lige gav dyrene vand og aftenhø. Da jeg skulle til at slukke  lyset, hørte jeg fødelyde... Sunny sad da med kraftige veer, så jeg overværede lige den ellers ukomplicerede fødsel, inden jeg fik i seng igen. :o)

19.10.2008:

Idag er feriemutterne Samson og Sylvester blevet afhentet af sin ejer Mette. De har været på ferie hos os i 2 uger, mens Mette var udenlands. Det er gået rigtig fint. Drengene var hurtige til at tilpasse sig denne gang... det gik lidt langsommere sidste gang i sommerferien, hvor de gemte sig i huset bare man kiggede på dem. :o)

18.10.2008:

Trine og jeg skulle have været et smut ude og handle, men da Patricia gik og klukkede, bed sig i bagbenet og var generelt urolig, så blev vi hjemme. Hun var sat til at føde d. 19.10., men nu så kuldet altså ud til at komme idag.
Det gjorde det også... men vi måtte vente til om aftenen ved 20-tiden. Jeg var i køkkenet, da Trine råbte, at nu fødte Patricia.
Jeg fløj ind i mutteværelset, hvor Patricia slikkede en unge. Den virkede meget slap, men var tilsyneladende i live. Da Patricia igen fik veer, undersøgte jeg den slappe unge. Det så ikke godt ud... den gispede bare kort efter vejret og så plejer der ikke at være meget at gøre. Den var også snart væk trods ihærdige forsøg på genoplivning. Den har nok været for længe undervejs og har måske fået vand i lungerne. Ellers en flot veltypet rød dreng på 111 g. :o(
Patricia havde kraftige veer og snart var hovedet af den næste unge udenfor. Jeg hjalp med at få den helt ud... skulle ikke risikere endnu en død unge og det var måske nok godt, for det var en kæmpe rød pige på hele 144 g. Denne gang heldigvis sprællevende og den gav skrig fra sig, når Patricia ivrigt slikkede den ren og trak i pelsen. Synd med hanungen, men heldigvis en fin pige til Patricia at tage sig af. Hun er også meget glad for ungen og pusler hele tiden om den.

12.10.2008:

Bella har født 2 super flotte veltypede gyldne skimmelpiger idag på 109 g og 116 g. Tidspunktet kendes ikke for pludselig lå der bare 2 tørre bebser inde i huset og alt var ryddet op. :o) 

09.10.2008:

Vores skinnypige er heldigvis ovre sin dårlige mave... hun har været på kur og fået Diarsanyl, der virker stoppende på en tynd muttemave. Og så får hun ellers bare hø, vand og foderpiller. Og har fået Critical Care i en periode... men nu er hun frisk igen og laver normale pøller, omend de er en smule fugtige endnu. Men vi er meget lettede over, at hun er rask igen.

Og så venter jeg ivørigt bare på, at mit kamera skal komme tilbage fra reparation. Jeg har rykket idag, da der var gået en måned.... og så fik jeg at vide, at forsikringen først ikke ville dække... men jeg havde jo tegnet en forsikring, der dækker alt... så de måtte æde den alligevel... det er nemlig en reparation til over 3000 kr.  Men jeg får først kameraet tilbage midt i næste uge. Så jeg kan forhåbentlig låne min mors kamera i weekenden og få taget billeder af vores nye bebser samt udstillingsdyrene med deres fine rosetter fra weekendens udstilling. :o)  Har også lovet at tage nye billeder af nogen saglsdyr til en interesseret opdrætter fra Schweitz.

06.10.2008:

Vi har været til udstilling i Kolding i weekenden. Trine og jeg havde Lea fra Daylights med i bilen og vi var fremme ca. 8.45.
Indtjek gik heldigvis uden problemer og så hjalp Trine med at få dyrene på plads og give mad og vand.
Det var DM og vi havde en rigtig god udstlling. Trine havde sine børnedyr op om lørdagen.... Xanadu og Leonie blev henholdsvis 4+ og 3+ i deres klasser, men Eragon blev 1 ud af 6, fik cert og var oppe i Børne-BIS om søndagen. Hendes Leonie vandt agurkespisningen om lørdagen.... hold da op en fart hun fik spist sine agurkeskiver i! :o) Vulcano blev tungeste han under 6 mdr. med sine 1250 g. Så Trine blev dekoreret med 2 fine guldmedaljer.
Jeg havde mine satiner oppe og de ensfarvede om lørdagen. Min røde satinhun Netifa fik cert og min gyldne satinhun Happy Hour fik sit 2. cert, selvom hun blev nr. 2 i sin gruppe. Dommeren roste hendes fine lyse pigmentering. Hun var oppe i BIG i Kombinationsracer søndag.
Mine røde Geena og Oskar fik også begge cert... Geenas andet. Søndag var de begge i BIG og blev sør'me henholdsvis BIG1 og BIG2. Geena blev også BIS6. Helt vildt!
Dommer Graham Godfrey kunne derimod ikke lide mine gyldne.... han ville åbenbart have mørk farve og pigmentering og både Vulcano og Babette er lyse.... Vulcano fik ellers cert begge dage i Hundslund og blev BIG J2, men idag var hans kæmpe gardinører m.v. kun fair imod excellent i Hundslund. Tja.... sådan kan det jo gå.
Trines lille lilla juniorpige fik en fin bedømmelse men intet cert.
Vi tog hjem om aftenen efter generalforsamlingen, da min røde hun Elina forventedes at føde. Det havde hun så også gjort. Desværre var der 2 dødfødte unger... en rød hun på 79 g og en skimmelhun på 110 g. Rigtigt ærgerligt. Heldigvis var der også 3 levende unger... en rød dreng på 93 g, en skimmeldreng på 94 g og en skimmelhun med snip på 92 g. Denne havde indtørret fosterhinde viklet ind om benene, som hun slæbte efter sig. Jeg måtte forsigtigt befri hende, så hun kunne komme til at gå. Ellers var ungerne friske nok.
Vi tog afsted til Kolding søndag morgen igen og sørgede for dyrene, inden bedømmelserne gik i gang igen. Mine skimmelpiger Veronicha og Amaryllis var oppe mod hinanden. Veronicha vandt klassen og fik cert, men begge fik en meget fin bedømmelse. Skimmelpigerne blev senere 3. bedste opdrættergruppe med en meget flot udtalelse fra dommer Jens Lindgren.
Min skimmeldreng Niffer's Quentin Tarantino fik også sit første cert og blev BIG2 i Flerfarvet og var i BIS finalen. Det er jeg meget stolt af, når jeg tænker på, at han var en lille bitte fis på kun 42 g og er flasket op.
Min røde crestede hun Niffer's Tandra fik sør'me også cert. Mit første til en rød crested, så det var en stor dag. :o) Synes selv at Tandra er meget fin.
Sidste dyr på bordet var min gyldne satincrestpige Sunquicks Queen of Heart, som også fik en flot udtalelse og sit første cert. Så det blev til hele 9 certer. Mærkeligt nok så fik Sahara og Vulcano, som jeg helt sikkert havde regnet med altså ikke cert... men det var der jo så mange andre, der gjorde i stedet for.
Trine faldt for en lille sød sort skinny på udstillingen fra Degns Opdræt, så hende købte Trine for sine egne penge sammen med et nyt udstillingsbræt og et par skinnyposer. Trine havde fået penge af mormor i sommers og dem kom der åbenbart til at stå skinny på. ;o)
Desværre opdagede vi søndag aften, da vi kom hjem, at skinnypigen havde fået lidt tynd mave. Det viste sig, at hun ikke var vant til så meget grønt, så nu er hun på kur med zoolac og bio-lapis.
Ellers var det en rigtig fin udstilling og hyggeligt at møde vennerne igen. :o)

Her til morgen så fødte Niffer's Zirconia så sit første kuld. Hun fik veer kl. 7.30 og fødte ungerne i løbet af ½ times tid, så jeg nåede ned med Trine i skolen til tiden.
Endelig en pæn kønsfordeling... det blev en gylden skimmelpige på 89 g, en satinskimmelpige på 93 g, endnu en skimmelpige på 118 g og som rosinen i pølseenden en gylden dreng på 116 g. Som den eneste i kuldet havde han røde øjne ligesom sin mor. Far til kuldet er Niffer's Winnetou, som nu bor hos Angcas Opdræt i Sverige.

Her sidst på eftermiddagen har Niffer's Elmira og Niffer's Fleur fået nyt hjem i Hadsten hos en sød familie.

28.09.2008:

De 2 røde drenge Niffer's Fonzie og Niffer's Tornado har fået nyt hjem idag hos en sød familie fra Søften. :o)

27.09.2008:

Så er der bebser igen her i opdrættet. Vi har holdt en pause på et par måneder i sommer, hvor jeg ikke satte hunner til, da jeg ikke ville have dem gående højdrægtige i den værste sommervarme... det har jeg ikke så gode erfaringer med. Men idag fødte så min dejlige satinskimmel Nikita sit første kuld efter Buckingham.... det er ligeledes det første kuld efter ham.
Jeg havde også ventet, at hun fødte idag, da hun havde gået lidt uroligt rundt og hun klukkede hele tiden.... jeg havde renset bure, så jeg overvejede, om jeg nu turde køre på lossepladsen, men da Nikita lige havde spist godt og nu lå og sov fast, så hastede jeg afsted med sækkene med brugte spåner... en halv time efter var jeg hjemme igen og der var ikke kommet bebser endnu. Men ved 16.45-tiden opdagede jeg at Nikita nu sad med veer. Det var gode kraftige veer, men der skete ikke rigtigt noget, før hun pludselig sad med en vandbobbel ud af måsen.  I den vandbobbel stak der et bagben ud. Så jeg besluttede mig for at hjælpe.... hun kunne muligvis godt have klaret det selv, men jeg skulle ikke risikere noget. Har glædet mig meget til dette kuld. :o)
Lige så stille fik jeg lirket ungen ud.... pillet hinden af hovedet og da den havde gispet efter vejret, fik Nikita den ind til rensning. Derefter gik alt efter bogen... Nikita ordnede ungen og de efterfølgende 3 bebser, der kom med 5-10 minutters interval. Ungerne viste sig ved nærmere eftersyn at være hele 4 satinskimler! En pige på 116 g, 2 amr. crestede drenge på 99 g (PE) og 119 g. Til slut en dreng på 123 g. Fine store og livskraftige bebser! Pigen er en tro kopi af sin mor... den rødøjede unge er mørkt skimlet, så jeg troede i starten, at han var ensfarvet.... men han er vældig sød med den hvide crest. Den anden amerikaner er også rigtig sød med sit runde hovede og den sidste dreng er også fin.... men som sædvanlig får jeg altså flest drenge! Tsk tsk. Nå, jeg er nu glad for en veloverstået fødsel.... Nikita tager sig fint af bebserne og de er store og fine.

17.09.2008:

Vi er blevet opmærksomme på, at flere mails ikke er dukket op i tidsrummet fra 12.9.-14.9.08. Som den første havde min mor skrevet til os og jeg fik aldrig mailen... nu er der andre, der har rykket for et svar på mails fra sidste weekend. Jeg har skrevet til udbyderen, for der står ikke noget under deres driftsmeddelelser, så må vi se, hvad de svarer.... men træls er det, når man ikke kan regne med, at ens mails også kommer frem! Det er da heldigt, at nogle rykker..... andre bliver måske blot sure, fordi man ikke svarer. :o(

13.09.2008:

Idag har jeg været en tur i Kolding, da jeg skulle mødes med en tysk opdrætter Gabi Johannssen fra The Royal Choice. Gabi købte en gylden skimmelhun Niffer's Zilvia, 2 gyldne drenge Niffer's Inigo (mørkøjet) og Niffer's Michellino (PE) samt en rød han Niffer's Smiley. ;o) Gabi har tidligere købt dyr herfra og det var hyggeligt at møde hende. Det havde taget hende og manden et par timer at køre fra Tyskland til Kolding, så det var jo ikke så galt.

12.09.2008:

Idag har jeg igen været afsted med min mors marsvin Holly til dyrlægen, da hun havde bidt stingene i hendes sår op.... så såret gabte en del.... dyrlægen syede såret til igen i lokalbedøvelse og Holly fik en fin krave på af stof, så hun ikke kan komme til at bide såret op igen..... forhåbentlig! Vi havde sør'me heller ikke troet, at Holly kunne nå helt om bagpå rumpen, men det kunne hun altså.... der havde ellers ikke været noget de første dage, men såret var sikkert begyndt at klø.
Der blev taget et billede af Holly hos dyrlægen.... de vil sætte hende på deres hjemmeside som månedens patient, fordi hun ser så nuttet ud med sin krave på. ;o)

09.09.2008:

Jeg har været til dyrlægen idag med min mors ene marsvin Holly, der har fået fjernet en stor talgknude på bagdelen. Holly havde klaret bedøvelsen fint, var hurtigt vågnet op igen og spiser igen. Så det er heldigvis gået rigtigt godt.

07.09.2008:

Vores gamle røde pige Latifa er desværre død i dag. Jeg kunne se at hun ikke var helt sig selv her til morgen.... hun har ellers slet ikke været syg, men i eftermiddags fandt jeg hende så død i huset.... stadig varm. Hun blev næsten 4½ år og er grundstammen i min røde avl.... en superfin hun og champ. Latifa var satinbærer og er desuden mor til den første røde satin født her i opdrættet. Latifa vil blive savnet! :o(

06.09.2008:

Niffer's Fresia og Niffer's Felicia har fået nyt dejligt hjem hos Søren Myrthue og familie i Viby idag og Niffer's Vishnu flyttede hjem til Lea fra Daylights Opdræt igår.
Jeg har fået taget billeder af vores dyr med deres rosetter fra weekendens udstilling - de kan ses på forsiden og under champions. Der er også taget nye billeder af nogen af vores hunner samt salgsdyr.
Her til aften har vi været en tur i Viby for at aflevere en rød pige Niffer's Xarinja hos Trine (Lemut). Min datter Trine glædede sig meget, da hun jo vidste, at Trine Lemut havde både et dværgpindsvin, en landskildpadde samt en hund foruden marsvin. Det blev også rigtigt hyggeligt.... selvom pindsvinet Petra var lidt gnavent og bed mig i fingeren.... Trine havde en pragtfuld aften... hun sad med Petra og fodrede skildpadden Ludvig med pære og agurk og kørte hunden Zappa træt med sin leg.
Det gik også godt for Xarinja at tilpasse sig sit nye hjem.... hun faldt hurtigt til i sin nye flok. Trine Lemut havde indrettet en fantastisk stor fin løbegård i et badebassin, så mutterne havde masser af plads at boltre sig på. :o

05.09.2008:

Jeg opdagede igår aftes, at min røde han Randor havde en løs tand i undermunden. Han sad så underligt med sin tunge, så tanden generede ham nok... måske har han bidt i plexiglasset, så den er gået løs??? Jeg tænkte, at tanden nok var faldet ud til idag, men den sad stadig og rokkede. Jeg kunne ikke selv umiddelbart få den ud, så tænkte det var bedre at få det gjort hos dyrlægen. Dyrlægen havde en tang, så ud kom tanden. De andre fortænder blev rettet til og kindtænderne fik et tjek nu vi var der. De så heldigvis fine ud.

