Ensfarvet rød og californians - også i skimmel, satin og crested

Du er her: Hjem > Om Niffer's

Om Niffer's

Niffer's Marsvin er navnet på Trine og Anettes Opdræt af marsvin i racerne: Ensfarvet rød, rød skimmel, rød satin, rød crested, rød californian samt lidt smukke kæledyr, gerne med hvirvler. Vi bor i Låsby mellem Århus og Silkeborg.  (Trine er en frisk og dyreglad ung pige på 24 år og Anette er hendes mor).
Vi er medlem af DMF (Dansk Marsvin Forening) og Anette er og har gennem flere år været med i Bestyrelsen for DMF og vi har begge været med i DMF udstillingsteam Sunshine og jeg er nu med i Team Ragdolls, der holder til her i Østjylland.

Niffer er egentligt kælenavnet på vores andet marsvin Julles Monifa, som vi købte under udstillingen i Kolind august 2004 efter aftale med Anne Marie fra Julles Opdræt. Monifa skulle holde vores første marsvin Rosa, som vi havde købt i en dyrehandel, med selskab. Marsvin er jo meget sociale dyr og det er synd, hvis de går alene. Og blandt mange dejlige racer var vi altså faldet for de smukke røde marsvin.

Vi lavede en aftale med Anne Marie om, at Monifa kunne blive parret med en af hendes hanner, når hun var gammel nok. Og så skulle vi ellers ikke have flere marsvin.... troede vi ;-) Da den tid kom, at Monifa skulle parres, kunne Trine ikke tænke sig at undvære Monifa i hele 3 uger, så vi indgik en aftale om, at vi så fik en anden lille rød hun med hjem i stedet for.
Efter 3 uger skulle vi hente Monifa - imellemtiden var Anne Marie ved at skære ned på bestanden, så vi havde samtidig aftalt at hente Natasjas Juan, sådan at vi også fik en rød han selv. Men da vi var oppe og besøge Anne Marie, røg der også en lille crested lemonagoutihun, Kiara med i købet. Hende kunne vi da heller ikke stå for. Der er altid plads til en hun til, sagde Anne Marie. ;o)
Senere erfarede vi, at Anne Marie ville til at stoppe med at avle de røde og havde sat en masse af sine fine avlsdyr til salg. Vi bød ind, for vi var jo også faldet for hendes røde skimmelhan Fenix Japetus og så fik vi endvidere 2 andre dejlige røde hunner med i købet. Starten på vores opdræt.
D. 31. januar 2005 var vi kommet op på 8 marsvin plus 3 søde unger født af Monifa samme dag. Ja og her sluttede det jo ikke......
Næeh, først i februar 2005 blev vi så kontaktet af Anne Marie fra Julles Opdræt, om vi var interesseret i hendes DKCH Julles Latifa og hende kunne vi jo heller ikke sige nej til, så d. 9. februar blev hun tilføjet bestanden :-)  Anne Marie skulle nemlig besigtige vores nye unger og hjælpe til med at gøre Jappe og Sera klar til vores 1. udstilling i Kolding.

Siden er der så kommet "lidt" flere marsvin til. ;o)

Hvad er så kendetegnende for vores mange dejlige røde marsvin og skimler, foruden at de er smukke?  Ja, jeg må sige, at de har et fantastisk temperament. Søde og milde dyr.... og meget nysgerrige. De falder hurtigt til og jeg har faktisk ingen problemer haft med at sætte forskellige dyr sammen.

Vores mål er at avle nogen rigtigt gode røde marsvin og røde skimler, som kan klare sig godt på udstillinger og som samtidig er rigtig dejlige kæledyr. At udbrede interessen for denne smukke og lidt forsømte eller glemte race. Jeg har endvidere fremavlet de røde i engelsk crested, satincrested samt satinskimmel.  ;o)

Det nyeste projekt er californians, der oprindelig stammer fra Peru, men hvor vi har været heldige at få tilbudt nogen fine dyr gennem en tysk rød opdrætter, som jeg har handlet med i alle årene, jeg har opdrættet røde. Hun samarbejder med Van Barnim, som importerede racen fra Peru.

Endelig har vi i januar 2013 indrettet nyt mutterum med 7 rækker bure med 4 i hver. 

