Ensfarvet rød og californians - også i skimmel, satin og crested

Du er her: Hjem > Dagbog 2024 > Dagbog 2009

Dagbog 2009

31.12.2009:

Så er året ved at være omme. Det har igen været et godt år for vores opdræt. Mange fine kuld har set dagens lys og det er gået vores dyr rigtig godt på udstillingerne. Mange nye champs og BIS-placeringer, så vi kan kun være tilfredse.
Endnu et år med stor efterspørgsel på dyrene fra udlandet. Det blev året, hvor vi solgte dyr helt til Rusland foruden at vi har haft besøg igen fra flere tjekkiske opdrættere, der har været har et par gange før. Det er altid dejligt, da de er meget seriøse og udstiller dyrene herfra. Det er blevet til flere tjekkiske champs i år og de er flinke til at sende fotos og fortælle, hvordan det går.
Så er der bare tilbage at ønske, at der var nogle flere opdrættere herhjemme, der fik øjnene op for de skønne røde og skimlerne. Det er lidt kedeligt at være den eneste i Danmark, der opdrætter disse racer og at alle de gode dyr, jeg ikke selv beholder, ryger til udlandet.... det er selvfølgelig også godt, så de ikke går til spilde for avlen, men det havde været lidt sjovere at se dem på banen herhjemme.
Godt nytår til alle.... glæder mig til at se alle muttevennerne til udstillinger i det nye år.

29.12.2009:

Jeg stod op til små nye bebser her til morgen. Zhiva har født i nattens løb, for bebserne var varme og tørre. Det blev en gylden satinpige på 64 g, en gylden skimmelpige på 69 g og 2 gyldne skimmeldrenge på 89 og 93 g. Alle med deres mors finde runde type.

28.12.2009:

Idag har vi haft besøg af Lotta fra Fenix Marsvin i Sverige. De har taget den lange vej fra Sverige over Sjælland og Fyn her til Låsby og skulle så med færgen hjem fra Frederikshavn i aften kl. 20, så de har da fået kørt nogen kilometer!
Lotta havde reserveret satinskimlen Niffer's Kontiki, den eng. crestede røde han Niffer's Wladimir og en ditto crested hun Niffer's Ysabelle.
Desuden skulle hun have Niffer's Dixie med hjem til en anden svensker. Det var hyggeligt at have besøg af Lotta, selvom de ikke kunne blive så længe. Det er Lotta, der har opdrættet vores kære gamle røde skimmeldreng Jappe (Fenix Japetus), der jo bliver 6 år til marts.
Tak for den flotte julekurv, Lotta.

19.12.2009:

Så fik jeg taget billeder af Pretty Womans kuld idag. Det går fortsat godt med alle bebserne... også de to som Ximena har adopteret. Hun er rigtig glad for dem og det har aflastet Pretty, så alle ungerne tager fint på.

16.12.2009:

Jeg kom hjem til et trist syn idag... min skimmelhun Ximena havde født, mens jeg var på arbejde og der lå en kæmpestor død unge i buret hos hende.
Et nærmere eftersyn viste en satinpige på hele 175 g. Den har nok været for længe om at blive født og er død under fødslen.
Ximena havde det heldigvis selv godt, havde renset sig bagi og ville gerne spise det grønt, jeg smed ind til hende, men hun så lidt trist ud i øjnene.
Så var det, at jeg fik den idé at sætte et par af Pretty Womans bebser ind til hende. Min gyldne hun Pretty Woman fødte jo hele 5 bebser i mandags og det kneb lidt for de mindste at komme til dievorterne.
Så jeg flyttede de 2 mindste bebser ind til Ximena - en satincrested pige på 66 g og en gylden dreng på 79 g. Først blev de dog gnedet grundigt i Ximenas spåner, så de kunne lugte hjemligt.
Ximena blev helt eksalteret og begyndte straks at slikke og rense bebserne, som var de lige nyfødte. Hun klukkede til dem og de fik renset deres små numser. Efter en grundig omgang slikning, sad hun med ungerne under sig. Det var simeplthen så skønt at se, hvor glad hun blev for de små bebser.
Så blev Ximena alligevel mor.

Jeg har ikke fået taget billeder af Pretty Womans bebser endnu... venter på solskin i weekenden forhåbentligt!

14.12.2009:

Jeg opdagede, at Pretty Woman pludselig sad med veer bedst som jeg skulle ud af døren ved 8-tiden om morgenen. Så jeg måtte lige meddele på arbejde, at jeg blev lidt forsinket og fik så overværet den ukomplicerede fødsel af 5 søde gyldne bebser. :o)
Køn og vægt blev først tjekket, da jeg kom hjem igen. Det var en satincrested pige på 66 g, en eng. crested pige på 78 g og 3 drenge på 79, 87 og 91 g. Alle med mørke øjne.