04.09.2008:

I forbindelse med burrens igår har jeg flyttet lidt rundt på nogen af dyrene... og fået 3 tremmebure i overskud. :oD
Jeg flytter aldrig rundt lige inden en udstilling, hvis der nu er nogen der ikke kan enes... mine udstillingsdyr skulle jo nødig få skrammer, så de ikke kan komme med. Og nogen af muttepigerne skulle seÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À er med hinanden... ikke mere brok. De kan ellers godt være stride sådan nogen madammer! 

01.09.2008:

Vi har været til dobbeltudstilling i weekenden i Hundslund ved Horsens. Det var en fint arrangeret udstilling og vi fik gode resultater med hjem. 7 certer lørdag og 8 certer søndag. 6 af vores dyr blev dermed champions.... vores bedste røde hun Undine blev foruden champ BIG2 og kaldt op i BIS lørdag. Vores juniorhan Vulcano (PE gylden) fik cert og blev BIG Junior2 begge dage og kaldt i BIS Junior om lørdagen. Vores røde skimmel Perfect Princess fik cert begge dage, blev BIG i Flerfarvet om lørdagen samt BIS6 ! og BIG 2 i Flerfarvet om søndagen, hvor hun også blev kaldt i BIS. Prinsessen blev også champ. Vores gyldne skimmelhun Ximena fik cert begge dage og blev BIG2 lørdag og kaldt i BIS begge dage. Hun blev også champ. Vores gyldne skimmeldreng Tino fik sit 1. cert lørdag. Vores gyldne hun Zhiva fik også cert begge dage - blev champ og kaldt i BIG om søndagen. Zivago (gylden satin) og Chandos (rød satin) fik begge deres 3. certer om søndagen - blev champs og kaldt i BIG i Kombinationsracer.  Niffer's Sahara - rød satinpige - fik cert begge dage og kaldt i BIG lørdag. Det var hendes debut... hun er lige over 5 mdr. Niffer's Happy Hour - gylden satinpige - fik cert lørdag og blev også kaldt i BIG. Vores røde opdrætter gruppe blev 5 ud af 12 om søndagen.
Det gik ikke helt så godt for Trines børnedyr denne gang. Om lørdagen var der lidt fedtplet - om søndagen var der lidt for lange kløer... konkurrencen er hård og det er marginaler, der afgør hvem der vinder. Jeg synes, at det er meget svært det med kløerne.... den ene dag er de ok, den næste dag for lange... jeg tør heller ikke klippe dem kortere, for så bløder de bare. Nå, i det mindste var ørerne da rene denne gang. ;o)
Vi havde desværre en ret kedelig oplevelse lørdag. Mens jeg stod med mine opdrættergrupper, blev jeg gjort opmærksom på, at Trines børnedyr Xsara opførte sig mærkeligt. Hun havde ligget på siden og så væltet sig rundt. Jeg fik nogen til at overtage opdrættergrupperne og kiggede på Xsara og blev meget forskrækket, da hun pludselig fik kramper. Hun fik en dosis kalkvand og bio-lapis. (Tak, Sus) Man troede først, at hun havde fået et slagtilfælde og jeg fik anbragt hende ude på et baderum, hvor der var ro og luft omkring hende. Kunne det være fremkaldt af stress og varme, fordi hun stod et sted, hvor folk hele tiden gik forbi og der var bedømmelser ud for buret??? Xsara kunne slet ikke stå på benene, men vaklede rundt, så jeg var meget bange og Trine græd som pisket. Jeg troede rent faktisk ikke, at Xsara ville komme sig, men gav alligevel det sidste væske med kalk og bio-lapis i løbet aftenen. Kramperne fik mig til at tænke på kalkmangel i stedet for slagtilfælde.... kalkmangel ytrer sig på mange måder... bare mærkeligt, da Xsara aldrig har fået kuld. Men i løbet af eftermiddagen/ aftenen var der 2 andre satiner, den ene endda en han, der også blev dårlige med helt tydelige tegn på kalkmangel... så det var ganske mærkeligt. Der var meget varmt og tryggende i lokalet om lørdagen, men at det skulle fremkalde kalkmangel?
Vi spiste buffet'en og tog derefter hjem med Xsara, som fik yderligere kalk i løbet af aftenen. Da hun kom hjem, gik det bedre og hun kunne endda gå lidt usikkert rundt og spiste lystigt af madskålen. Ved sengetid havde hun det ganske fint og fik lidt kalk, inden jeg gik i seng. Næste morgen var hun lidt sløj igen og sitrede i hele bagkroppen... tydelige tegn på kalkmangel. Så hun fik kalk igen og blev anbragt hos mine forældre, så min mor kunne stoppe hende med kalk i løbet af dagen. Vi tog derefter til udstilling igen, hvor min mor i løbet af dagen kunne berette at Xsara var blevet helt normal igen. Det er hun stadig, men får selvfølgelig kalk det næste lange stykke tid.
Trine fik lidt oprejsning søndag, hvor hendes kære hun Leonie vandt agurkespisningen og da Leonie også havde fået Lemuts favoritroset om lørdagen, kunne det trøste lidt på de ellers manglende resultater.
Trine fik også en sød lilla hununge med hjem fra La Cabañas Opdræt - Eufemia. Hun er en trøst ovenpå, at Trine pludseligt mistede sin gamle teddyhun Bella tidligere på sommeren.
Jeg skal have taget billeder af vores vindere samt nye lilla pige en af dagene. Det var ellers hyggeligt at komme i gang med udstilling igen efter en lang sommerferie.... at møde alle muttevennerne og snakke med nye folk også. Det blev der heldigvis god tid til denne gang, da jeg havde trimmet næsten færdig hjemmefra. Tak til de folk, der var søde at hjælpe, da Trines mut Xsara blev syg og de ekstra hænder, jeg fik brug for med flere mutter i finalen. ;o)

Nacho er flyttet hjem til Sus.... han har givet mig mange fine unger - blandt andet 2 af gårsdagens champs Zivago og Zhiva samt min dobbelte BIG Junior2-vinder Vulcano, så nu skal han hjem og fortsætte avlskarrieren hos Sus. Han er en flot han på over 1500 g. Niffer's Lynett er flyttet til Maria Hjort, Niffer's Jacinta til Randi fra Frederiksberg, Niffer's Safari til Anne Haagensen i Norge samt Niffer's Shakira til Occis Opdræt i Sverige.

29.08.2008:

Vores flotte store satinskimmel Zolena er desværre blevet aflivet hos dyrlægen idag. :o(  Hun har skrantet lidt  i den senere tid - var gået fra foderet. Kun lidt græs og mælkebøtter kunne friste og hun tabte sig stille og roligt og gad ingenting. Jeg var bange for, at det kunne være tænderne, da ingen anden behandling med baytril el. smertestillende havde hjulpet på hendes appetit. Hun kom derfor til dyrlægen, der dog ikke kunne finde noget galt med tænderne... men som han sagde: hun er en ældre model og marsvin kan fejle lige så mange ting som mennesker... man når bare ofte ikke at opleve det. Ved marsvin er det ofte enten tænder, fødselsproblemer, kalkmangel eller lungebetændelse. men det var ikke tilfældet her....  ud fra hendes tilstand vurderede han, at det bare ville være at trække tiden ud, så han anbefalede aflivning.... også set i betragtning, at vi ville være væk til udstilling hele weekenden og ikke kunne holde øje med hende. Så vi måtte desværre sige farvel til vores fine pige. Vi har satinpigen Niffers Happy Hour og børnebørnene DKCH Niffer's Nikita og Niffers Quentin Tarantino efter hende.

23.08.2008:

Igår var jeg "et smut" på Fyn for at aflevere 4 mutter, der skal til Tyskland til opdrætteren Carola Heise. Nogen af hendes bekendte havde lejet et sommerhus ved Hasmark Strand og lovet at tage dyrene med hjem til hende. De skulle hjem til Tyskland her til morgen. Carola har købt 2 røde hanner: Niffer's Thetis og Niffer's Echo, en rød pige Niffer's Deanna samt en gylden pige Niffer's Zenia. Jeg tog afsted ved 18-tiden igår for at undgå myldretidstrafikken og havde en problemfri tur frem og tilbage. 315 km i alt. Pyha....
Idag har jeg solgt Niffer's Jaguar og Niffer's Mirage til en dansk familie, der bor i Belgien. De var på besøg i Gråsten, men tog alligevel turen helt til Låsby for at købe 2 satinmarsvin, som man åbenbart ikke kan få i Belgien. De har noget familie i Viborg, der tidligere har haft købt marsvin hos os, Jørgen og Rikke, som har anbefalet os. ;o)
Har fået gode nyheder fra Norge af Anne Haagensen: Niffer's Kahlua, Niffer's Tawango (begge røde), Niffer's Nijinsky (gylden PE) og Niffer's Lorenzo (gylden satinskimmel) har alle fået cert på udstillingen i Uldrumsdal af dommer David Marshall. Lorenzo blev endvidere BIR-R.

20.08.2008:

Niffer's Roberto har fået nyt hjem hos Trines faster Anne... han har fået en lille sød creme-cremeagouti dreng som burkammerat, som Anne var faldet for i en dyreforretning.

18.07.2008:

Idag har jeg så haft besøg af Lotta Hermann fra Sverige, der har Fenix Marsvin. I den forbindelse flyttede hele 9 marsvin til Sverige. Lotta har selv købt Niffer's Gaia, Niffer's Pandora, Niffer's Chiraz, Niffer's Izadora samt Niffer's Julian. 3 røde og 2 røde satiner. Hun tog Niffer's Marzog (rød satin) og Niffer's Queen of Night (eng. crested rød) med hjem til Jenny Bäcker med Spartas opdræt og endvidere Niffers Winnetou (gylden skimmel) og Niffer's Que Sera (gylden satin) med til Annica med Angcas opdræt. Det gav da lidt luft i burene. ;o)

17.08.2008:

Jeg er begyndt at trimme til Hundslund udstillingen... har bestemt mig for at være i god tid denne gang. Så 5 dyr er næsten trimmet færdig her i denne weekend og har fået ordnet kløer. ;o)
I morgen får jeg besøg fra Sverige. Lotta fra Fenix skal hente dyr med hjem til sig selv samt 2 andre svenske opdrættere.
Jeg har fået Winna og Divina tilbage fra familien i Skovby. Deres datter kunne desværre ikke tåle høet i buret. Hun tog høfeberpiller i det skjulte, men det blev naturligvis opdaget og så måtte jeg jo have dyrene hjem igen.

15.08.2008:

Idag er Niffer's Prima Vera... i daglig tale kaldet "Flødeskæg"... flyttet hjem til Lea fra Daylights Opdræt. Hun er en gave i anledning af Lea's runde fødselsdag i juli. ;o) Flødeskæg er en rød satinskimmelpige med hvid snude.

10.08.2008:

Niffer's Foxy Lady har i dag fået nyt hjem hos Tine og Frederikke i Skanderborg. De købte sidste sommer skimmelpigen Niffer's Jennifer, men burkammeraten var desværre lige død 7 år gammel og Jennifer - kaldet Mille - var ensom og trængte til selskab. Jeg er sikker på, at de alle bliver glad for lille Foxy. ;o)

03.08.2008:

De 2 små drenge Niffer's Eros og Niffer's Going for Gold har fået nyt hjem i dag hos en sød familie fra Nr. Vissing. :o) 

02.08.2008:

Vores gamle svenske skimmelhan Braveheart på 4 år lå død her til morgen. Han var også blevet mindre og mindre med alderen. Frisk og glad nok, men fra en vægt på godt 1200 g, da jeg købte ham for et par år siden, var han efterhånden røget ned på 850 g. Der var ikke noget i vejen med tænderne, så han var nok bare mæt og træt af dage... han havde ellers gået med hun siden marts, men det var desværre ikke lykkedes ham at gøre hende drægtig. Han har altid været meget langsom i den henseende, men jeg tror ikke, at han var fertil mere her til sidst. Jeg har en gylden pige Niffer's Elise og barnebarnet Smilla, der er en smuk RØ skimmel som sin far Niffer's Jason, der jo er søn af Braveheart. Jason er flyttet til Sverige først på året.

01.08.2008:

Idag har jeg haft min veninde Jane og hendes børn til the og kage. ;o)
Senere kom en familie fra Silkeborg for at købe et marsvin til selskab for deres andet marsvin. De valgte Niffer's Xintha, en sød rød satinpige.

31.07.2008:

Idag har jeg haft hyggeligt besøg af Anne Marie (Julles Opdræt) med hendes datter Laura til frokost og the. ;o)
Sidst på eftermiddagen kom en familie fra Skovby og købte et par røde piger, Winna og Divina. Winna er pensioneret fra avl efter 3 kuld og da hun er meget sød og kontaktsøgende, synes jeg at det ville være godt for hende med et dejligt kælehjem. Så hun flyttede sammen med ungen Divina, der er født 2. juni i år. Jeg er sikker på, at de nok skal få det godt. Familien havde sat sig meget ind i det at holde marsvin på forhånd. ;o)

26.06.2008:

Idag har jeg haft besøg af Dana Hačecká  fra Tjekkiet samt hendes mand og 2 andre bekendte, der har hjulpet med at køre den lange tur fra Prag... 980 km så vidt jeg forstod. ;o)  De kørte hjemmefra igår eftermiddags. Dana skulle hente 3 røde samt have en rød satinpige med til hendes landsmand Michaela Sadecka, der også har været her tidligere og købe marsvin. ;o)

23.07.2008:

Jeg stod op lidt i 7 i morges for at kigge til Elise..... og så havde hun sør'me født i nattens løb. For der løb tørre og livlige bebser rundt i buret. Et senere tjek viste at det var 3 drenge.... som om jeg ikke har fået drenge nok på det sidste!!! ;o)
Nå men det blev en super veltypet gylden dreng på 121 g, en smuk eng. crested dreng på 100 g og en skøn satincrested dreng på 112 g. Han har dog lidt hvide hår i cresten. Alle har smukke lyse rubinøjne.
Det var sommerens sidste kuld! ;o)  Nu er der en pause til sidst i september, da jeg ikke har sat kuld over i maj og juni. Jeg skal ikke risikere at have højdrægtige hunner, når sommervarmen er på sit højeste i sidst i juli-august. Elise er faktisk gået pænt over tid, da hun allerede blev sat til han d. 11. april. ;o) Men det gik jo heldigvis fint alligevel.