Trine har haft opdrættet de tegnede racer lilla og sort tan, otter og fox og hun har stadig lidt kæledyr, men da hun har haft rigtig travlt i gymnasiet, har vi skåret lidt ned på hendes racer.
Vi har også haft avlet ensfarvet gylden, gylden skimmel, satin og crested. Men vi har trappet helt ned på de gyldne for år tilbage, da vi skulle have plads til Trines tegnede. Nu er pladsen optaget af vores californians og så holder jeg fast i mine dejlige røde og skimler, som jeg startede op med i 2004.

I 2023 opnåede vi flg. resultater:

Jeg har deltaget på 5 (dobbelt) udstillinger og har fået flg. resultater - det blev til 8 champs fordelt på:

Røde skimler:
Niffer's Ghizelle - Juniorchamp og en BISjr1.
Niffer's Bugatti - Champ og en BIS1 og BIS4
Niffer's Ladyhawke - Full champ og 2 x BIS2
Ensfarvet rød:
Niffer's Aurelia - Grand champ
Niffer's Lady in Red - Grand champ
Niffer's Kirindy - Champ og en BIS2
Rød satin:
Niffer's Danaya - Champ
Rød californian:
Niffer's Machu Helenikos - BISjr3
Rød satincrested californian:
Niffer's Machu Raven - Grand Champ


I 2022 opnåede vi flg. resultater:


Det blev til hele 19 champs og 1 junior champ. Herunder 2 grandchamps Roxy (rød crested) og Maya Nigella (rød cali). 3 Elite champs og de blev også alle 3 full champs: Ulvina (rød), Una Vera (rød satincrest) og Yatzi (rød satin).
Af røde champs fik jeg yderligere: Melinda, Merlin, Lady in Red, Melinda og Feodora. 
Af røde cali champs fik jeg: Maya Aurelia, Machu Dragon, Maya Kayla og Machu Amaroc og satincrested rød cali: Machu Raven.
Af røde skimmel champs fik jeg Ladyhawke, der også blev Elite champ samt Caspian og Kalle.
Af creme cali champs fik jeg Maya Vanity og Maya Xenia (Jr. champ)
Det blev også til en hel del BIS placeringer:
De røde: Melinda BIS1 og BIS2, Feodora BIS3, Ulvina BIS1, Lady in Red BISJ2
Rød cali: Machu Dragon 2 x BIS1, Maya Kayla 2 x BIS1, Maya Nigella BIS1
Rød satin: Yatzi BIS2
Rød skimmel: Ladyhawke BISJ2 + dommerfavorit
Kæledyr: Orkide: BISJ1
Maya Kayla blev endvidere årets Sj.variant nr. 5 og jeg blev igen i år Årets racedyrs- og Sj.variant opdrætter med hele 3139 point.
Så jeg er meget godt tilfreds med mine dyrs resultater i år. 

I 2021 opnåede vi flg. resultater:

Grundet Corona nåede vi kun afsted på 3 udstillinger, men resultaterne kan jeg bestemt ikke klage over.
Det blev til 3 champtitler til de ensfarvede røde Niffer's Xzar, Niffer's Chivas og Niffer's Chandos. Chandos vandt endvidere 2 x BIS1 og blev nr. 2 i Årets Racedyr 2021.
Min røde crestede hun Niffer's Roxy blev også champ samt fik Winners titlen for racedyr 2021 samt en BIS1 placering.
Min røde skimmel Niffer's Keira blev først champ og senere grandchamp - hun opnåede hele 4 BIS2 placeringer samt hun blev Årets racedyr nr. 1 i 2021.
Det blev også til 2 junior champtitler til henholdsvis Niffer's Ulvina, der også erhvervede sig 2 BISj1 samt en BIS2 placering plus hun blev Årets racedyr nr. 5 for 2021 og søsteren Niffer's Una Vera med en BISj1 og en BIS2 placering plus hun vandt Winners titlen 2021 for junior racedyr og blev Årets racedyr nr. 4 for 2021.
I Sjælden variant blev min creme cali Niffer's Maya Bernina champion og min røde cali Niffer's Maya Nigella blev også champ og vandt endvidere 2 stk. BIS1 placeringer og blev Årets Sjælden variant nr. 5 for 2021.
I kæledyr blev Niffer's Paladin champ plus han havde en flot BIS1 placering og blev Årets kæledyr nr. 6 og Niffer's Holly blev først champ og derefter grand champion og havde også en BIS1 placering plus hun blev årets kæledyr nr. 10.
Af yderligere placeringer kan nævnes satinen Niffer's Yatzi med en flot BISj1 og skimlen Niffer's Windwalker med en BIS3 placering. Endelig min creme calihun Niffer's Maya Xenia med 2 flotte BISJ1 placeringer i Sj.variant.
Til slut blev Niffer's Opdræt årets opdrætter 2021 i Racedyr og Sjælden Variant, så det var jo helt fantastisk. 