13.12.2009:

Idag har der endelig været lidt sol, så jeg kunne tage billeder af de nye kuld. Salgssiden er også opdateret.

11.12.2009:

Her til aften har vi været en tur i Skanderborg, hvor vi skulle mødes ved motorvejsafkørslen med Katrine Friis, der havde været så sød at tage Kiwi von Wullf med over til os, da hun alligevel var en tur på Sjælland og hente dyr. Kiwi er Trines nye børnedyr, der vil blive udstillet til næste år. Hun er en smuk crested chokolade-gylden-hvid hununge på 2 mdr.

09.12.2009:

Min skimmelhun Niffer's Querida fødte sit kuld ved 2-tiden i nat. Trine var oppe på toilettet og da jeg hørte hende rumstere, bad jeg hende lige titte ind til de 2 højdrægtige piger Querida og Pretty Woman.
Querida har veer, sagde Trine og op kom jeg i en fart. Men Querida klarede nu det hele selv. Fik bebserne trukket ud, renset og lagt til side, når den næste kom, så hun ikke trådte på dem. Meget dygtig mor! Der kom 3 skimler og en gylden dreng. Alle med mørke øjne. De 2 af skimlerne er piger. Den ene har en lille stjerne i panden og snip og den anden har sør'me hvivler hen over ryggen. De er alle meget veltypede ligesom deres forældre.
Niffer's Freya har fået nyt hjem idag hos Pernille fra Fredericia. Pernille skulle bagefter hente en hununge fra Alexanders Opdræt som selskab til Freya.

07.12.2009:

Idag har der yderligere været gang i salget....  sidst på eftermiddagen fik de små hanner Niffer's Domino og Niffer's Diamond nyt hjem hos en ung pige fra Silkeborg, der lige havde mistet sit kære gamle marsvin.
Her til aften kom en mor fra Galten med sine børn og købte Niffer's Tulipan og Niffer's Arabella. Da hun kom ind af døren, sagde hun... "jeg kender dig... har du ikke redet sammen med min mor en gang"? Og sør'me... det var datteren af en af mine gamle rideveninder. Sjovt så lille verden er ind imellem.

06.12.2009:

Idag har jeg haft besøg af en familie fra Jelling, der købte de 2 gyldne piger Niffer's Celimene og Niffer's Chenille.

05.12.2009:

Idag har jeg først været en tur i Pandrup og besøge min gode veninde Sus. Sus må desværre indtil videre stoppe sit opdræt, da hun skal flytte i lejlighed og jeg havde lovet at tage nogle af hendes gyldne i pleje for hende.
Da jeg kom hjem ved 16-tiden, havde min røde hun Ginny født 4 dejlige bebser. De var varme og tørre og pilede rundt, så de er nok kommet ved middagstid. Der er 3 røde og 1 skimmel. 2 af hvert køn.
Senere på eftermiddagen, fik jeg besøg af en familie fra Solbjerg, der købte Niffer's Eragon og Niffer's Cassandra til deres datter på 4 år. De ville helst have et par større tamme dyr, der jo er lettere at sidde med for et mindre barn. Cassandra er steriliseret efter kejsersnit, så hun trives fint sammen med Eragon.
Senere om aftenen fik jeg så besøg af en familie fra Silkeborg, der købte de 2 hanner Niffer's Genesis og Niffer's Leonardo. Det er et par store søde hanner på 1 års tid, der er vant til at gå sammen, så de skal nok komme til at trives hos deres nye familie.

29.11.2009:

Igår blev årets sidste udstilling I Hals ved Ålborg så afholdt.... det var en specialudstilling for Langhårsklubben, Ruhårsklubben, Satinklubben og Ensfarvetklubben. Vi havde 5 ensfarvede med og 3 satiner.... jeg blev  noget skuffet over, at ingen af mine ensfarvede fik cert.... havde da bestemt regnet med at i al fald Venezia, der jo blev BIS Junior 1 i racedyr i Køge fik et cert.... synes selv at hun er et fantastisk godt dyr og min han Vulcano, der jo er champ har også altid klaret sig godt og han er en stor flot han, men sådan skulle det altså ikke være denne gang.
Nå, men til gengæld så gik det bedre med mine satiner. Her var det Kenneth, der dømte og min junior satin Niffer's Wind Chime fik cert og blev BIR Junior. Jeg havde også taget hendes mor med DKCH Niffer's Nikita, der har været væk fra udstillingsscenen et par kulds tid og hun fik sør'me også cert og blev Bedste Voksen satin, så det lunede da lidt. Kenneth var meget begejstret for hendes skimling.
Anne fra 4-Evers var så sød at tage et par transitdyr med hjem til Sjælland... den ene Niffer's Effielina (ensfarvet lilla) skulle hjem til Gitte fra La Cabaña og bo og den anden Niffer's Eliot (lilla fox) skal også hjem til Gitte i første omgang og så først i december videre til Sverige til Sofie Boyström, der tidligere har købt et par dyr af mig.
Jeg har fået taget fotos af mine satin vinderdyr og af Nefertaris kuld. Nefertari er datter af Nikita og storesøster til Wind Chime.