Idag skal jeg vist også have meldt til udstillingen i Hundslund.... men listen er p.t. på 19 dyr, så den skal barberes lidt ned, selvom det bliver svært at vælge nogen fra. ;o)

21.07.2008:

Min dejlige satinhun DKCH Niffer's Zamira valgte at føde 5 minutter over midnat.... da jeg gik natterunden, havde hun lige født den første bebs... den blev ordnet med flid og der gik 20 minutter inden nummer 2 meldte sig på banen. Igen havde hun masser af tid til at nusse de små... jeg kunne mærke, at der stadig var noget i maven, så jeg begyndte at blive lidt urolig, som tiden gik.... der var gået over en time, siden fødslen gik i gang! Endelig fik hun veer igen... meget voldsomme veer, hvor hun rigtig gav sig. Jeg kunne ane spidsen af en unge i fødekanalen, men hun kunne ikke rigtigt få trukket den ud, skønt hun virkelig forsøgte. Det var tid at træde til, syntes jeg, så jeg løftede hende op og forsøgte at lirke ungen ud... man kunne kun se den yderste snudespids... den sad bare fast og Zamira peb. Jeg havde fat bag ungens fortænder og trak meget forsigtigt, da der var megen modstand, men endelig efter mange forsigtige forsøg, gled ungen ud. Der var desværre ikke liv i den.... den var meget stor og havde et bredt hovede. Jeg forsøgte genoplivning, men det var desværre nytteløst...  ellers en stor fin satinpige på 143 g. De andre er drenge... en fantastisk fin crested gylden dreng på 118 g med flot type og en flot ensfarvet gylden dreng på 110 g.
Zamira var meget træt efter fødslen, men hun ville da gerne fristes med lidt grønt. Snart puttede hun sammen med de 2 overlevende unger og jeg kunne slukke lyset. De 2 første moderkager havde hun spist og jeg måtte så håbe på, at den sidste også snart kom.
Far til ungerne er Obsessions Copy Cat... meget veltypet crested han. Klokken blev så hen ad 2, inden jeg kom i seng. Gaab!

Ja, så har elektrikeren lige været her ved middagstid og udskifte stikket... der var en løs forbindelse inde i kontakten, så det har ligget og ulmet i det tapet, der er inde bag sådan et stik, inden det brød ud i lys lue..... heldigvis var der ikke noget gardin i nærheden, det kunne få fat i. Priser mig stadig lykkelig for, at jeg var hjemme og opdagede det med det samme....
Elektrikeren udskiftede stikket på affugteren, så nu virker den igen.... jeg tør dog ikke have nogen ting kørende mere, mens jeg ikke er hjemme eller ligger og sover.... har i forvejen aldrig kaffemaskine eller fjernsyn på standby, efter at mine forældres fjernsyn en gang brød i brand og de lige nåede at køre det ud af havedøren, inden ilden rigtig fik fat.... puha, det er uhyggeligt sådan noget!

20.07.2008:

Jeg er stadig i chok  ... vågnede her lidt i 8 ved et mærkeligt smæld, så jeg stod op for at finde ud af, hvad det var.... da jeg kom ud i gangen, så jeg at der stod stikflammer ud af stikkontakten, hvortil vores affugter er tilsluttet..... så jeg fløj ud i bryggerset for at tage hovedafbryderen og hente noget vand, som jeg så fik slukket flammerne med...
Jeg trak så stikket til affugteren ud af stikket... det var smeltet helt sammen og hev den udenfor.
Puha, jeg kan blive helt dårlig ved tanken om, hvis det var sket og jeg jeg ikke havde været hjemme... så var hytten brændt ned med alle dyrene.... ellers hvis jeg ikke var vågnet ved lyden.... nu vågner jeg heldigvis ved den mindste lyd... men det er godt nok grimt at tænke på... 
StikketÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À er sikkert også møggiftigt, så jeg har luftet ud hele dagen. Hvad årsagen er, må elektrikeren kunne svare på, når han kommer i morgen. :o(

14.07.2008:

Så fik jeg sat  billeder ind af Qutie Pies kuld. ;o)  Der har været nogen problemer med at uploade billeder til hjemmesiden, men de er heldigvis løst nu. Salgssiden er også opdateret.... der er nye dejlige unger til salg. ;o)

11.07.2008:

Jeg stod op til et nyt dugfrisk kuld her til morgen. ;o) Min røde skimmelhun Quite Pie er nedkommet med 3 dejlige bebser.... en rød skimmelpige på 106 g, en rød skimmeldreng på 84 g og en rød satinpige på 93 g.
Ungerne var allerede ude på oplevelse i buret, som de foruden deres mor deler med Qutie Pies søster Quirinda og hendes 4 bebser fra 5. juli. Så de må være født kort efter at jeg gik i seng i nat ved 1-tiden. Qutie Pie har nok blot ventet på, at jeg skulle rufle i seng, så hun kunne komme i gang med at føde. Jeg havde hende faktisk ude i aftes og sad lidt med hende og der kunne jeg høre bebserne skære tænder inde i maven. ;o)
I al fald har hun klaret det hele flot... man kunne slet ikke se, at der har været født i buret og ungerne drønede som sagt rundt, så de har nogen timer på bagen. Jeg glæder mig meget over bebserne... de 2 af ungerne er fint skimlede og satinpigen også flot. Glæden er så meget større, fordi Qutie Pie i sit første kuld kun fik én stor dødfødt unge, som jeg måtte hjælpe hende med at få ud. Denne gang var alt heldigvis i sin skønneste orden!

06.07.2008:

Idag har jeg så fået mine nye engelske røde dyr hjem. ;o)  Annette fra Sitanes var så sød at tage dem med opad, da hun alligevel var i Varde og besøge Kenneth og Dorte, der jo havde dyrene med hjem fra England.
Så jeg mødte hende ved motorvejen og fik dyrene overdraget... de er blevet lidt snottede efter den lange tur, så de er begge sat på baytril-kur for en sikkerheds skyld. Ellers ser de sunde nok ud... lidt slanke, men fine og rene i pelsen og de er vant til at blive håndteret, kan man mærke... har et fint temperament. De er lidt lange i snuden som ventet, men farven tegner pænt mørk. Det skal blive spændende at følge dem, når de vokser op. ;o)
Jeg har ikke fået stamtavler på dyrene og ved heller ikke fødselsdagen endnu, men Kenneth har lovet at skaffe flere oplysninger... det er typisk, at englænderne ikke har stamtavler. Jeg har fået taget billeder af englænderne, kalder dem King Arthur og Morgiane. ;o)
Jeg har også fået taget billeder af Quirindas kuld, som trives fint.
Bella har desværre født en enkelt dødfødt skimmelbebs idag på 166 g. Den har nok været for længe om at komme ud, for den var ellers fint renset. :o(

05.07.2008:

Jeg var ved at gå i seng... gik bare lige den sidste runde, da jeg opdagede at Quirinda sad med veer. Der gik ikke længe, så var den første unge født. Den fik Quirinda hurtigt gjort rent og nusset, men der gik næsten ½ time, før den næste unge meldte sin ankomst.... derefter kom der 2 mere indenfor kort tid.
Alle ungerne var i fin form, så kl. 2.15 lå Quirinda og hvilede sammen med sine nye bebser... hun havde spist moderkager og jeg havde fjernet den sidste sammen med et lille stenfoster, der kom til sidst. Det er ellers længe siden, at jeg har set et sådan stenfoster. Her til morgen blev ungerne vejet og tjekket. En rød dreng på 78 g, en rød satinpige på 71 g og 2 røde satindrenge begge på 84 g. Fine og uden ørefolder.
Igår fik jeg Niffer's Wesley og Niffer's Vishnu tilbage fra en familie, hvor den mindste datter desværre havde fået alvorligt astmaeksem og allergi... den store datter var meget ked af det, men det kunne jo ikke nytte noget, når den anden pige ikke kunne tåle dyrene. Det var rigtig synd... det er ellers et par flotte og søde drenge. De er kommet på salgssiden igen nu.

03.07.2008:

Det går godt med bebserne.... har fået taget billeder af Spicys og Smillas kuld samt nye billeder på nogen af dyrene, der trængte til en update. ;o)Salgssiden er også opdateret.  Nedenstående: Smilla og skønne bebser ;o)

29.06.2008:

Trine skulle afsted på ridelejr idag og nogen af os forældre spiste grillmad sammen om aftenen på ridecentret. Da jeg kom hjem kiggede jeg først til Spicy... og hun havde sør'me født.... en enkelt kæmpe bebs på 147 g. En flot rød pige efter min dejlige skimmelhan Jappe. ;o)
Bagefter tjekkede jeg Smilla, der stadig gik i sin pigegruppe.... det første jeg ser er en bebs sammen med en af burkammeraterne Sølvpigen. Så ser jeg en unge til, der ligger sammen med en døduudpakket unge. Og bag huset stikker der et par blodige bagben ud. Jeg bliver noget forskrækket og skynder mig at tage huset væk. Smilla er heldigvis i live... tilsyneladende bare træt og meget smattet bagi. Jeg tjekker ungerne... en ensfarvet gylden dreng på 106 g og en gylden satinpige på 110 g. Begge med mørke øjne. De er helt tørre. Dens sidste døde unge er en stor PE gylden dreng på 147 g. Jeg tænker, at han har været svær at få ud og at det er derfor, at Smilla er træt og blodig. Hun har ikke forsøgt at pakke ungen ud... den kan selvfølgelig også have været død ved fødslen og at det er derfor, hun har ladet den ligge. Smilla får lidt kalk og druesukker og en nyt rent bur sammen med ungerne... heldigvis går hun om bord i foderet med det samme, så jeg tænker at hun nok skal kvikke op igen. Det varer heller ikke længe, før den sidste moderkage kommer. Smilla har ikke gidet røre nogen af dem, så jeg fjerner også denne, da hun blot lader den ligge.

25.06.2008:

Jeg kom først hjem fra arbejde efter kl. 18.00 idag gr. et møde og da jeg tjekkede mutterne, kunne jeg se, at Elmira havde født. Jeg lokkede hende væk fra ungerne med lidt grisk græs og talte store 4 bebser. Et nærmere kig viste at det var en superflot gylden satindreng på 110 g og 3 ensfarvede drenge på 90, 118 og 126 g. ;o) Bebserne var stadig fugtige, så de er nok født omkring 17-tiden. Meget flotte unger med runde hoveder og store gardin ører... ingen folder. Men hvorfor f.... er der ingen piger imellem? ;o)

22.06.2008:

Idag har jeg været en tur til Varde for at aflevere de 2 røde marsvin Regina og Yahoo, som Kenneth og Dorte skal have med til England, når de skal over og dømme ved en engelsk udstilling. Jeg glæder mig meget til at få de 2 engelske røde hjem, som jeg får i bytte. De kommer hertil d. 6. juli.... det bliver meget spændende!
Her til aften har jeg haft en familie på besøg fra Engesvang... de bestemte sig for at købe de 2 søde muttedrenge Yukon og West Point. De skal nok få det godt. ;o)
Jeg har også fået kigget lidt nærmere på Emmelies kuld idag, selvom Emmelie ikke var meget for at lade mig tage ungerne.... men et hurtigt kig viste 4 piger på 94, 94, 84 og 70 g samt 1 rød dreng på 98 g. ;o)

21.06.2008:

Jeg har haft travlt med at rense bure og de er alle blevet vasket af i Virkon S bagefter. Den store månedlige afvaskning for at fjerne evt. svampesporer og bakterier.  De bliver så dejligt rene og det tager samtidig urinskjolderne, der kan være svære at fjerne med alm. sæbevand.
Mens jeg har gået og gjort rent, har jeg hele tiden holdt øje med Emmelie, der er højdrægtig og kan føde hvornår det skal være. Hun er kæmpestor... vejer 1551 g, så det var rart, at det skete mens man var hjemme.
Pludselig ved 22-tiden opdager jeg, at Emmelie har meget travlt med noget og så hører jeg spæde babypiv. En unge er kommet til verden. ;o)  Emmelie renser den grundigt.... hun lader sig nemt forstyrre, så jeg sidder pænt på afstand og følger med. 4 unger mere ser dagens lys...  hun klarer det hele til ug...  skubber forsigtigt ungerne til side, når den næste er på vej, så de ikke bliver trampet ned.  Der er ikke brug for hjælp... Emmelie har styr på det hele. bagefter kommer moderkagerne, som hun spiser pånær 1.
For en gangs skyld tjekker jeg ikke køn med det samme... vil ikke forstyrre Emmelie, der ind imellem kaster et lidt ængsteligt blik ud på mig... jeg må ikke røre hendes børn. Så det lader jeg være med idag... smider bare lidt lækkert grønt ind til hende, som hun straks kaster sig over. Mens jeg ønsker mig piger.... vi får se i morgen. ;o)

18.06.2008:

Camélias slappe hununge lå desværre død her til morgen. Hun var ellers dejlig varm i aftes... men bevægede sig ikke rundt... så hun har nok ikke fået ilt nok under fødslen. Heldigvis har Camélia og de 2 resterende drenge det fint!
Vi mistede desværre Trines kære Bella igår.... hun har gået og set lidt træt og gammel ud et stykke tid, men har spist fint og ikke tabt sig....  dog har hun drukket rigtigt meget vand.... det kan vi se nu. Drikkeflasken bliver ikke tømt mere på rekordtid. Men Trine var selvfølgelig utrøstelig og måtte straks ringe og fortælle mormor om hendes tab. Det var jo mormor, der i sin tid gav hende Bella. :o(  Bella var den sødeste mut, der kunne enes med alle og som gav ro i buret. Hun vil blive meget savnet.
Vi afventer, at Emmelie snart skal føde - hun er bare stor!