I 2020 opnåede vi flg. resultater
:

Grundet Corona nåede vi kun afsted på 2 udstillinger, men det er da blevet til 2 champions til min røde californian Niffer's Machu Cashmir og min røde hun Niffer's Izalina samt en grandchampion til min skimmel Niffer's Jolene. Jolene opnåede også hele 3 BIS placeringer (samt årets racedyr nr. 1) og Machu Cashmir fik også en BIS1. 
Derudover fik min røde junior cali Niffer's Maya Katla Winners titlen for Sj.variant Junior og min creme californian Niffer's Maya Bernina fik den for Sj.variant Senior. Endelig blev det til en BISj1 til vores kælehan Niffer's Paladin. Så det er meget fine resultater.


I 2019 opnåede vi flg. resultater:

2019 blev året, hvor vi desværre måtte skære meget ned grundet begge mine forældres bortgang i foråret - allerede sidste halvår af 2018 var svær, da min mor fik en blodprop i juli måned og blev lammet i den ene side og måtte på plejehjem. Jeg måtte bruge meget tid på at søge boligstøtte, gå til møder på plejehjemmet, sørge for lægeskift, ordne pengesager, sørge for hjælp, alarmkald og rengøring i hjemmet til min far osv, så der var ikke så meget tid tilovers, når vi skulle ligge og køre frem og tilbage til min mor i Skanderborg og samtidig hjælpe og købe ind til min far her i Låsby. Vi solgte derfor en del dyr fra både ultimo 2018 og primo 2019 og er nu nede på knap 60 dyr.
Jeg har derfor kun deltaget på 2 af årets sidste udstillinger og det er blevet til 2 champs med mine røde skimler Damaris og Jolene.
Både Damaris og min cali Machu Cashmir har opnået BIS placeringer, så det var trods alt godt at komme lidt i gang igen.
Trine blev student i sommers, så hun har heller ikke haft for meget tid, men hun hjælper da stadig med at gøre rent ved dyrene. 

I 2018 opnåede vi flg. resultater:

Det blev til 9 champs i Purebreed:  Yapetus og Layla (red roan) - Yapetus blev også full champ og året NONself AOV.
Red Ruby og Marielle i rød satin - Ruby blev også full champ.
Barbette, Twix, Valeure, Fabian og Brianne i red self - Brianne blev også grand champ.

Endelig fik vi 5 champs i RV. Maya Snowqueen og Machu Snowcrystal i hvid cali/sort - Snow Queen blev også grand champ og Årets bedste RV 2018. :-)
De røde calier Maya Elvira og Maya Hotlips (crested) blev champs og Machu Lancelot juniorchamp.
Endelig blev Klokkeblomst champ i Pet. Så det var meget tilfredsstillende resultater.

I 2017 opnåede vi flg. resultater:

Det blev til 8 champs i Purebreed: Titania og Yapetus -  red roan - Titania blev endda Full champ og Yapetus juniorchamp.
Flame, Tipsy, Odessa og Red Chili - red self. Red Chili blev også Elitechamp. Red Ruby - red satin, hun blev også Elite champ og Chico - rød crested. Endelig blev Trines kælehan Hannibal Jr. juniorchamp i Pet. :-)
Endelig fik vi 2 champs i RV... 2 af vores røde californians Machu Quincy og Maya Yacuma. :-)

I 2016 opnåede vi flg. resultater:

Det blev til 7 champs i Purebreed (Dolce Vita, Duchesse og Durin) Alle red roans - (Oxana, Red Lady og Yolina) - alle self red og endelig den hvide mørkøjede han Define Ice Snowman.
Duchesse blev endvidere elite champs ligesom Yolina og Oxana og Red Lady grand champs. Så fik vi en satin juniorchamp i Chepard.
Endelig blev det til et par champs i RV med vores californians Machu Lucaz og Machu Lorenzo. Det er jeg rigtig stolt af, da det er de første champs i californians efter de rykkede op i RV fra 1.1.2016.