23.11.2009:

Ja, så blev det allerede idag, at Bernardo og Barnaby blev hentet.  Familien glædede sig vist til at få de 2 nye familiemedlemmer hjem. Jeg er sikker på, at de nok skal få et godt og kærligt hjem.

22.11.2009:

Her sidst på eftermiddagen havde jeg besøg af en familie fra Højbjerg, der skulle se på et par marsvin til drengen Magnus. Det blev til, at de reserverede Bernardo og Barnaby - henholdsvis en rød skimmel og ensfarvet rød. Dyrene skal først hentes senere på ugen, da familien lige skulle ud og købe bur og tilbehør først, selvom Magnus vist havde svært ved at vente.
Bedst som vi stod og snakkede marsvin, så hørte jeg spæde bebselyde fra Nefertaris bur og så var hun sør'me ved at føde. Den første unge var lige kommet til verden og Nefertari slikkede den grundigt.
Lidt efter sagde familien så farvel og jeg kunne overvære resten af fødslen. Der kom en gylden PE hun på 118 g, der desværre ikke klarede den og så en gylden satinskimmeldreng med rubinøjne på 123 g. Den første unge er en gylden DE skimmelpige på 113 g. Hvorfor nummer 2 unge ikke overlevede må stå hen i det uvisse... der var lidt liv i den i begyndelsen, men den var meget slap og den begyndte desværre at gispe efter vejret og der var ikke noget at gøre, selvom jeg forsøgte genoplivning. Men de andre 2 unger har det da heldigvis godt og Nefertari klarede det fint.

21.11.2009:

Vores røde abypige fra Holland, Rødhætte fødte sit kuld ved 3-tiden i nat. Jeg hjalp lidt til med at få den første pige ud og den anden ordnede Rødhætte helt selv. Jeg har gået og holdt øje med hende hele aftenen, da jeg var ret sikker på, at fødslen var lige oppe over. Hun klukkede konstant og var meget urolig. Jeg ville ikke lægge mig til at sove, da Rødhætte fik småveer og så endelig ved halv tre-tiden begyndte hun at få seriøse veer. Det blev som sagt 2 store piger - brindlede som deres far Kazo og med vægte på 137 g og 140 g. De ser ud til at have det rigtige antal rosetter og en god placering. Trine vil jo nok beholde den ene pige og så skal den anden sikkert hjem til Eva fra Alexanders Opdræt. Vi havde endnu en reservation, men nu kom der jo altså kun 2 bebser denne gang.

20.11.2009:

Vi har desværre mistet Trines kære skinny Black Beauty her til morgen. Hun har skrantet et stykke tid efter at have været syg, muligvis aborteret da hun har haft blødt og trods adskillige dyrlægebesøg, medicin, Critical Care og kærlig pleje blev hun ikke sig selv igen.

14.11.2009:

Endelig lidt sol idag, sås jeg har fået taget billeder af præmiedyrene fra Køge sidste weekend samt Trines nye smukke dalmatinerskinny Alice Precious von Wullf, der er faldet rigtig godt til hos os.

10.11.2009:

Idag har vi haft besøg af Marianne fra Highlanders Opdræt og hendes datter. Marianne havde reserveret Niffer's Bambi, en sød lille rød skimmelpige og så skulle hun også låne DKCH Niffer's Buckingham til sin satinskimmelhun Niffer's Fenella, som hun har købt tidligere på året. Det er på tide at sætte Fenella til han og Marianne havde ikke selv en passende han. Det bliver spændende at se det kommende kuld... Buckingham har lavet meget fine unger her.