17.06.2008:

Jeg stod op til, at min fine røde hun Camélia sad med dårlige veer og en vandboble ud af måsen. Der skete bare ingenting og ingen unge var at se i fødegangen. Gad vide hvor længe hun har været i gang???
I januar måned i forbindelse med Zolenas fødsel havde jeg fået et par sprøjter med kalk og oxytocin af dyrlægen, så jeg havde i nødstilfælde og de kom i brug her. Camélia fik begge sprøjter ind under huden. Jeg løftede op i nakkeskindet og stak... nu har jeg jo prøvet det et par gange før.
Der gik lidt tid, så kom der heldigvis gang i veerne igen. Jeg var bange for, at ungerne var gået til... maven var så spændt og hård, men jeg håbede i hvert fald at redde Camélia. Endelig var der noget at se i fødegangen, men Camélia kunne ikke presse det ud. Jeg havde Camélia oppe og blev enig med Trine om, at det var en lille snude. Jeg fik en negl ind bag fortænderne og fik lirket ungen ud i takt med veerne. Den var mirakuløst i live. Siden kom der 3 unger mere... den sidste var desværre død. (en rød dreng på 82 g) De andre slappe, men i live. Camélia var træt nu, så jeg fjernede hinderne og rensede ungerne for hende. Der kom så en moderkage, som Camélia åd og siden 3 mere.
Trine og jeg har skiftevis måttet varme den slappeste unge på maven... de andre putter hos Camélia i en varm mutteseng. Hun har nusset dem og spist 3 af moderkagerne samt lidt græs og mælkebøtter. Så jeg tror, at det nok skal gå.... men pyha... godt jeg var hjemme!!!
Senere på dagen går det fortsat fint med Camélia... hun spiser sit foder og hø. Hun slikker ungerne og klukker til dem. De 2 mest friske unger er drenge på 76 og 89 g. Den lidt slappe unge er en pige, der vejer 76 g.

15.06.2008:

De 3 små muttedrenge Chicago, Cassidy og Boromir har fået nyt hjem idag hos en familie fra Silkeborg. ;o)
Jeg har også fået købt lækkert grønt på det Blå Marked til dyrene og besøgt Lea fra Daylights sammen med Trine, der allerede nu plager for igen at komme hen og lege med Leas hund.
Jeg har fået renset bure og i den forbindelse vejet dyrene....  og må konstatere, at Smilla, som jeg troede aborterede omkring d. 25. maj, hvor hun blødte en aften... altså stadig er drægtig. Hun har taget 175 g på i alt og jeg har sør'me mærket liv idag. Hun har det heldigvis fint... så det var underligt, at hun havde en blødning dengang.

14.06.2008:

Igår havde jeg besøg af en familie fra Odense, der havde reserveret Zandra og Winona. Så de havde kørt den lange vej for at hente de små muttepiger hjem. ;o)
Vi havde også besøg af en familie fra Tilst, der har reserveret Zarif og Zirocco... familien skal på ferie sidst i juni, men skulle lige se de små muttedrenge, som de så skal have hjem efter en uge sydpå.

07.06.2008:

Fernando blev taget fra Emmelie og Kalahari fra Camélia igår. Det er dag 70 fra de blev sat sammen i morgen, men jeg ved ikke, hvornår de præcis skal føde... det er vist ikke lige oppe ovre, men jeg skal jo ikke risikere noget. ;o)
Her til aften måtte jeg konstatere, at både Kalahari og Camélia virkede meget deprimerede. Ingen af dem spiste noget - Kalahari gemte sig bare i huset og Camélia lå i et hjørne. Ikke særlig gode tegn. Jeg skulle tage et par hanunger fra, så de kom ind til Kalahari, hvor de begyndte at spise den grønt, som han ikke havde rørt tidligere... men så kan det nok være, at han livede op. Ud og snuse til de små og i gang med maden... ;o)
Nå... måske var det samme problem med Camélia, at hun følte sig ensom, selvom hun kunne se Monifa og hendes bebser gennem plexiglasset.... i hvert fald lånte jeg en af Lelinas hununger, Zenia fra 1. maj og satte ind til Camélia. Zenia kastede sig over den majs, der lå til Camélia og fra at ligge helt uinteresseret i et hjørne, så vågnede hun op til dåd. Hen og snuse til Zenia og så i gang med majs og hø. Selskab var altså den bedste kur. ;o)
Pyha... det er ikke sjovt med en drægtig hun, der går fra maden. Så bliver man straks bekymret, men en lille hununge kunne altså gøre forskellen. ;o)

07.06.2008:

Så er Balthazar og Baldur blevet afhentet af deres nye ejer idag. Lene fra Virum havde sammen med en veninde taget toget til Århus og derefter bussen til Låsby for at hente de 2 små røde muttedrenge. Jeg er sikker på, at de nok skal få det godt i deres nye hjem. ;o)

06.06.2008:

Niffer's Xylina er blevet afleveret til sin nye ejer Annette fra Zaharas opdræt idag. Hun er rød satin og er blevet en stor fin pige på 373 g. ;o)

02.06.2008:

Jeg har gået og holdt godt øje med Quintess her de sidste dage... hun er blevet så stor efterhånden og spiser nærmest konstant. ;o)  Bare man kigger på hende, så tigger hun om mad... og så må man naturligvis føje damen og gå ud i haven efter lidt græs.
Da jeg kom hjem fra arbejde, havde hun stadig ikke født, men var begyndt at gå og klukke. Jeg skulle derefter ud og handle med min mor og afsted med sække til storskrald. Der blev også tid til en kop the og lidt kage bagefter og så ringede min søster, der skulle have hjælp til at slutte en printer til. Så klokken blev 21, da jeg vendte næsen hjem igen. Jeg kigger straks ind til Quintess, der så sidder omgivet af nye fine og helt fugtige bebser. Så hun har lige født.... hele 5 bebser er der. 3 piger på 73, 77 og 85 g samt 2 drenge på 99 og 110 g ved et nærmere tjek. Quintess øjner en chance for flere lækkerier og det får hun så, imens jeg kigger bebser. ;o)
Bagefter er der så lige nogen flere moderkager, der skal spises. Det er Quintess' 3. kuld og det er vores første og ældste røde han Juan på 5½ år, der er far til kuldet. ;o)

27.05.2008:

Smilla er heldigvis helt sig selv igen og jeg har idag sat hende ind til hendes "gamle" pigeflok med Leonore og Ariane. Det gik nemt og smertefrit, så nu skal Smilla i hvert fald have pause et par måneder... så må vi se, om jeg forsøger igen.

26.05.2008:

Igår aftes opdagede jeg at Smilla ikke kom frem for at tage del i godnat høet, som hun plejer. Hun lå bagerst inde i buret med rumpen ud mod kanten. Og hvad var det? Hun så ud til at være rød bagi... Jeg fik hende ud i en fart og ganske rigtigt blødte hun. En tidlig abort??? Hun blev sat til han d. 20. april, så hun kunne ikke være så langt henne endnu. Hun havde heller ikke taget på i vægt endnu.
Men i hvert fald så tog jeg hende fra Zivago og satte hende over i et lille bur til observation. Da hun ikke havde lyst til mad og virkede som om, hun havde lidt ondt, så fik hun baytÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À  og druesukker som boost. Hun kom med ind ved siden af min seng, så jeg kunne holde lidt øje med hende i løbet af natten, hvis det skulle blive nødvendigt. Og en masse godbidder blev lagt ind til hende.
Her til morgen morgen kiggede jeg straks til Smilla og der virkede hun meget friskere og var begyndt at spise af grønten. Pyha! Så kunne jeg nok ånde lettet op igen. Der var heller ikke kommet mere blod. Hun gik på håndklæder og havde fået en lille mutteseng. Begge dele blev nu skiftet, inden jeg tog på arbejde. Jeg vil nu fortsætte med baytril et par dage endnu for en sikkerheds skyld og hun får også stadig væske med kalk, druesukker m.v.

24.05.2008:

Vi stod op kl. 5.30 her til morgen. Fik fodret dyrene af og givet det sidste tjek, inden dyrene kom i kasser og vi satte kursen på Fredericia.
Vi kom igennem indtjek, men desværre måtte Undine og Ximena stå i karantæne, da de begge havde en lille byld under hagen. Jeg kunne godt mærke dem, da jeg fik vist, hvor de sad, men øv var det. Undine manglede kun 1 cert i at være champ og Ximena fik også cert ved sidste udstilling.
Heldigvis fik Trine alle sine 3 børnedyr med og jeg havde så 9 racedyr at udstille. Trines børnedyr Leonie og Eragon vandt begge deres klasser og fik cert. Leonie blev senere kaldt i Børne-BIS og blev også nr. 2 i agurkespisningen. ;o)
Min røde juniorhun Geena fik sit første cert og var i BIG Junior. En meget flot udtalelse fra dommer Gerry Harvey! Min gyldne satinhan Zivago fik sit andet cert, min crestede gyldne han Buckingham fik cert og blev derved champion. Han fik en flot udtalelse... excellent crest! og blev også kaldt i BIG, dog uden placering. Og så fik min røde skimmel Princess sit andet cert og blev BIG2 i Flerfarvet. Så helt skidt gik det jo ikke. ;o)
Min gyldne hun Zirconia blev 2 ud af 3 i sin gruppe... men fik desværre ikke det cert, som ville have gjort hende til champ. Nu skal hun i avl først. Min røde satinhan Chandos fik heller ikke sit sidste cert... ingen af de røde satiner fik cert denne gang. Dommeren kiggede ikke ret meget på dem. Selv min gyldne satinskimmel Nikita, der ellers har fået cert på hver eneste udstilling og blev BIS2 sidste gang, måtte tage hjem uden cert. Det fatter jeg jo så ikke, da hun er i super form, men sådan er det jo smag og behag ved de forskellige dommere.... hendes udtalelse var ellers rigtig flot. Min gyldne unghan Inigo fik en rigtig god bedømmelse, men intet cert. Det havde jeg nu heller ikke regnet med, da han er ved at skifte farve, man da han er fin stor, ville jeg gerne have en bedømmelse på ham alligevel og Gerry sagde, at han var meget lovende.
Det var en hyggelig udstilling og også tid til at hyggesnakke, hvad vi jo også kommer efter. Og Trine hyggede sig med de andre børn. Så en fin fin dag. ;o)

23.05.2008:

Igår har den stået på burrens og vask af dyr, så det har været en travl dag. Idag har jeg fået pakket, købt grønt ind til mutterne og startet op på at trimme....  vi tager 14 dyr med på udstillingen samt 2 transitdyr Vicenzo og Irina. Xylina skulle også have været med som transit, men vægten vippede på lige godt 302-307 g, så jeg bestemte mig for, at hun hellere måtte blive hjemme og tage lidt ekstra på, inden hun er flytteklar.

21.05.2008:

Jeg har mødtes med Tine fra Perlas idag for at aflevere de 7 marsvin, som hun skal have med til Norge. Det er 3 forskellige norske opdrættere, der skal have dyrene. Så det er dejligt, at Tine kan sørge for transporten... ellers er det ikke sådan lige til at få sendt dyr til Norge. ;o)

20.05.2008:

Quintess er taget fra han idag.... hun er ved at blive pænt stor. Jeg ved ikke helt, hvornår hun skal føde, men hun har gået hos Juan siden 23. januar, så hun har da taget sin tid. ;o) Juan er til gengæld blevet onkel for Rhiannas 2 hanunger. Rhianna og hendes hununge er sat sammen med en pigegruppe. Det gik fint, da hun kendte Molly og Mariella fra tidligere.

10.05.2008:

Da jeg stod op lidt i 7 for at kigge til dyrene, så jeg at Monifa allerede havde født. En bebs var lidt fugtig, så de er nok kommet ved 6-tiden. Det var blevet til 3 store bebser i alt. En rød satinpige på 119 g og 2 røde satinskimler... begge drenge. Vægt 123 g og 128 g. Den ene er udstyret med en lille blis og den anden har desværre en hvid fod. De er ellers meget flotte og ingen ørefolder.

08.05.2008:

Så ser der ud til at komme lidt skub i salgsdyrene.... Kjeld fra Dolphis er så sød at tage 5 dyr med, der er reserveret til tyske opdrættere, når han alligevel skal til Flensburg efter foder på lørdag. ;o)
Og så skal der en del dyr til Norge i næste uge, hvor Christine fra Perlas kommer til DK.
Det kan heller ikke vare længe, før jeg får besøg fra Sverige. Lotta fra Fenix marsvin skal hente marsvin til sig selv og 2 andre opdrættere.
Ungerne vokser og trives.... jeg har taget en del hanunger fra og de er kommet ind til nogen voksne hanner, der har taget pænt imod dem. Så nu kan hannerne lege onkler et stykke tid, hvor jeg alligevel ikke sætter nye kuld over. :o)

04.05.2008:

Ja, så kom der sørme endnu et kuld. Dolce Vita fødte her ved 9.30-tiden. Jeg hørte igen det karakteristiske babypiv fra en nyfødt bebs, der bliver renset og trukket i ørene. Dolce Vita lå og slikkede en bebs grundigt, da jeg kom ind og kiggede og bag ved hende lå der endnu en bebs... tilsyneladende i sin hinde. Det kan nok være, at jeg fik den op i en fart. Heldigvis var hinden kommet af mund og næse, men den sad stadig over hovede og ører samt på ryggen af den lille... jeg fik den renset og gnubbet og satte den så ind til Vita, der nu var ved at føde den tredje unge. Hun hev den ud og lod den ligge, hvorefter hun igen kastede sig over den førstfødte. Jeg tog ungen ud og rensede den... men der var noget underligt ved den. Den gispede efter vejret og kunne ikke rigtigt få luft. Det så ud til, at der var noget galt med næseborene.... tilsyneladende ikke hul igennem. Så ungen døde desværre trods alle mine anstrengelser. En stor flot crested dreng på 115 g. :o(  ØV! Der kom endnu en bebs, som Vita rensede og slikkede. Et nærmere tjek viste, at hun havde fået hele 3 drenge på 97 g, 102 g og 109 g. Alle røde. Det er første kuld efter min tyske han Randor Vom Friesendeich.  Ungerne ser meget fine ud og ingen ørefolder. Men alle de hanner..... altså!