I 2015 opnåede vi flg. resultater:

Det blev til 4 champs i Purebreed (Hedvig, Mintha, Foxy, Nice), en elite champ (Foxy), 1 full champ (Foxy), 2 grandchamps (Nice og Mintha), 2 svenske champs (Hedvig og Mintha), 1 RV champ (Coco Chanel), 1 junior RV champ (Isadorah), 1 junior purebreed champ (Foxface).
Endvidere 3 Pet champs (Mr. Big, Nike, Maya Berlize), 1 elitechamp i Pet (Maya Berlize) + 2 junior champs i Pet (Ricotta + Foxface)
For mit vedkommende har jeg udstillet en masse californians for at de i 2016 skulle rykke fra Ustandardiseret, hvor de ikke kan få cert og op i Rare Variety og det er lykkedes. Så jeg er meget glad. :-)  Det var mit hovedmål for avlen i 2015.

I 2014 opnåede vi flg. resultater:

Det er blevet til 11 racedyrs champs fordelt på 4 RV (2 slate tans + 1 Black otter og 1 silverargente) og 7 Purebreeds (1 ensfarvet rød, 2 røde skimler, 1 eng. crested rød, 2 Black fox, 1 Black tan) - derudover 1 Grand champ i RV (silverargente) og en Full champ i PB (Emmy).
Desuden blev det til 3 Pet champs - Maya Berlize (jr), Uni Bell og Mickey og Uni Bell blev endvidere Grand champ i Pet.
I Juvenile fik Trine 3 champs - Mickey, Uni Bell og Peanut samt 2 grand champs. Mickey og Uni Bell.
Uni Bell er endvidere blevet Årets bedste Juvenile og vil modtage årspokalen. Emmy blev i år Årets 2. bedste Purebreed... flot at holde sig i toppen hele 2 år i træk. :-)  Uni Bell kom også på 8. pladsen i Pet og vi havde 2 slate tans på 6. og 8. pladsen i RV. Dejligt. :-)

I 2013 opnåede vi flg. resultater:

Vi har ikke haft helt så mange dyr med på udstillingerne som tidligere, da det er hårdt med alle forberedelserne, men vi er meget tilfredse med de resultater, vi har fået. :-)
Det er blevet til i alt 12 racedyrschamps fordelt på en gylden satinskimmel, en gylden skimmel, 2 røde ensfarvede, en rød crested, en rød skimmel og så Trines tegnede: 1 Black fox, 1 Black tan, 2 slate tans og 1 Black otter, endelig 1 silverargente, så det meget godt gået af Trine med hendes nye racer. :-)
Som toppen af kransekagen blev det så til, at min satinskimmel Niffer's Emmy har samlet så mange BIS-placeringer og points sammen, at hun er blevet Årets Bedste Racedyr (Purebreed) 2013 i DMF. :-) Og Trines slate tan Niffer's Lady Luck er sørme blevet Årets Bedste Rare Variety 2013. Så det er bare helt vildt! Det er jo vores hidtil bedste resultat! Jeg er så glad. :-)

I 2012 opnåede vi flg. resultater:

Det har også været et godt år rent udstillingsmæssigt. Det er året, hvor jeg har fået min første BIS1 i racedyr med en rød skimmel. Det er jeg meget stolt af og glad for. Trine har jo allerede fået en del BIS1 placeringer med hendes Jashim og Yalazah, men for mig er det noget helt særligt, at en rød skimmel henter sådan en titel hjem.
Det er blevet til i alt 20 champs, fordelt på bl.a. 4 gyldne og 8 røde (heraf 2 ensfarvede, 2 satin, 2 crestede og 2 skimler). Det blev også til en champtitel til Trines sorte tanhun fra Tyskland og i sjælden variant fik vi 1 champ og 3 junior-champs. Endelig 2 champs i børnedyr og 1 i kæledyr. Trines silverargente Jashim blev både champ i sjælden variant, børnedyr og kæledyr. Han er en fantastisk gris! Han bliver også årets sjælden variant i 2012. Han er løbet med hele 7 BIS1-placeringer og et hav af certer! Min egen røde skimmel Niffer's Olymphia blander sig i toppen af Purebreed - hun ligger nr. 3 efter en teddy fra Guldmanns og en langhår fra Sitanes, så det er jo også meget flot klaret af vores pige.