08.11.2009:

Igår var Trine og jeg til udstilling i Køge... det var en dobbeltudstilling, men vi deltog kun lørdag.
Vi kørte tidligt om morgenen ca. kl. 5.30 fra Låsby. Vi havde Anne Marie fra Julles opdræt med i bilen, så turen til Køge gik fint med hyggelig snak, mens Trine sov det meste af vejen.
Vi havde 10 racedyr med og da Trine egentligt skulle have været hos sin far i weekenden, så jeg havde desværre ikke fået tilmeldt hendes børnedyr og det var hun også noget knotten over. Men hun havde da sin lilla fox med... han fik en god udtalelse, men desværre ikke det sidste cert, han manglede i at blive champ.
Min gyldne juniorhun Niffer's Venezia fik sit andet juniorcert og blev BIG junior og senere endda BIS junior 1 og bedste A-dyr, så vi fik en flot og anderledes pokal med hjem. Vi blev meget glade og stolte over det flotte resultat! Mine gyldne skimler Niffer's Opalia og Rapunzels Irish Coffey fik begge cert og blev henholdsvis BIG1 og BIG2 i flerfarvet... Opalia blev senere også BIS5 og forresten er hun jo også dansk champion, når papirarbejdet er i orden.
I komb.racer blev min gyldne satinpige Niffer's Wind Chime BIG Junior og min store røde satin Niffer's Netifa fik sit 3. cert og blev BIG. Hun var også med i BIS-finalen dog uden placering. Men hun er så dansk champion, når papirarbejdet er overstået.
Trine skal jo altid kigge salgsdyr, så vi var dårligt nok kommet på plads og jeg var ved at trimme, da Trine kom farende, at der var en dalmatinerskinny til salg. Jeg har en gang været så letsindig at love Trine, at hun en dag måtte få lov til købe en dalmatinerskinnypige.  Tænkte at det nok lå langt ude i fremtiden, før vi så sådan en... men Christina fra Von Wulff var ved at sætte salgsskilte på sine bure og der sad den skønneste lille dalmatiner skinnypige. :o)  Trine fik lov til at købe hende, så hendes dag var reddet! Alice Precious von Wullf hedder den smukke pige.  Foto følger.... skal også have taget fotos af vores dyr med præmier fra udstillingen. :o)  Endvidere havde jeg en lilla tan han med hjem til Lea fra Daylights Opdræt... hun har kigget mange gange på La Cabañas hjemmeside og nu sad der så den skønneste lilla tan dreng Osias La Cabaña i et salgsbur, så det måtte jeg naturligvis fortælle Lea, der ikke kunne være med til udstillingen. Og Osias skulle da med hjem til Lea.
Det gik også godt for Anne Marie - hendes ene teddy Amazing Gonzo fik cert og blev BIG2 i ruhåret, så det var virkelig flot. Konkurrencen var meget hård, da der var rigtig mange teddyer tilmeldt. Gonzo var også oppe i BIS finalen.
Så vi var glade og tilfredse, da vi kørte hjemad igen ved 20.30-tiden.... vi var inde og spise lidt undervejs og var hjemme i Låsby ca. kl. 23.30. Anne Marie havde så lige lidt over en times kørsel hjem til Støvring, men havde da fået sig lidt søvn på vejen hjem.  En lang tur, men en god og hyggelig udstilling.

04.11.2009:

Idag har jeg solgt 4 fine skimler til hollænderen Mense Bennink, der har købt dyr hos mig et par gange tidligere.  Denne gang er det Niffer's Amaryllis, Niffer's Zarlino, Niffer's Zamir og Niffer's Zirkon. Et par af Menses kolleger har arbejdet nogle dage i Kolding. Deres firma har en afdeling i Danmark, så de har mulighed for at tage dyrene med hjem til ham.

31.10.2009:

Salgssiden er opdateret.... der er taget mange nye fotos af bl.a. salgsdyrene.  Så fik jeg endelig også taget billeder af præmiedyrene fra udstillingen i Sig d. 17.10.09 - idag var lyset da til at få taget billeder.

Først er der et billede af Trines børnedyr - fra venstre Niffer's Tiara, der blev tungeste hun under 5 mdr. - i midten Niffer's Mille, der fik cert og en 2. plads og endelig Niffer's Queen Latifa, der fik juniorcert og en 3. plads.

Så er der et billede af min junior satinhun Niffer's Wind Chime, der fik cert og blev BIG Junior i komb.racer og var i BIS juniorfinalen.

Så er der et billede af min store røde satinhun Niffer's Netifa, der fik sit 2. cert og blev BIG i Komb.racer og var i BIS-finalen.

Endelig er der så et billede af  min gyldne skimmelhun Niffer's Opalia, der fik sit første voksencert og endvidere blev BIG2 i Flerfarvet og BIS6.