01.05.2008:

Jeg vågnede kl. 8 og synes, at jeg kunne høre bebselyde... så jeg stod straks op og gik ind til mutterne. Ganske rigtigt Lelina lå og slikkede sin første bebs. Jeg har gået og kigget til hende de sidste dage og ventet på, at hun skulle føde, da hun var ganske stor. ;o)
Mens Lelina sådan ordnede sin bebs, hørte jeg flere bebselyde.... det kunne da ikke passe. Jeg ventede jo ikke flere unger lige nu. Men det var sørme Amelia, der var ved at føde inde i sit hus. Hun havde ikke taget særlig meget på og jeg regnede jo ikke med, at hun var særligt langt henne. Men det kan nok være, at jeg fik flyttet Unity, som hun stadig gik sammen med. Det blev kun til den ene bebs... en kæmpestor fin skimmelpige på 147 g.
Lelina fik derimod 4 bebser mere. I alt fødte Lelina 2 skimmelpiger på 71 og 96 g, en skimmeldreng med snip på 118 g, en gylden dreng på 94 g samt en lille gylden pige på 64 g. Stor vægtforskel, men alle ungerne virker heldigvis friske. Ingen ørefolder i dagens 2 kuld. ;o) Lelinas kuld er det første efter min meget lovende satinhan Niffers Zivago. ;o)
Jeg venter yderligere 2 kuld i maj. Dolce Vita og Monifa, der også er begyndt at blive store. Jeg skal have sat et par hunner mere til snart, men har besluttet at holde en pause hen over sommeren. Vil ikke have nogen hunner gående højdrægtige i den varmeste tid, da de drægtige ikke tåler varmen så godt...  så der bliver ikke sat kuld over fra midt i maj til midt i juli. ;o)
Jeg har ikke fået fotograferet Izadoras kuld fra d. 26. endnu, men alle 4 bebser vokser fint og dier som de skal. Men mon ikke der er håb forude.... regner med at få tid her i himmelfartsferien til at tage billeder af de 3 nyeste kuld. ;o)
Jeg har flyttet lidt rundt i forbindelse med burrens. Monifa og Dolce Vita er taget fra han og det har krævet nogen justeringer. Jeg har sat de 2 nye mødre sammen, sådan at de kan hjælpe hinanden med at passe bebserne. Amelia har jo mælk til mere end 1 bebs og Lelina kan sikkert godt bruge lidt aflastning med hele 5 bebser. Det ser ud til at fungere fint. ;o)

27.04.2008:

Havde først besøg om formiddagen af Gitte fra Ans, der gerne ville købe en sæk foder. Det var hyggeligt og vi fik en lang marsvinesnak. Så kom en familie og afleverede de røde hunner Yamilla og Melody, da moderen i familien desværre havde fået konstateret astma. Det var trist for pigen, der var meget ked af at skulle af med sine kære små mutter igen.
Om eftermidagen var jeg ude og besøge Eva fra Alexanders og se bebser med mere. Der blev trakteret med hjemmebagt kage og senere var det vejr til at grille... så blev en meget hyggelig eftermiddag og aften. Var først hjemme ved 21.30-tiden. ;o)  Tak for en hyggelig dag, Eva og Tobias.

26.04.2008:

Jeg stod op kl. 8 og tjekkede hos marsvinene. Izadora har jo termin idag og sør'me om ikke hun sad der med små nyfødte bebser. ;o)
Den ene var stadig lidt fugtig i pelsen, så de er sikkert født omkring 6.30 - 7- tiden. Et nærmere tjek viste en rød pige på 98 g og 3 røde drenge på 91, 94 og 102 g. Ingen ørefolder og alle ungerne er jo så satinbærere. Izadora har igen klaret fødslen til UG. Alt var ryddet op i buret og ingen moderkager at se. Det er Izadoras andet kuld. Jeg har beholdt Undine fra hendes første kuld og Undine har jo klaret sig pænt på udstilling. Har fået cert begge de gange, hun har været afsted.
Det går også godt med alle de andre unger, vi har for tiden.... Rhiannas bebser vokser hurtigt, selvom Rhianna havde kalkmangel efter fødslen. Hun får nu også stadig tilskud hver dag og jeg har også givet kalk i drikkeflasken for en sikkerheds skyld. Tulipan's 5 bebser vokser også fint... den mindste unge, der jo kun vejede 53 g, har nu fordoblet sin vægt og er endda begyndt at die selv. Det kunne hun ikke finde ud af i starten og jeg har også haft hængt en drikkeflaske op med mælkeerstatning, som de alle nød godt af... selv Tulipan. ;o)
Winnas og Mariellas bebser er 1 måned i dag og der er vist nogen drenge, der skal tages fra. ;o)  Winnas unger er klart de største. Mollys og Sharifas unger bliver også 1 måned her d. 30. april. Det er nogen rigtig gode kuld og det bliver svært at vælge, hvem jeg skal beholde. ;o)  Nogen af drengene har jeg dog allerede sat til salg... for jeg kan jo ikke have så mange drenge gående. Kimairas bebser fra d. 5. april udvikler sig også rigtig godt. Jeg beholder helt sikkert skimmelpigen. Hun er superfin. Den ensfarvede dreng er vist også en beholder.... uha, han er lækker og med store flotte gardinører! Så han bliver her nok i stedet for den ensfarvede han efter Zamira, Inigo, der ellers også tegner rigtig godt. Men igen.... de er begge efter samme far. Satinskimlen i kuldet kommer nok til salg, selvom jeg er sikker på, at han også bliver fin. Så jeg håber på, at en opdrætter vil være interesseret i ham. Han kommer ikke ud til kæl i hvert fald. ;o) Nu må vi se.
Dyrene er begyndt at få græs og mælkebøtter igen og det er noget, de kan lide. Jeg starter som altid langsomt op, så ingen skal få dårlig mave.

19.04.2008:

Det går fortsat godt med Rhianna. Hun får sin kalk hver dag og ungerne trives og vokser. Tulipan tager sig også godt af sine unger. Den mindste får tilskud af vælling, da den var nede på 53 g og havde lidt svært ved at komme til for nogen af sine meget større søskende. Idag vejer den 64 g.
Jeg har også taget mig sammen og fået fotograferet Rhiannas og Tulipans kuld, så der er nye billeder på siden idag. ;o)
Jeg skal have tilmeldt os til udstillingen i Fredericia i morgen... har nu bestemt mig for, hvilke dyr der skal med. ;o)

14.04.2008:

Her til morgen virker Rhianna ganske normal, men jeg er lidt ked af at skulle tage væk fra hende, så jeg ringer til dyrlægen for at høre hans råd og vi aftaler, at jeg afleverer hende og bebserne på vej til arbejde. Så vil han holde øje med hende og give kalk samt binyrebarkhormon for evt. drægtighedssyge. Jeg har sms'et med Sus og Maria og de tror også, at det er begyndende kalkmangel. Lidt surt, da det er Rhiannas første kuld (og nu også det sidste). Mærkeligt hvordan det pludselig opstår... Rhianna har haft en helt normal drægtighed - føder til dag 70 og har hele tiden spist meget grønt og foder. Føder flotte store bebser uden problemer. Der har ikke været kalkmangel i linien før. ingen satin-satin parringer osv.
Nu skal jeg bare have hende på højkant... og der skal vel gives godt med ekstra kalk, så hun kan opfostre ungerne.... det kræver jo også kalk at give mælk. Er spændt på at høre, hvad dyrlægen siger her i eftermiddag.

Ja, jeg er så glad for at kunne sige, at det var en helt forandret mut, jeg fik med hjem i eftermiddags... Rhianna var helt sig selv igen... frisk og klar i øjnene. Det var helt tydeligt, at hun ikke havde ondt mere.... og hun tog sig af sine bebser igen. De har ligget og diet, hun spiser løs igen... så puha... hun er ovre det for denne gang. Hun er blevet behandlet med kalk og binyrebarkhormon og jeg har fået noget letoptageligt kalkpasta med hjem for at undgå tilbagefald. Dyrlægen sagde, at jeg med fordel kunne give mine andre drægtige hunner også en gang imellem...
Det var godt nok lidt af en forskrækkelse, må jeg sige! Håber aldrig jeg skal opleve det igen.... stakkels muttemor

13.04.2008:

Vi sov længe i dag efter en lang udstillingsdag igår. Jeg havde været ude og køre med Trine over middag og da jeg kom hjem ca. 14.30, kiggede jeg straks ind til mine drægtige hunner. Rhianna sad da med veer og det varede ikke længe før den første unge meldte sin ankomst. Det viste sig senere at være en ensfarvet gylden mørkøjet pige på 121 g. Nummer 2 unge var en ditto dreng på 120 g og som rosinen i pølseenden kom en flot veltegnet skimmeldreng på 111 g. Fødslen gik nemt og hurtigt og Rhianna ordnede det hele til UG. Moderkagerne kom hurtigt bagefter og dem spiste hun. Ungerne blev slikket grundigt og så var det tid til en lille lur. ;o) Først havde hun dog fået et stykke broccoli, som hun grådigt huggede i sig. Det er Niffer's Jason, der er far til ungerne. Jason er lige flyttet til Sverige til Rospiggens Opdræt, hvor han også skal være avlshan. ;o)
Rhianna har puslet om bebserne og opført sig ganske normalt indtil...... Jeg sidder ved computeren om aftenen (står inde på mutterummet), da Rhianna pludselig farer helt tosset rundt i buret. Hun tramper hen over ungerne - ind i siden af buret og ind i ruden... jeg forhindrede lige akkurat, at hun hoppede ud over kanten.
Hun ryster og virrer på hovedet og har helt tydeligt meget ondt... så stopper det. Hun slapper af igen og hviler sig. Men pludselig kommer det igen som er hun ramt af lynet. Det er rigtigt grimt. Klokken er efterhånden hen ad 22 og der kommer flere anfald. Jeg tager så Rhianna ud... hun skriger højlydt, så jeg behandler Rhianna efter bedste evne, da ingen af mine kontakter svarer på telefonen. Baytril mod evt. infektion, lidt smertestillende metacam og så masser af væske med kalk, druesukker og c-vitamin for evt. kalkmangel.
Jeg sidder lidt med Rhianna og beroliger hende og lidt efter lidt falder hun til ro. Hun kommer ind til ungerne igen og der kommer heldigvis ikke flere anfald. Hun spiser ganske lidt og ungerne tør igen komme hende nær.
Ind imellem at dette her er sket, har Tulipan født sit kuld på 5 bebser startende kl. 21.30. Jeg har givet lidt grønt til mutterne og håber på, at Rhianna falder til ro. Mens Tulipan sidder og spiser sin salat, opdager jeg, at der pludselÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À per hastigt ungen ud og renser den for hinden. Nu hvor Tulipan er færdig med at spise, kan hun da godt finde ud af at rense ungen færdig. Der kommer 4 unger mere... Tulipan kan godt finde ud at ordne ungerne nu. Jeg har dem lige ude, når hun er optaget af næste unge og tjekke køn samt veje. Det siger hun ikke noget til. Det viser sig at være 2 røde satinpiger på 71 og 89 g, en rød satindreng på 77 g, en rød pige på 128 g samt en rød dreng på 99 g.

Hen ad midnat går jeg i seng, men står op igen om natten og giver Rhianna 10 ml kalkvand mere... har en bange anelse om kalkmangel... selvom jeg ikke har set det før lige efter en fødsel. Det eneste tilfælde af kalkmangel, jeg har oplevet, var hos min buff satinhun, der fik det en måned efter, at hendes 3. kuld var afvænnet. Jeg fik hende på højkant igen.... og hun levede næsten et år mere.

12.04.2008:

Gaab! Vækkeuret vækkede kl. 5 og så var det op og fodre dyr. Vi skulle køre ved 7-tiden til Frederikshavn til årets 2. udstilling for vores vedkommende.
Dyrene fik et sidste check, inden de kom i transportkasserne. Det var kun Unity, der blev hjemme... han virkede lidt forkølet.... nok efter vaskeriet dagen i forvejen.
Det tog ca. 2 timer, så var vi fremme. Vi kom gennem indtjek og så skulle dyrene have mad og vand inden udstillingen gik i gang. Trines dyr fik ordnet kløer og renset ører... desværre fik jeg klippet et par kløer lidt for tæt på Trines juniorhan Eragon, så han blev da også sidst i sin klasse. De andre dyr Trine havde med var Wanessa og Hvide Rose. Hvide Rose vandt sin klasse på specialudstillingen i Børnedyr, men ellers var der ingen præmier til Trine her. Bedre gik det på den ordinære udstilling i Børnedyr, hvor både Wanessa og Hvide Rose vandt deres klasser. Eragon blev igen sidst gr. de for korte kløer. Men både Wanessa og Hvide Rose blev kaldt op i Børne-BIS'en og senere viste det sig sør'me, at Hvide Rose blev BIS 1 - Bedste Børnedyr! Det var meget flot gået, synes jeg og Trine var lykkelig. De fik begge cert og dermed var Wanessa også  blevet champ på udstillingen.
Det gik også fint for mine racedyr. Først vandt min gyldne Zirconia sin klasse over 2 andre dyr og fik sit 2. cert. Min røde hun Undine fik sit andet cert og min eng. crestede gyldne han Buckingham fik sit første voksen-cert. Han har 2 juniorcerter og et certkvalitet i forvejen.
Mine skimmelpiger Ximena (gylden) og Perfect Princess (rød) fik begge sine første certer og en meget flot kritik.
Og endelig fik min gyldne satinskimmelpige Nikita sit 3. cert og blev champ. Senere viste det sig også, at hun blev BIG i kombinationsracer samt BIS2. Det var jo helt overvældende!
Jeg havde tilmeldt min røde opdrættergruppe, men af en eller anden grund var den ikke kommet med i programmet.... så jeg fik den aldrig vist. Ja... jeg kunne selvfølgelig havde tjekket selv i programmet... men jeg opdagede ikke, at grupperne var oppe, da jeg skulle have fotograferet vores certdyr og Trine skulle have fotograferet sine børnedyr... så vi var desværre optaget på det tidspunkt. Nå.. skidt pyt... det gik jo over al forventning alligevel. ;o)
Og klokken var ikke mere end 19.30, da vi sammen med Lea fra Daylights Opdræt kørte hjem mod Låsby. ;o)  Hyggelig udstilling i godt selskab.
Niffer's Elena er flyttet til Pandrup til min gode veninde Sus fra Sunquicks Opdræt. Niffer's Quinetta flytter til Norge til Anne Haagensen... tak til Tine fra Perlas Opdræt for at tage hende med til Norge. Niffer's Izmir er flyttet til Alexanders Opdræt.  ;o)  Tobias fik ham med hjem efter udstillingen.

10.04.2008:

Kristina fra Von Baggins har designet et nyt flot banner til os... mange tak Kristina for dit smukke arbejde! ;o)  I er velkomne til at bruge vores nye banner, hvis I linker til os. Og skriv endelig, hvis vi skal linke til jer.

05.04.2008:

Jeg vågnede lidt over 8 idag og synes, at jeg kunne høre små bebselyde. Så jeg stod op og så, at min dejlige skimmelhun Kimaira havde født. Bebserne var stadig helt fugtige og hun var ved at slikke den sidstankomne.
Ved første søvnige kig troede jeg, at det var 3 drenge.... men da jeg her i eftermiddag skiftede spåner i buret, så var den mindste skimmel på 80 g faktisk en lille pige.  ;o) Fin og veltegnet.
Ellers er der en dejlig satinskimmeldreng på 113 g - mørkøjet ligesom pigen og den sidste er en stor rubinøjet gylden dreng på 128 g. Pigen og den ensfarvede dreng har nogen gevaldig flotte typer og sidstnævnte også nogen kæmpe ører. Ingen af bebserne har ørefolder. ;o) De dier allerede allesammen her sidst på eftermiddagen. Det går også godt med alle de andre bebser. Alle dier og tager på i vægt, som de skal.