I 2011 opnåede vi flg. resultater:

Det har været et fint år for vores opdræt, selvom der har været en periode uden udstillinger gr. splittelse i marsvineforeningen.

Det er blevet til 10 racedyrschamps...  plus 2 svenske champs. :o) De 4 danske champs er endda røde, 1 ensfarvet, 1 crested og 2 satiner. Derudover 1 gylden crested, en gylden satinskimmel, 3 gyldne skimler og en gylden ensfarvet.  Min røde satin Rioya blev årets racedyr nr. 16. :o)

Trine har fået 2 kæledyrschamps og hele 3 børnedyrschamps. Hendes Tiara er blevet Danmarksmester i Børnedyr 2011 og blev endda BIS1 i Pet i Sverige. Tiara og Gloria Mundi er blevet blandt de bedste børnedyr i 2011. Så vi er godt tilfredse.


I 2010 opnåede vi flg. resultater
:

Årets Ensfarvet opdrætter nr. 4 med 167 point og ejer Årets ensfarvede nr. 7 DKCH Niffer's Venezia.

Årets Satinopdrætter 2010 med 174 point og ejers af Årets Satin nr. 4 - DKCH Niffer's Tiramizu

Årets Flerfarvet-Crestedopdrætter nr. 2 med 377 point og ejer af Årets bedste Crestede DKCH SK-10 Niffer's Kamille, der også blev Årets racedyr nr. 10

Ejer af Årets Kæledyr 2010:  DKbdCH DKskdCH SK-10 Niffer's Wanessa - vi blev endvidere kæledyrsopdrætter nr. 6

Det blev til i alt 16 racedyrs champs, 2 kæledyrs champs, 1 super kæledyrs champ og 4 børnedyrs champs i 2010. Trine er rigtig kommet på banen nu! :o)


I 2009 opnåede vi flg. resultater
:

Årets Ensfarvet opdrætter nr. 3 med 175 point

Årets Flerfarvet- og Crested opdrætter nr. 2 med 298 point samt ejer af Årets bedste Crestede, DKCH SK-09 Niffer's Evalina, der også blev Årets racedyr nr. 17.

Årets Satinopdrætter 2009 med 287 point og ejer af Årets Satin 1 og 2 DKCH Sunquicks Sweet for My Sweets og DKCH Niffer's Wind Chime

Det blev til i alt 19 racedyrs champs og 2 børnedyrs champs i 2009. :o)

I 2008 opnåede vi flg. resultater:

Årets Ensfarvet opdrætter nr. 4 med 136 point og ejer Årets ensfarvede nr. 7 og 8, DKCH Niffer's Geena og DKCH Niffer's Vulcano.

Årets Flerfarvet crested opdrætter med 160 point og ejer af årets 3. bedste flerfarvede.

Årets Satinopdrætter nr. 3 med 197 point og ejer af årets 3. bedste satin DKCH Niffer's Happy Hour.

Det blev til i alt 14 racedyrs champs og 1 børnedyrs champ i 2008. :o)


2007 har været et rigtigt godt år for Niffer's opdræt
:

Vi er blevet Årets Ensfarvet Opdrætter nr. 3 i 2007 og ejer Årets Ensfarvet nr. 6 - DMJ-07 DKCH Niffer's Camélia

Vi er blevet årets Satinopdrætter nr. 2 med 187 point i 2007 og ejer Årets Satin nr. 4 og 5: DKCH Niffer's Rhianna og DKCH Niffer's Monifa samt Årets Sj. var. satin nr. 5: DKsvCH Niffer's Leonore

Vi har Årets Bedste Flerfarvede - DKCH Niffer's Kimaira, der også blev Årets Racedyr nr. 11 i 2007. ;o) Vi blev også Årets Flerfarvet-Crested opdrætter 2007 med 163 point.

Det blev til i alt 7 racedyrs champs og 1 børnedyrs champ i 2007. :o)

*****************************************************************

Nedenstående er et billede af undertegnede og min datter Trine, der er blevet konfirmeret i april 2014:

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login