 De sidste 2 jeg vil vise billeder af er min røde nybagte championhun  DKCH Niffer's Wirginia og Trines børnedyrs-champ Obsessions Candy Floss.  De er selvfølgelig først champs, når papirarbejdet er i orden.... har indtil da "lånt" et par champ-rosetter for at kunne tage billederne.

Smukke DKbdCH Obsessions Candy Floss :o)


26.10.2009:

Sunquicks A la Carte har født 3 flotte piger ca. kl. 18.45 - vi var lige kommet hjem fra indkøb og da jeg kiggede til hende, sad hun med veer. Jeg fik sat varerne på plads og da jeg kom ind i mutteværelset igen, var den første bebs lige kommet. A la Carte klarede fødslen fint.... 3 store bebser kom der. Først en satincrested skimmel på 125 g og så 2 skimler på 125 g og 123 g. Alle med rubinøjne. :o) Bagefter kom moderkagerne, som A la Carte alle åd.  En god og hurtig fødsel og så mindsandten alle piger denne gang.... skønt!

25.10.2009:

Jeg har fåët taget billeder af Effie's og Camélias kuld idag. Jeg nåede desværre ikke mere... har ellers en masse mutter, jeg skal have taget billeder af endnu....  udstillingsdyrene fra Sig med deres rosetter, salgsdyr m.m. men formiddagen gik med, at Trine var til ridestævne og da jeg her i eftermiddag var godt i gang med fotograferingen, fik jeg så besøg af en familie fra Malling, der kom med høballer og så skulle børnene lige med ind og se vores marsvin.... bagefter var lyset væk, så resten af billederne må vente.

21.10.2009:

Trines lilla hun Effie fødte 4 flotte bebser her til morgen...et par lilla piger på 112 g og 122 g samt et par lilla fox drenge på 105 g og 122 g. Store flotte bebser og hun er en fin mor. Trine er helt vild med de små og skal beholde en af pigerne.

18.10.2009:

Jeg opdagede i sidste uge, at nogle dyr fra mig var sat til salg i Den Blå Avis og var idag afsted for at hente dem i Jelling. Børnene i familien var åbenbart blevet trætte af dem og det var moderen, der måtte rense ved dyrene og der blev ikke rigtigt snakket med dem mere, så det var jo synd. Dyrene stod udenfor i tremmebure under et bord i familiens baghave. Der havde været en forespørgsel på marsvinepigerne af en køber, der ville have dem til at gå med et par hunkaniner, så jeg fik temmelig travlt med at få dem hjem igen og det lykkedes mig da heldigvis at få lov til at købe dyrene tilbage for en rimelig pris incl. bure. Kaniner og marsvin bør ikke gå sammen, da de har forskellige behov og vaner. Marsvin kan blive sparket til plukfisk af kaniners kraftige bagben og marsvin har behov for c-vitamin og mere planteføde i forhold til kaniner.... bare for at nævne de mest basale ting.
Pigerne Niffer's Tulipan og Niffer's Cikorie bliver her og jeg vil forsøge at finde et nyt godt hjem til drengene Niffer's Genesis og Niffer's Leonardo. Det er ellers et par rigtig fine drenge, der også vil egne sig godt til avl og udstilling.

17.10.2009:

Morgenen startede med at min røde hun Camélia fik veer og fødte sådan cirka et kvarters tid, inden vi skulle køre afsted til udstilling. Vi ringede til mormor for at hun kunne tage over, men fødslen var overstået på en lille halv time med godt resultat: 4 fine bebser... et senere tjek viste, at de sør'me alle var drenge...  hvor får jeg alle de hanner fra?  Det blev en rød satin på 76 g og 3 røde skimler på 76 g, 90 g (satinskimmel) og 102 g. Men fine små bebser og uden ørefolder.
Udstillingen i Sig gik fint. :o) Jeg kom hjem med en rød champ Niffer's Wirginia og Trine fik en børnedyrs champ Obsessions Candy Floss, der senere blev kaldt i Børne-BIS dog uden placering. Trine fik også cert på sine børnedyr Niffer's Queen Latifa, der blev 3 ud af 7 og Niffer's Mille, der blev 2 ud af 5. Hendes andet juniordyr Niffer's Tiara blev tungeste hun under 5 mdr. Der blev ingenting til Trines kære hvirveldreng Agerskovs Zion denne gang... han mangler ellers kun det sidste cert. Endelig fik Trines abyssinierdreng Alexanders Kazo sit første cert og en fin bedømmelse af dommer Kenneth Hansen.
Jeg fik cert på 6 ud af 9 udstillede dyr.... som sagt min røde hun Wirginia, min anden røde hun Niffer's Naima, der også blev kaldt i BIG. Min lille gyldne juniorhun Niffer's Venezia, der også var i BIG junior i Ensfarvet.
I komb.racer fik min gyldne satinpige Niffer's Wind Chime sit første junior cert og blev BIG junior. Hendes bror World Record fik en fin bedømmelse, men intet cert denne gang. Dommer Dorte Røper ville gerne se ham igen, når han blev større. Min røde satinhun Niffer's Netifa fik også cert - hendes andet - og blev BIG og var senere i BIS dog uden placering.
I Flerfarvet fik min gyldne skimmel Niffer's Opalia sit første voksencert - hun har 2 juniorcerter i forvejen - og hun blev BIG2 og sør'me også BIS6.
Min røde hun Xafira fik desværre ikke sit sidste cert denne gang og nu skal hun i avl. Så det må vente til efter et kuld med at forsøge igen.
Jeg havde ladet DKCH Niffer's Evalina blive hjemme, da hun havde et par huller i pelsen efter bid. Jeg flyttede lidt rundt for et par uger siden og det gav desværre lidt mukken i krogene. Det samme gjaldt Trines lilla foxdreng Zadornin La Cabaña, der havde fået ny kone for lidt tid siden og jeg opdagede et lille bid i siden, da jeg tjekkede ham her til morgen og så måtte han også blive hjemme. Super ærgerligt da han var vasket og trimmet og kun manglede sit sidste cert. Men sådan kan det gå.
Men det var ellers en rigtig fin udstilling og rigtig hyggeligt at træffe muttefolket igen. Fik også hilst på flere nye mennesker.

02.10.2009:

Niffer's Armani og Niffer's Uno Superior har fået nyt hjem idag hos Mette og Morten fra Århus.

30.09.2009:

Så er det sidste dag, at Cassandra skal have sin medicin. Hun har det super og har slet ikke interesseret sig for stingene på maven. Det er selvopløsende tråd, men hvis de skulle genere Cassandra, skal jeg bare komme til dyrlægen og få dem fjernet efter 10 dage.

27.09.2009:

Så er der taget billeder af Amaryllis kuld. :o)  Det går fortsat godt med Cassandra.... hun er overraskende frisk efter operationen og spiser godt.

26.09.2009:

Det var en ret hektisk dag igår... det startede med, at jeg vågnede kl. 4.30 og besluttede mig for at stå op og kigge til mine 2 højdrægtige hunner Amaryllis og Cassandra.  Ungerne var ventet allerede igår, så jeg bestilte ikke meget andet end at kigge til madammerne.... og sør'me Amaryllis var ved at føde. Den første unge var allerede renset og Amaryllis sad med veer igen. Nr. 2 - en gylden pige på 107 g kom med bagbenene først, så jeg hjalp med at trække den ud. Amaryllis fik lov at ordne den og jeg kiggede på den første unge... en gylden satinpige på 105 g. Der kom så en unge mere - en mørk skimmelpige på 103 g - og den blev født normalt. Den virkede bare lidt slap idet, så jeg tog den ud og gned den tør. Da den var godt varm, kom den ind til de andre unger og Amaryllis, der var ved at æde moderkager. Min anden drægtige hun Cassandra lå fredeligt, så jeg gik i seng igen og fik en times søvn, inden vækkeuret ringede. Op igen og se til dyrene. Amaryllis sad fint med de 2 unger og den tredje slappe unge lå for sig selv... Trine fik den så ind til ekstra opvarmning, men den virkede helt slasket, hvor de 2 andre unger løb frisk omkring. Så kom jeg til at kigge på Cassandra... havde hun ikke lidt plukveer?  Jo, det virkede sådan... hun var ikke interesseret i morgenmaden og hun vred sig lidt, som om at hun ikke var helt tilpas.
Det syntes jeg jo ikke om.... min mavefornemmelse sagde, at der var noget galt, men jeg mærkede masser af liv i maven og Cassandra var også helt åben til at føde. Men jeg turde jo ikke køre fra hende, så jeg kontaktede dyrlægen og aftalte at aflevere Cassandra på vej til arbejde, så hun kunne få kalk og oxytocin og forhåbentlig sætte fødslen i gang. Hun havde jo dag 70 d. 24., så jeg vidste, at fødslen var lige oppe over.
Jeg ringede så til dyrlægen igen om formiddagen og der var der kommet en enkelt dødfødt unge på 80 g, men der var mindst 2-3 stykker endnu, så Cassandra havde fået ekstra ve-stimulerende og de ville vente lidt tid endnu, ellers var alternativet jo kejsersnit.  Da klokken blev 11, var der stadig ikke sket noget, så dyrlægen foretog et kejsersnit, da Cassandra stadig virkede frisk og de tog endnu 3 døde unger ud af maven på hende. Derefter blev hun steriliseret, da jeg jo ikke ville turde bruge hende til fortsat avl.
Jeg hentede Cassandra på vej hjem fra arbejde. Hun var vågnet op efter operationen og var frisk efter omstændighederne.
Hjemme kom hun til at gå på et lammeskind for at skåne operationsarret på maven.
Jeg kiggede til Amaryllis og ungerne og den slappe unge var desværre død. Det havde jeg også frygtet, men det var jo ikke lige, hvad man havde brug for efter turen med Cassandra...
Cassandra var dog overraskende frisk og begyndte at interessere sig for mad allerede om aftenen. Hun spiste frisk grønt og græs, så det var da i det mindste positivt.