02.04.2008:

Så fik jeg taget billeder af Mollys og Sharifas kuld. ;o)  Det går ellers fint med Winnas og Mariellas kuld fra d. 27. marts. Ungerne har alle taget pænt på og ligger nu et godt stykke over fødselsvægten. Sharifas kuld tager også godt fra... så hun har noget at se til med hele 5 bebser. Men hun er meget omsorgsfuld og nusser hele tiden om ungerne.
Lidt anderledes stod det til med Molly. Ungerne ville gerne die, men hun var noget irriteret og sparkede dem væk. Så jeg havde hende ude og massere... hun var noget spændt i området. Jeg pressede så lidt mælk ud og lagde ungerne til. Det lod til at hjælpe... her til morgen havde begge hendes unger taget lidt på og de sad begge under hende og diede. Så pyha... det var jo godt, at der kom gang i det. ;o)

30.03.2008:

Ja, så er der bebser igen idag. Først Sharifa ved 18-tiden. Jeg sad og læste en bog, da jeg hørte spæde babypiv. Sharifa var da ved at rense den første bebs. Siden fødte hun 4 mere. En nærmere undersøgelse viste, at det var 4 drenge på 94 g, 98 g, 112 g og 126 g samt en eng. crested pige på 105 g. Et flot stort kuld og ingen ørefolder.... Sharifa var også blevet ret omfangsrig her på det seneste!
Jeg var dårligt nok blevet færdig med at kigge på det første kuld og havde lige sat mig til PC'en for at skrive til min mor om bebserne, da jeg hørte føde-lyde. Det var sør'me Molly, der gryntede under kraftige veer og hun virkede meget irriteret på Mariella og hendes bebser, der også gik i buret. Så dem skyndte jeg mig at tage ud i en kasse, så Molly kunne få fred til at føde for sig selv. De er ellers meget gode venner til dagligt. Snart kom den første store bebs og siden en mere. Molly havde ikke taget så meget på, så det blev til de 2 fine piger. Begge er flotte røde satiner på henholdsvis 121 g og 118 g. En bedre kønsfordeling her må man sige! ;o) Heller ingen ørefolder i det kuld. Dejligt at de blev født på en søndag, hvor man var hjemme og kunne nyde det. ;o)
Jeg har fået flyttet lidt rundt på mutterne idag... Tulipan er taget fra hannen - forventet fødsel medio april og så er Emmelie sat til Fernando, da Yondalar åbenbart ikke vil lave unger og min dejlige røde hun Camélia er sat sammen med Kalahari.
Da Molly havde fået fred sammen med sine nyfødte et par timer, satte jeg atter Mariella og hendes 4 bebser ind i buret og nu var alt igen fryd og gammen mellem dem. Mariella snusede til Mollys bebser og slikkede dem. Og så fik de sig ellers allesammen lidt lækkert at spise. Sharifa var også i fuld gang med at lære sine nye bebser at kende. Hun klukkede og nussede om ungerne, så det var jo dejligt at se. ;o) De var allerede tørre og begyndt at se sig lidt omkring. Utroligt så hurtigt de er kvikke, sådanne marsvinebebser!

29.03.2008:

Her i formiddag har hanungerne Paridor og Paganini fået nyt hjem i Stjær hos en sød familie. Jeg er sikker på, at de nok skal få det godt. ;o)
Jeg har fået taget billeder af Mariellas og Winnas kuld, der begge blev født i torsdags. Det ser ud til, at alle unger kan finde ud af at die og at de er livlige og sunde. En unge fra hvert kuld skal til England til sommer... jeg skal jo til gengæld have et rødt par hjem fra England. Nu skal jeg bare følge ungernes udvikling.
Selv skal jeg i hvert fald beholde den ene satinpige fra Mariellas kuld. Hun er skøn og lige det, jeg havde håbet på, da jeg igen satte Mariella sammen med Altivo. Fra første parring har jeg min ensfarvede røde hun DMJ-07 DKCH Niffer's Camélia og satinhannen Niffer Chandos, der mangler 1 cert i at blive champ. Så jeg håbede netop på en rød satinpige i samme kvalitet denne gang og det ser bestemt ud til, at hun er kommet. :oD
De næste jeg venter bebser efter i meget nær fremtid, er Sharifa og Molly. ;o)

28.03.2008:

Så startede baby-boomet igår. ;o) Da jeg kom hjem fra arbejde ved 16.30-tiden, sad Winna med 4 nyfødte og stadig lidt fugtige bebser. Det viste sig at være 3 røde drenge på 112, 104 og 77 g samt 1 rød pige på 109 g. Winna har som sædvanligt klaret det hele selv og der var ryddet godt op. Ungerne ser fine ud... kun den ene dreng har en lille ørefold. ;o)
Bedst som jeg gik og gjorde bure rene, hørte jeg pludselig den helt særlige lyd af en nyfødt unge, der bliver renset efter alle kunstens regler. Det var Mariella, der var i gang med at føde. Og det havde hun helt styr på... 4 unger kom der i løbet af en ½ time... så kl. 00 var den sidste unge født. Jeg fik kigget lidt på ungerne og der var så 2 røde satinpiger på 80 og 91 g, 1 rød pige på 77 g og en rød dreng på 89 g. Fine runde bebser og ingen ørefolder. Bedre kønsfordeling også i dette kuld. ;o)  Jeg blev lidt senere færdig med at rense bure, da jeg jo lige skulle overvære fødslen. ;o)
Der bliver først taget billeder af de nyfødte bebser i weekenden, da vi skal have gæster i aften. ;o)

24.03.2008:

Idag har jeg haft besøg af en sød familie fra Hinnerup, der skulle hente muttedrengene Idaho og Quintus. Quintus er lige blevet en måned idag og vægten var kommet op på hele 331 g, så han var klar til at få et nyt hjem sammen med Idaho, der er fra 4. januar. De skal nok få det godt.
Igår var jeg en tur i nordjylland på besøg hos min gode veninde Sus. Jeg havde Niffer's Lysandra med, som Sus skal aflevere i næste weekend til Maria Hjort. Tak for at du vil tage hende med til sjælland, Sus og tak for dejlig frokost. Jeg har en mut med hjem fra Sitanes, som jeg skal aflevere i Århus i morgen til Louise. ;o)

20.03.2008:

Jeg har fået taget nye billeder af flere af dyrene....  det var også tiltrængt sine steder.... ungdyr udvikler sig jo meget på kort tid.  ;o)
Der er stor efterspørgsel på salgsdyr i øjeblikket... kan næsten ikke følge med. Har en masse dyr, der venter på at komme til Norge. Men transport kan først arrangeres i april. Har desværre ikke kunnet få arrangeret transport til Finland endnu. :o/

17.03.2008:

Vi har haft besøg til aften af en familie fra Stjær, der ville kigge salgsdyr. ;o)
De har fået noget informationsmateriale om marsvin og skal så lige købe bur og tilbehør. De har fået tilbudt marsvinebrødrene Paridor og Paganini, men Paridor skal lige være stor nok. Han vejer kun 260 g endnu og dier stadig lidt hos sin mor.  ;o)  Jeg regner nu med, at han er klar her sidst på måneden.

15.03.2008:

Jeg har haft travlt med at rense bure idag. Alle foderskåle har fået en tur i opvaskemaskinen og jeg har fået udskiftet et par vandflasker, der lækkede. Ungerne er blevet vejet og jeg er meget tilfreds med vægten på Shakiras kuld. Jeg var jo lidt bekymret, da hun fødte hele 5 unger. Ved hendes første fødsel havde ungerne været lidt hårde ved hendes ene dievorte, så jeg frygtede lidt, at den ikke "duede" denne gang, da spidsen var bidt af.
Men på forunderlig vis var den helt normal igen... og hun har masser af mælk til ungerne. De 2 mindste unger havde lidt svært ved at finde ud af at die, så jeg sad med Shakira og lagde dem til i starten. Den lille satinhun kom hurtigt efter det, men den mindste unge var nede på 48 g og jeg var ærligt talt noget bekymret for ham. Ellers en rigtig fin skimmeldreng.
Så jeg begyndte på at give ham vælling. En blanding af KMR killingemælke-erstatning og lidt majsvælling med pære og banan. Det ville han meget gerne have. Men det var jo lidt svært at made ham nok gange, når jeg skulle på arbejde. Så jeg huskede på en god idé, som Eva fra Alexanders Opdræt har haft held med at benytte. Jeg fyldte simpelthen en drikkeflaske med mælkeblandingen og satte op i buret, når jeg tog på arbejde. Den lille unge kunne mærkeligt godt nok finde ud af at drikke af flasken og det kan nok være, at han begyndte at tage på i vægt. Flasken blev renset, når jeg kom hjem fra arbejde og så blev en ny flaske sat op. Denne blev igen renset og udskiftet ved nattetid. Så idag vejer den lille fyr 160 g og den største unge i kuldet hele 245 g. Et par af de andre unger skal også smage på flasken ind imellem. ;o)  Jeg er glad for, at Eva fortalte mig dette trick.  Det har lettet opflaskningen MEGET!

13.03.2008:

Så kom dagen endelig, som Trine har glædet sig sådan til. Idag skulle vi hente Lynggårds Xanadu... den lille satincrestede kakaoagoutipige, som Trine skulle have i bytte for teddyhunnen Lantana.
Vi kørte ved 18-tiden og vores GPS fandt da også frem til Hundslund, hvor Helle bor. Her blev Trine så præsenteret for sit nye kæledyr.... og Xanadu var da også bare så fin og kær. Trine skal udstille hende, når hun bliver stor nok. Nu er hun bare 1 måned gammel. 
Vi havde også 3 mutter med, som Helle havde lovet at tage med lørdag til udstillingen i Gladsaxe. De skulle derfra via Maria Hjort til Sverige. Dejligt med så hjælpsomme veninder. ;o)  En stor tak til jer.

12.03.2008:

Jeg har fået mail fra Portugal idag. Rita, der har Opdrættet Clã dos Ursos kunne fortælle mig, at 3 af de dyr hun har købt af mig, nu er blevet portugisiske champions. ;o)  Det er Niffer's Havanna - gylden satinskimmel, Niffer's Jimi - ensfarvet rød  og Niffer's Winddancer - rød skimmel. Det er jeg rigtig stolt af. Det var også gået fint for de unger, hun havde fået efter mine dyr. 4 juniordyr havde også fået cert, så Rita var også meget tilfreds. Hun håber på, at der bliver mulighed for at købe lidt flere dyr til sommer. ;o)

Jeg skal ellers have et par ensfarvede røde hjem fra England til sommer. Kenneth og Dorte skal derover og dømme i juni måned. I den forbindelse har de tilbudt at tage dyr med hjem til evt. interesserede. Jeg skal til gengæld aflevere et par røde dyr til den engelske opdrætter. De mangler type på deres dyr, men har til gengæld en meget mørk rød farve. Så det bliver rigtigt spændende! ;o)

09.03.2008:

Weekenden har stået på "Store Burrens".  Alle mutter er blevet vejet og har fået klippet kløer. Pyha... en ordentlig omgang.

07.03.2008:

Vi var en tur forbi dyrlægen idag med Vladimir, der havde fået noget i øjet. Øjet var rødt og irriteret og jeg kunne ikke få skidtet ud... selv med med en fugtig vattot.
Det tog kun 2 min. for dyrlægen.... bedøvende dråber i øjet og så en speciel tang...vips... skidtet var ude. Og det kostede heldigvis ingenting bortset fra øjensalven, som han skal dryppes med. Flink flink dyrlæge. ;o)  Nå, jeg er jo også en god trofast kunde. ;o)

04.03.2008:

Det er ikke blevet bedre med Jinah.... hendes baytrilkur er ovre, men hun spiser ikke andet end hø og så alt det græs og lidt grønt, jeg byder hende. Ingen tørfoder....  men jeg har kunne holde vægten nogenlunde på hende. Jeg afleverede hende her til morgen ved dyrlægen, der så ville slibe hendes tandspidser. Jeg har så taget den beslutning, at Jinah ikke kommer i avl... skal ikke have dyr med tandproblemer i avlen... men da hun er sådan en flot mut, så vil hun i stedet blive udstillet. Hun har tidligere haft fine resultater, så jeg synes, at hun skal have denne chance. HaÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À  travl weekend. Fredag var vi i Højbjerg og besøge en god veninde Jane og hendes børn samt se til deres søde marsvin. Det var rigtigt hyggeligt og Trine plager allerede for, at de skal herud. Så vi må lige finde en dag inden så længe. ;o) 
Lørdag stod den på burrens m.v. og visit hos mormor og morfar.
Idag har vi så haft besøg af en masse købere. Først kørte vi nu en tur til Skanderborg for at aflevere 2 røde skimmeldrenge Kermit og Kaspian til en ung pige fra Odense, der sammen med kæresten havde taget toget hele vejen til Skanderborg for at hente vores mutter. Så de blev afleveret i god behold på stationen, hvorefter de unge mennesker 10 minutter efter skulle med toget hjem til Odense igen. ;o)  Vi har fået besked om, at de er kommet hjem igen og at muttedrengene har klaret turen fint.
Dernæst havde vi så besøg af en familie fra Knebel, der skulle hente en rød pige Juliane som selskab til deres lille nye sølvagoutipige.
Bagefter kom en familie fra Silkeborg, der havde udset sig en rød pige Melody og som fik en anden rød pige Yamilla med som selskab. De kunne godt tænke sig at udstille lidt, så det er jo kun dejligt, hvis der kan komme nogen flere røde på udstillingerne.  ;o)
Da vi var ved at finde en papkasse til de røde muttepiger, ringede Helle Lynggård fra Lynggårds Opdræt på døren. Hun skulle have teddypigen Lantana med hjem til avl. Til gengæld får min datter Trine (som jo retteligt ejer Lantana) så en satincrested kakaoagoutipige om et par uger, når hun er salgsklar. Vi har ikke selv nogen teddyhanner til Lantana, så det er godt, at Helle kan bruge Lantana i avlen. Hun er en rigtig fin pige.  Og Trine glæder sig til at få den lille ny unge hjem. Jeg skal hele tiden vise hende billedet på hjemmesiden. ;o)
Endelig ved 15-tiden fik vi så besøg af en familie fra Højbjerg, der efter at have kigget på en hel del dyr, udvalgte sig en rød skimmelpige Kalinka og en voksen rød hun Fenya på 1½ år, der ikke skal have flere kuld, da hun er blevet lidt tyk. ;o)

01.03.2008:

Jeg var bekymret for Jinah, der gik med han og helt sikkert havde været drægtig... omkring en måneds tid henne. Nu var maven tom og hun havde tabt sig ca. 100 g. Jeg havde været i gang med kalk og c-vitamin.... men hun tabte sig stadig ca. 20 g om dagen. Hun ville kun spise hø og lækkert grønt. Intet tørfoder, så jeg frygtede for hendes tænder... hendes far Brimi havde jo haft tandfejl og det kan jo være arveligt.
Så jeg afleverede hende hos dyrlægen om morgenen, hvorefter jeg kørte på arbejde. Dyrlægen ringede senere og havde behandlet hende for drægtighedssyge... tænderne var heller ikke helt i orden, sagde han. Der var lidt spidser... men det burde ikke være nok til hendes problemer, mente han. Men nu skulle hun have baytril i 5 dage og så måtte vi tage den derfra.

27.02.2008:

De 2 satinhanner Pegasus og Kawango får nyt hjem idag. De skal nu bo i Birkerød hos en sød familie med et barn på 6 år. Faderen hentede dyrene her sidst på eftermiddagen efter et kundebesøg i Århus. ;o)  Der er sørget godt for muttedrengene... et stort nyt bur på 120 x 60 venter på dem, når de har overstået færgeturen fra Århus og kørslen hjem.

25.02.2008:

Jeg har gået og kigget til Shakira konstant de seneste dage. ;o) Igår aftes begyndte hun at sige klukkelyde og hun har gået og skrabet i underlaget, så man turde dårligt nok gå nogen steder. Ikke fordi hun havde jo klaret det fint første gang, men hun var jo så stor, så man gerne ville være der, hvis nu fødslen gik stærkt og hun ikke nåede at tage sig af alle ungerne .
Shakira fik så endelig veer ved 23-tiden og indenfor en ½ times tid havde hun født 5 søde bebser. Det blev en gylden satinpige på 97 g, en gylden satindreng på 96 g, en meget flot tegnet lille skimmeldreng på 64 g og 2 skimmelpiger på 98 g og 87 g. Den største med blis og den anden har en lille snip. Ingen ørefolder. Hun klarede det flot... trak hver eneste unge ud og brød hinden. Jeg hjalp lidt til med at tørre ungerne, når hun var travlt optaget af den næste unge. Bagefter var hun træt og lå og hvilede med ungerne. Meget forsigtig med ikke at ligge på dem.

23.02.2008:

Jeg har haft travlt med at rense bure... i morgen skal Trine til ridestævne, så der får jeg ikke tid og så skal jeg ud forbi Gitte og Kjeld efter foder, hø, muttesenge og vandflasker bagefter. ;o)
Jeg har måttet skille Jappe og Monifa ad. Der har bare ikke været nogen sympati der. Gang på gang har der lydt tænderklapren og én gang rullede de endda rundt i slåskamp... flere dage efter de var sat sammen. Det har jeg aldrig været ude for før. Men stakkels Jappe har fået et hak i øret, så det synes jeg ikke, han skulle udsættes for mere af... min gamle bassedreng. Der kommer jo nok heller ingen unger af sådan en sammensætning.
Det bliver så i stedet Sniffer (Prime Time), der får æren. Han er kommet sig helt over sin byld... så må vi se, om han har mere held med at tæmme damen. Han er i al fald ung og frisk. ;o) 
Det går fint med alle bebserne... de vokser, som de skal. Der er snart nogen drenge, der skal tages fra... det går simpelthen så hurtigt.
Og så går jeg ellers og venter på, at Shakira skal føde. Hun vejer 1508 g nu. ;o)

17.02.2008:

Vi sov længe her til morgen ovenpå udstillingen. Jeg var først kommet i seng kl. 2, så jeg lå stadig i sengen, da telefonen ringede ved 10-tiden, selvom jeg var vågen og pønsede på at stå op, fordi alle mutterne skrålede himmelhøjt efter deres morgenmad. ;o)
Det var en familie fra Skanderborg, der gerne ville købe et par muttepiger, vi har haft til salg på den Blå Avis. Så de kom ved 15-tiden og købte Paprika og Mamouna  - et par muttepiger på knap 2 år. Paprika har aldrig haft unger. Hun aborterede tidligt sit første kuld, blev syg bagefter og var flere uger om at komme sig igen og er ikke siden sat til han. Mamouna har født 2 kuld. begge gange på hele 5 unger, hvilket tærede meget på hende, så hun blev tynd som en pind. Hun er i fin form nu og rund igen, men jeg ville ikke udsætte hende for endnu en drægtighed. Så jeg synes, at jeg ville prøve at finde dem et godt kælehjem, så de kunne få lidt mere opmærksomhed, da det er et par rigtig søde og nysgerrige piger. Det fik de så idag. Det var en rigtig sød familie og jeg er sikker på, at pigerne nok skal få det godt der. Jeg har allerede fået en mail fra familien, at muttepigerne er faldet godt til og ikke var blevet nervøse over flytningen. De har allerede haft dem ude til kæl og hygge og det var gået rigtigt godt. Så det er jo dejligt at høre.

16.02.2008:

Gab! Tidligt op... vækkeuret ringede kl. 5.30 og det føltes som om, jeg lige var gået i seng.  Jeg fik fodret dyrene og stoppet dyrene i kasser efter et sidste tjek. Wind of Change bliver hjemme... han er i den periode, hvor han er lang og ranglet. Og da han også er noget vild og ustyrlig, så var der ingen grund til at tage ham med. Trines Xsara blev jo som tidligere nævnt hjemme gr. en mistet klo på en bagtå. Og tog vi heller ikke Prinsessen med gr. lidt skæl. Så 11 dyr kom i kasserne og så afsted og hente Lea fra Daylights opdræt og hendes udstillingsdyr. Afsted mod Sig... dejligt at det var lyst og tørvejr.
Vi fik tjekket ind uden problemer og givet foder og vand.
Så kunne bedømmelserne gå i gang. Trines Wanessa blev desværre nr. 2 i sin klasse. Der var et par kløer, der var for lange, sagde dommeren samt lidt beskidte ører. Ja, det med ørerne havde vi overset i farten, men kløerne tør jeg altså ikke klippe kortere, da de let bløder.
Zirconia blev også nr. 2 i sin klasse efter en af Susanne Sunquicks hunner. Derefter gik det bedre... vores unghun Zhiva fik sit første cert og blev senere BIG Junior 2 i Ensfarvet. ;o)
Vores røde hun Undine - også et juniordyr - fik sit første cert og en meget flot bedømmelse. Den anden røde hun, Camélia fik sit andet voksencert og blev dermed dansk champion. ;o)  Hannen Altivo fik også en pæn bedømmelse, men desværre intet cert. Han manglede ellers også kun 1 cert i at blive champ.
Derefter blev det min skimmelpige Ximenas tur. Hun er også junior, men faldt ikke helt i dommerens smag. Så intet cert der.
Bedre gik det satinerne. De fik alle cert. Først min gyldne satinhan Zivago... juniordyr og han fik en meget flot bedømmelse og sit første cert. Senere blev han også BIG Junior i Kombinationsracerne. ;o) Dernæst min røde satinhan Chandos, der fik sit andet cert. Dernæst min satinskimmel Nikita, der også fik sit andet cert. Og endelig min store satinskimmelhan Unity, der også blev begavet med et cert og endvidere var oppe i BIG'en.
Så blev det tid til opdrættergrupperne... der var hele 10, så det tog en rum tid, før BIS-finalerne kunne gå i gang. Jeg havde Camélia og Altivo med i min Ensfarvet rød gruppe. De fik en meget flot bedømmelse af den engelske dommer Nikki. De er også meget ens i farve og type... kun en smule forskel i størrelse. Men det er jo også far og datter. ;o)
Vi havde Zivago med i BIS Junior finalen og det viste sig til slut ved præmieoverrækkelsen, at han sør'me var blevet BIS Junior 4, så det gav en flot stor roset.
En kæmpe overraskelse var det, at mine ensfarvede røde vandt 1. plads i Opdrættergrupperne. Det er jeg virkelig glad og stolt over. Det er en bedømmelse, jeg sætter højt, fordi den lægger vægt på ensartethed i opdrættet samt om man lever op til racens standard. Så at få en førsteplads her er virkelig guld værd. Jeg har opnået 2. plads og 3. pladser før... men aldrig en førsteplads og så ud af 10 så fremragende grupper, der stillede op til bedømmelse... det er helt vildt.
Endelig modtog vi Satinklubbens guldmedalje for Opdræt med over 100 point. Vi havde fået hele 182 point og kom på 2. pladsen som Årets Satinopdrætter efter Sunquicks Opdræt.
Så det var en god udstilling for os.... 7 certer på 11 udstillede dyr og så flotte finaleplaceringer. Vi kan kun være tilfredse.
Og så fik vi jo hilst på alle vores gode venner og medopdrættere. Dejligt at se alle igen efter vinterpausen. ;o)
Vi havde en lille fin gylden pige Babette fra Obsessions Opdræt med hjem. Jeg har altid været vild med hendes mor Cover Girl. ;o)
Vi så pakket sammen og kørte mod Låsby igen. Jeg skulle først sætte Lea af og derefter hente 2 dyr hjemme, der skal til Norge. Vi skulle nemlig møde Ann Brit og den norske dommer Christine Åsegård ved motorvejen afkørsel Tilst og aflevere dyrene her. Det er en satinhun Galathea samt en skimmelpige Zenobia, som den nye ejer Teresa Alm Hansen skal udstille allerede næste weekend i Norge. Så det var dejligt, at Tine kunne tage dem med til Norge for os. ;o) 
Hjemme havde vores skimmelpige Zinnia født, mens vi var væk. Mine forældre havde fodret ved 17-tiden og på det tidspunkt var der ingen bebser. Og de var helt tørre og livlige, da vi kom hjem, så det er sikkert sket kort tid efter mine forældres besøg.
Zinnia har født en satinhan på 87 g, en rød skimmeldreng på 106 g og en satinskimmelpige på 97 g. Hun ser så nuttet ud... som om hendes næse er dyppet i fløde... men vist intet præmieracedyr. he he!

15.02.2008:

Idag har Elise og Emma fået nyt hjem hos en sød familie fra Viborg.  Det er dejligt, når der kommer folk og køber, der virkelig er interesserede i dyrenes ve og vel.
Og ellers er der fuld gang i forberedelserne til udstilling. Bure er blevet renset og dyrene blev vasket igår. Der er blevet trimmet lidt og klippet kløer. Desværre så opdagede jeg, at Trines kæledyr Xsara havde mistet en hel klo på en af bagtæerne.... så hun må jo nok blive hjemme. Rigtigt ærgerligt, da det er en af Trines yndlinge.
Vi har haft Sniffer forbi dyrlægen til et eftertjek. Det ser heldigvis fint ud med hans byld. Eller rettere.... den er heldigvis gået væk.... "han er rask igen", sagde dyrlægen, der forinden havde lyttet på hjertet og mærket på lymfekirtlerne...  sådan en betændelsestilstand kan i uheldige tilfælde sætte sig på hjerteklapperne. Men alt var normalt... så det var jo dejligt at høre. Jeg kom ellers til at grine hos dyrlægen... han spurgte til Sniffers navn... "hedder han virkeligt det? Du plejer da ikke have så ordinære navne som Gumle og Basse."  Og så kunne jeg jo oplyse den gode dyrlæge om, at Sniffers rigtige navn er Prime Time. "Ja, så er jeg rolig igen, sagde han". He he! Han er nu sådan en flink mand. ;o) Og det koster naturligvis ingenting, var dyrlægens afskedsbemærkning.... det var jo bare et tjek. ;o)  Sådan!

11.02.2008:

Jeg afleverede Sniffer hos dyrlægen igen her til morgen, da hans bylder lige som havde samlet sig igen... særligt den under halsen.  Så han fik dem tømt igen, mens jeg var på arbejde og jeg kunne hente ham, da jeg kørte hjem i eftermiddags. Han skal renses i såret 2 gange dagligt med brintoverilte og dyrlægen vil se ham igen til kontrol på fredag.
Jeg var lige hjemme og vende, inden jeg skulle ud og handle. Kiggede til dyrene og tjekkede, at alt var som det skulle være.
Da jeg kom hjem fra indkøbsturen, havde Kelly bestemt sig for at føde, mens jeg var væk. Så hun sad med 2 fine og store bebser. Lidt fugtige endnu. En rød pige på hele 150 g og en rød dreng på 134 g. ;o)  Mor og bebser har det godt. 

10.02.2008:

Jeg har fået besked fra Gabi i Tyskland, at hun er kommet godt hjem med dyrene og at hun er meget tilfreds... så det var jo rart at høre. Mangler stadig besked fra hollænderne....
Dagen har stået på burrens. Jeg har taget nogen hanunger fra... flyttet lidt rundt, så et par drægtige hunner kunne komme fra hannen og et par andre sættes til han. Jeg havde først tiltænkt, at Lelina skulle sættes sammen med Nacho, men han går i forvejen med Kimaira og hun viste sig at være rigtig strid overfor Lelina og nappede hende i øret, så det blødte... så det gik slet ikke. Hannerne Buckingham og Zivago var også begyndt at være lidt på kant, så de blev også skilt ad, da jeg ikke vil risikere noget med dem, da de begge er udstillingsdyr. Zivago er godt 4 mdr, men vejer allerede over 900 g. Jeg glæder mig til at udstille ham i Sig, da jeg synes han er så lovende. ;o)
Det går noget bedre med Sniffer... han er stadig lidt hævet efter bylderne, men jeg synes, at han virker meget friskere, så jeg håber, at baytril'en fortsat gør sin virkning. Sniffer er dog noget utilfreds med at gå alene i soveværelset i sit karantænebur.

08.02.2008:

Idag måtte jeg først en tur til dyrlægen, inden jeg tog afsted på arbejde. Jeg opdagede nemlig igår aftes, at Sniffer havde fået en stor byld. Der havde ikke været noget om morgenen, men da jeg kom hjem sidst på eftermiddagen og tjekkede op på foder og vand hos dyrene, så kom Sniffer ikke ud af huset. Jeg fik fat på ham og sør'me om ikke han var helt hævet på den ene side af kæben og også lidt på den anden side.
Så han blev indleveret på dyreklinikken, inden jeg kørte videre til Århus. Efter arbejde ringede jeg for at høre, hvordan det var gået. Dyrlægen havde først haft tid ved middagstid og der havde han så undersøgt Sniffer i bedøvelse. Han havde en byld i begge sider af munden i det bløde væv. Der var intet galt med tænderne. (heldigvis) Der havde endvidere været en stor byld under kæben. Dyrlægen havde tømt disse bylder og givet baytril. Jeg skulle også have baytril og smertestillende med hjem til videre behandling og så holde øje med, at bylderne ikke kom igen selvfølgelig. Dyrlægen syntes, at det var meget mærkeligt så symmetrisk bylderne sad i hver sin side af kæben.. men ret sandsynligt havde de nok bredt sig fra den sidste byld under kæben, hvor dyrlægen havde tappet enormt meget betændelse. Jeg kunne først hente Sniffer lige inden lukketid, da han stadig var noget groggy efter bedøvelsen.
Her til aften var jeg så et smut forbi Kjeld og Gitte fra Dolphis Opdræt. Kjeld skal til Tyskland efter foder i morgen og har været så sød at ville tage salgsdyr med for mig. Jeg har 2 gyldne skimler, der skal til Gabi Johanssen fra The Royal Choice i Tyskland og 7 røde, der skal til Holland hos Bennink Schilder. Begge købere skal mødes med Kjeld i Flensburg. Han har også selv 3 salgsdyr med til dem. ;o)

02.02.2008:

Efter en måned med lidt stilstand i salget... nok ovenpå jul og nytår... er der heldigvis kommet lidt gang i henvendelserne igen. Således skal jeg have dyr til både Finland, Tyskland og Holland, når transport kan arrangeres. Køberne fra Tyskland og Holland skal også have dyr fra Dolphi's, så jeg regner med, at vi kan få bud med, når Kjeld alligevel skal køre til Tyskland efter foder. ;o) 
Vi har baby-boom for tiden, så der kommer flere dejlige bebser til salg, når jeg har kigget ungerne lidt an.