24.09.2009:

Igår ved 18.15 tiden opdagede jeg, at min røde skimmelhun Kalypso sad med veer inde i et muttehus, så jeg pillede huset ud samt Molly og Citrinia, hendes 2 burkammerater, så jeg kunne se, hvad der foregik. Kalypso fødte i alt 4 bebser.... en rød dreng på 94 g, en rød satinskimmeldreng på 97 g, en rød skimmelpige med blis på 112 g og en rød skimmeldreng med hvid plet på hagen på 120 g. Fødslen gik nemt og uden problemer.... Kalypso havde travlt med at nusse ungerne og bagefter kom moderkagerne, som hun åd de 2 af. Allerede et par timer senere var der et par af ungerne, der lå og diede. Kalypsos burkammerater kom ind igen, da jeg havde renset buret og de hilste forsigtigt og nysgerrigt på de nye små beboere.

21.09.2009:

Idag blev så dagen, hvor jeg for første gang solgte marsvin til Rusland. :o) De ankom i en stor bil - 4 damer og 9 hunde  (3 welsh corgis, 5 fox terriers og en meget fornem skotsk terrier).
De havde her i weekenden været til hundeudstilling i Brøndby-hallen og 5 af deres hunde var blevet danske champions. Trine fik lov til at snakke med flere af hundene og så var hun helt solgt. Særlig den ene fox terrier og en welsh corgi blev hun gode venner med.
Det var som altid sjovt at tale med folk fra andre lande. Russerne boede lidt udenfor Moskva og de morede sig lidt over de danske "dukkehuse", som de kaldte det.... i Rusland er deres huse åbenbart meget større og i flere etager, hvis man ikke ligefrem bor i lejligheder. :o)  De morede sig også lidt over konstruktionen af murene i mit hus og spurgte til vintertemperaturen her i landet.... i Rusland er deres mure åbenbart over ½ meter i tykkelse for at kunne modstå vinterkulden... op til 35-45 minusgrader... brrrrr! Så de syntes derfor, at vores mure så ret tynde ud.  He he!
Men de blev vældigt begejstrede for marsvinene... de har ikke så gode dyr endnu i Rusland og nogle farver har man slet ikke derovre, så de var meget glade for at kunne købe bl.a. skimler. Jeg fik solgt flere rigtig gode dyr for at give dem et godt avlsgrundlag og fine dyr at udstille. Også nogle som jeg havde lidt svært med at gå af med, men jeg må jo indse, at jeg nok har lidt for mange hanner gående for tiden.... sådan at det kniber med pladsen til at sætte dem i avl, når de går sammen 2 og 2.
Så jeg har set grundigt på linier m.v. for at finde ud af, hvem jeg kan sælge,  fordi jeg allerede har unger efter dyrene, unger på vej eller andre af samme linier, men det var da ikke nemt.
Russerne var også meget interesserede i mine skabsbure og skulle have at vide, hvordan de var bygget. Selv havde de nemlig kun en slags tremmebure og de var vældig opsatte på at bygge skabsbure, når de kom hjem.
Jeg fik sør'me en gave... en dyr russisk champagne og russerne drak the og fik en bid brød her, inden de vendte bilen igen. De skulle med færgen fra Gedser til Polen, hvor de skulle overnatte, inden turen gik til Rusland. Så det er en lang tur for mennesker og dyr. Og hele 10 marsvin herfra er nu på vej til Rusland. 4 hunner og 6 hanner.  Russerne har lovet at sende billeder fra kommende udstillinger og holde mig orienteret om, hvordan det går. Det var kun den ene russer, der kunne tale engelsk, men det var hun så også ret god til, så der var ingen problemer med forståelsen.