30.01.2008:

Da jeg og Trine kom hjem fra henholdsvis arbejde og skole, kiggede vi som det første til mutterne. Askepot var nemlig oppe over og sør'me om ikke hun havde født, mens vi var væk. Ungerne var rimeligt tørre.. kun en anelse fugt i den enes pels kunne anes.
En nærmere undersøgelse viste, at vi for en gangs skyld var blevet begavet med et helt kuld piger. :o) En rød skimmelpige på 110 g og 2 røde piger på 120 og 125 g. Fine store bebser uden ørefolder.
Knap var vi kommet hjem og havde opdaget Askepots nye bebser, da Mercuria fik veer. Stor overraskelse, da hun først fik en rød satinpige på 109 g. Derefter kom der endnu en unge, men den havde desværre åbent navlebrok med tarme udenfor. Den var ellers stor og frisk og kiggede sig omkring, som om det ikke betød noget. En smuk satinskimmel. :o( Men sådan kunne den jo ikke gå omkring, så vi måtte tage forbi dyrlægen, der som vi nok frygtede, anbefalede aflivning af den lille fyr. :o(  Surt at den var født sådan.
Men godt at vi nåede at overvære fødslen, så staklen ikke skulle lide unødigt.
Vi var nemlig kun lige hjemme et smut, inden vi skulle til Trines morfars fødselsdag.

26.01.2008:

Jeg har fået taget billeder af Vitesse's og Frejas kuld idag. Samt opdateret salgssiden.
De sidste par dage har jeg gået og kigget til Pilgrim, der kunne føde når som helst. Og her til aften kl. 23.45 opdager jeg, at hun ligger og slikker en bebs. Jeg har siddet ved computeren og slet ikke hørt, at hun har født den. Men snart melder de næste bebser og sin ankomst...  4 søde bebser i alt. Først en sort-gylden dreng med hvid fod. Han vejer 100 g. Dernæst en sort-hvid-gylden crested pige på 106 g, en sort-hvid-gylden crested skimmelpige på 79 g og endelig en amr. crested sort skimmelpige med hvid fod og lidt gyldne hår. Megasøde er de, bebserne og Pilgrim er meget ivrig og opmærksom. Det er hendes første kuld. ;o)  Far til kuldet er Kastaniens Gameboy, som jeg har haft lånt af Lea fra Daylights Opdræt.

24.01.2008:

Da vi stod op i morges ved 7-tiden, havde Freja født sit kuld. Ungerne var stadig en lille smule fugtige, så de er nok kommet ved 5.30-6-tiden. Jeg var oppe en gang i nat kl. 2.30 og der var der ikke kommet nogen unger eller tegn på, at de var lige på vej. ;o)
Men fint nok, at Freja har klaret det hele selv. Der er født en rød pige på 98 g, en skimmelpige på 110 g, en skimmeldreng på 87 g samt en eng. crested skimmeldreng på 104 g. Det er første kuld efter både Freja og min finske han Snoop's Champ, som jeg fik hjem i forbindelse med Nordisk..
Det bliver nok først i weekenden, at jeg får taget billeder... det var for mørkt, da jeg kom fra arbejde idag, til at jeg orkede at tage nogen billeder. ;o)
Her til aften har jeg fået tilmeldt os til udstillingen i Sig i februar. Der er så mange lovende ungdyr, at begrænsningens kunst var svær. ;o)

22.01.2008:

Jeg havde sådan en fornemmelse af, at min skimmelpige Vitesse ville føde idag. Hun sad nemlig og klukkede imorges, som om hun snakkede med bebserne i maven, så det var ikke med stor lyst, at jeg tog på arbejde....
Det lykkedes mig at komme lidt før hjem og der sad Vitesse sør'me med sit nyfødte kuld.  ;)
4 søde bebser, tørre og fine. 2 skimmelpiger på 89 og 110 g, en ensfarvet rød pige på 116 g og en rød satindreng på 118 g.
Satinen var lidt af en overraskelse, da jeg ikke anede, at nogen af forældrene var satinbærere. I faderens stamtavle figurerer ingen satiner og i Vitesses, er det så  langt ude som morfars far.
Skønt at Vitesse har klaret det hele selv. Der lå blot en enkelt moderkage tilbage efter fødslen. Det er Vitesses første kuld. ;o) 

19.01.2008:

Jeg har fået taget lidt billeder idag af salgsdyr m.v. Fik også lavet et sødt familiefoto af 4. generationer, nu hvor jeg var i gang. Det er af min bedste linie røde hunner. Fra venstre: Oldemor DKCH Julles Latifa på snart 4 år, dernæst mormor DKCH Niffer's Duchess på 2½ år, min første champ af eget opdræt, så kommer DKCH SCH Niffer's Quintess, der bliver 2 år i år og er mor til sidste skud på stammen Niffer's Amanda. En linie af prægtige hunner. ;o) Amanda er lidt betænkelig ved det hele.... hun ville hele tiden løbe væk og på billedet blafrer hendes ører, fordi hun lige har brokket sig over situationen. ;o)
Vi har også Amandas oldefar endnu. Det er vores første skimmeldreng Jappe, der bliver 4 år til april. ;o)

Aftenen bød desværre på en kedelig opdagelse. Vi fandt en af vores ældre pensionister Sera død i huset, stadig helt varm. Sera er en af vores første røde piger og hun ville være blevet 4 år i år. Hun blev mor til det 3. kuld her i opdrættet og vi har stadig vores første skimmelpige, Citrinia fra det kuld. Hun har ikke været syg og gået og skrantet, så hun er bare sovet stille ind. Men trist alligevel, når man mister en af de gamle og kære dyr. Sera har født i alt 4 kuld. En god mor og foruden Citrinia, har vi Emmelie efter hende. Sera havde vi med på vores allerførste udstilling i Kolding, hvor hun fik cert og vi sneede inde. Hun vil blive savnet. :o(

15.01.2008:

Idag er det Trines fødselsdag. ;o) Hun bliver 8 år. En travl dag... først på arbejde og Trine skal holde fødselsdag i skolen med kakao og chokoladekage. Dernæst skal Trine til ridning... hun fastholder, at hun vil ride, selvom hun har fødselsdag og bagefter skal vi hjem og have gæster. ;o)

13.01.2008:

Jeg har været ude hos Dolphi's Opdræt efter de trøjer, som Kjeld har bestilt hjem med tryk på. Så både Trine og jeg får trøjer med opdrætternavn til brug på udstillinger. De er blevet rigtig flotte. ;o)
Med hjem kom også Dolphi's Perfect Princess, en superskøn lille rødskimlet pige, der skal bruges til udstilling. Som Gitte sagde... der er vist større chance for, at jeg udstiller hende, end at de gør. He he! Til gengæld skal Kjeld have en unge efter en af mine nye udenlandske røde hanner for at få lidt nyt blod.

12.01.2008:

Rosalinas hanunger Darco og Dexter er flyttet hjem til Trines mormor idag. Rosalina er kommet med for at gøre overgangen lidt lettere. Om et par dage skal hun hjem igen, når muttedrengene har vænnet sig til deres nye bur og omgivelser. ;o)
Vitesse er taget fra idag. Jeg ved ikke præcis,hvornår hun skal føde, men der er godt med liv i maven og hun var begyndt at blive lidt irriteret på hannen Jumse, så hun blev vist glad for at få lidt ro. Jumse er så sat sammen med en flok smådrenge.
Jeg har mærket liv i Askepot's mave idag. Det var også på tide. Hun blev sat til samtidig med Bride, der jo fødte sit kuld efter Juan d. 10. december.

11.01.2008:

Trine fløj for en gangs skyld op af sengen idag. Hun skulle nemlig nå at fejre vores ældste han Juan's 5 års fødselsdag, inden hun skulle i skole. For hendes far ville hente hende fra skole og så var der jo ikke tid senere, da de skulle ud til farmor og farfar.
Så Juan kom med ind i sengen og fik serveret agurk og bladselleri. ;o) Juan er ensfarvet rød og vores allerførste han i opdrættet. Han er samtidig en af Trines absolutte yndlinge. Han holder sig godt og blev far til et kuld fine unger her i december. ;o)  Juan tog godt for sig af retterne, inden vi desværre måtte afsted til henholdsvis skole og arbejde.

På billedet kan man se, at Trine og Juan holder meget af hinanden. ;o)

Juan får sin fødselsdagsmiddag. ;o)


09.01.2008:

Det går fint med ungerne. Alle Zamira's tager fint på. Jeg fik endelig taget mig sammen til at tage billeder af ungerne idag, hvilket ikke var det letteste. De er meget livlige og jeg måtte have Trines hjælp til selve kuldbilledet. ;o)  De fløj rundt til alle sider og var umulige at holde styr på. ;o)
Zolenas mindste unge har stået lidt stille i vægten nogen dage. Jeg så ham ikke rigtigt die, selvom han spiste foder og grønt. Så i søndags startede jeg op på at tage ham ud sammen med Zolena, smøre vælling på dievorten og lægge ham til. Det lykkedes at få ham til at die på den måde og efter nogen gange har han fattet pointen og dier nu selv. Så vægten er steget fra 67-68 g til 84 g. ;o)
Jeg har taget Freja fra han og snart skal Vitesse også tages fra. Jeg ved ikke lige præcis, hvornår de har termin, men skal ikke risikere, at de føder sammen med hannen. ;o)

04.01.2008:

Idag kom vi hjem til et fint kuld. Jeg var kørt hjem fra arbejde og havde hentet Trine i SFO'en. Det første vi gjorde, var at kigge ind til dyrene, da Zamira havde termin idag. Og sør'me om hun ikke havde født, mens vi var væk. Jeg lokkede hende væk fra ungerne med et stykke agurk, så jeg kunne se, hvad vi havde at gøre med. Hele 4 fine og levende unger! Ikke en moderkage eller en dråbe blod at se i buret. Man kunne faktisk overhovedet ikke se, hvor Zamira havde født. Ungerne kom ud én efter én til nærmere tjek. Ved første øjekast troede jeg, at de alle var hanner... (det er jeg efterhånden så vant til) !!! men den mindste viste sig at være en pige på 79 g og satin. Alle ungerne har mørke øjne. 2 af hannerne var også satin - vægt 99 g og 114 g. Den sidste unge en ensfarvet gylden han på 105 g. Alle meget fine, gode typer og ingen ørefolder. Endnu et skønt kuld efter Nacho og Zamira's første.

02.01.2008:

Jeg håbede på, at Zolena ville føde idag, da jeg skal starte på arbejde igen i morgen. Vi var også dårligt nok kommet hjem fra indkøb m.v. kl. 16.30, da Zolena begyndte at føde.  Der kom først en ensfarvet gylden mørkøjet dreng på 75 g og siden en gylden rubinøjet satinpige på 92 g. Meget rund og fin. Zolena var stadig meget stor, men fødslen gik ligesom lidt i stå. Der kom så 2 moderkager, som Zolena spiste rub og stub. Men hun var jo stadig stor, så der skulle gerne til at ske noget mere. Først godt 1 time senere kom der en meget stor rubinøjet satinskimmeldreng på 140 g. Han var i live men meget slap, så han fik massage og varme. Den sidste unge var desværre dødfødt, en stor mørkøjet satindreng på 130 g. Jeg troede, at satinskimlen ville klare sig, men han begyndte desværre at gispe efter vejret efter et par timer, selvom jeg sad med ham og han lå på varme. Har måske fået vand i lungerne grundet den langvarige fødsel... hvem ved. Han døde i hvert fald. Rigtigt surt var det, for han var bare så flot. Zolena har det heldigvis godt og det har de 2 små førstfødte også. Mærkeligt med sådan en størrelsesforskel på ungerne.

01.01.2008:

Godt nytår til alle. Vi kom godt ind i det og kan glæde os over Spicy's fine nytårskuld. ;o)
Det blev et godt år for opdrættet. 8 nye champs blev det til samt mange BIG og en del BIS placeringer. Det vidner om, at det må gå den rigtige vej for vores dyr. Der har været stor interesse fra udlandet. 2007 blev året, hvor der kom opdrættere så langt fra som England, Portugal og Tjekkiet for at købe dyr for ikke at nævne Tyskland, Sverige, Norge og Finland. Det er især vores røde, skimler og satiner, der er efterspørgsel på. Jeg er rigtig glad for, at mange af disse dyr nu bliver udstillet i udlandet og allerede har haft gode resultater der. Det kan kun gavne den videre avl og måske udbrede interessen for disse racer. Der er jo desværre ikke så mange, der avler eller udstiller røde og skimler i Danmark endnu. Det kommer forhåbentligt. ;o)
Men jeg glæder mig over kontakten til disse flinke udenlandske opdrættere og takker for mails og billeder. Det er dejligt at kunne følge dyrenes videre færden. Jeg er også rigtig glad for mails fra privatpersoner, der har købt dyr til kæl og de mange billeder, jeg har modtaget af dyrene i deres nuværende omgivelser. Det glæder mig at se, at dyrene har fået det godt og er blevet en vigtig del af familien. ;o) Flere af disse mennesker har også meldt sig ind i DMK og er kommet på nogen af udstillingerne.
Jeg skal heller ikke undlade at nævne alle vores gode muttevenner, som vi møder både på udstillingerne og flere også privat. Jeg er glad for at kende jer. ;o)  Trine glæder sig også altid til at komme på udstilling og lege med de andre børn. ;o)  Det er lige så meget hyggen som det at fremvise sine dyr. ;o)
Jeg må heller ikke glemme at takke mine flinke forældre, der trolig stiller op og passer vores dyr, når vi er afsted på udstilling. Det er dejligt at vide, at de er i gode hænder.
Tak for det gamle år... vi ses igen i det ny.  ;o)