14.09.2009:

Så kan jeg endelig opdatere min hjemmeside igen efter flere dages problemer, så jeg har måttet skrive til udbyderen og brokket mig. Det skal bare virke det skidt!
Jeg har flyttet lidt rundt på dyrene i weekenden.. jeg har taget et par højdrægtige hunner fra han og har måttet rokere lidt rundt for at få burpladsen til at gå op, hvilket gerne giver lidt ballade mellem nogle af muttemadammerne...  denne gang var heller ingen undtagelse. Kimaira så sig sur på Leonore, hvilket resulterede i et hak i øret.... det plejer ellers ikke at gå så vidt, at blodet flyder.... men der var kemien altså ikke i orden. Surt show!

12.09.2009:

De 2 muttedrenge Niffer's Valdo (gylden skimmel) og Niffer's Yordan (eng. crested rød) har fået nyt hjem idag hos en familie fra Ebeltoft.

07.09.2009:

Idag måtte jeg desværre en tur forbi dyrlægen og få vores ældste mut Marshas Red Deliza aflivet. Hendes bagben kunne ikke mere.... hun har været noget stivbenet det sidste halve års tid, men har ellers klaret sig fint og appetitten fejlede bestemt ikke noget. Men her en morgen sad hun bare og kunne ikke bruge bagparten mere og det kan man jo ikke byde hende.
Deliza ville være blevet hele 8 år til november.

06.09.2009:

Idag har vi været en tur i Højbjerg og besøge min veninde Jane og hendes 3 børn. Vi havde en hyggelig eftermiddag og havde smukke Querida med hjem, der her til aften blev sat sammen med Niffer's Golden Glitter.

05.09.2009:

Idag har vi først været en tur i Kolind og besøge Eva Helgren. Hun skulle kigge på Trines abypige Rødhætte og anbefale en passende han. Valget faldt efter mange overvejelser på Alexanders Kazo - brindlet abyhan - med fine rosetter og kamme samt flotte ører og type.
Niffer's Talisman flyttede samtidig ud til Eva. Tak for en rigtig hyggelig eftermiddag, Eva.
Om aftenen kørte vi så en tur til Århus for at besøge Linda fra Corleones Opdræt og låne en stor flot lilla skinnyhan Imargos Diesel til Trines sorte skinnypige Black Beauty.
Tak for lån Linda.... vi skal nok passe godt på din dejlige marcipangris. :o)
Det gik fint med at sætte skinnyerne sammen.... de blev straks fine venner. Forresten har Niffer's Quinola fået nyt hjem idag hos Lilly Sørensen fra Fyn. Lilly har for 4 år siden købt 2 marsvin hos os og nu var den ene desværre lige blevet aflivet, så Lilly skulle have et nyt marsvin som selskab til den anden mut.

02.09.2009:

Jeg har idag taget billeder af Yuma med ungerne. Hun er heldigvis blevet frisk igen og er begyndt at spise selv idag.
Igår gav jeg hende Critical Care og kalkvand. Ungerne blev startet op på KMR mælkeerstatning, da Yuma stadig var træt og slap. Det var først hen under aften, at Yuma begyndte at interessere sig for ungerne igen... hun begyndte at klukke til dem og slikke dem bagi.  Mælken var dog tilsyneladende ikke faldet til endnu.  Det er først idag, hvor jeg har prøvet at lægge ungerne til hende, at der begynder at ske lidt.... jeg kan få 2 af ungerne til at die selv, mens jeg holder Yuma. De får stadig KMR ved siden af.  Deres vægt er fin. Så nu håber jeg at få de sidste 2 i gang med at die også... det vil sør'me være det letteste!  Men jeg er meget glad for, at Yuma nu er i bedring.

31.08.2009:

Min røde hun Yuma havde født 4 flotte bebser, der stadig var fugtige, da jeg kiggede til hende ved 15.30-tiden.
Hun spiste det grønt og lækkerier, jeg serverede for hende og jeg fik vejet unger og kigget køn. En rød satinpige på 89 g, en rød dreng på 92 g og 2 røde unger med crest... en pige på 102 g og en dreng på 112 g.
Da jeg tilfældigt kiggede ind til den nybagte mor og bebserne lidt senere, så Yuma pludselig dårlig ud. Hun tiltede rundt og væltede så helt om på siden. Puha, hvor blev jeg forskrækket. Hun lå som om hun var død, men der var da stadig liv i hende, selvom hun var meget slap. Hun havde også blødt en del... jeg havde fjernet et par moderkager, men var de alle kommet ud?
Jeg fik i en fart lavet noget kalkvand med druesukker og hældt i hende. Og så fik jeg ringet til dyrlægen. Det var så heldigt, at han stadig var på klinikken, selvom klokken var 17.30, men jeg kunne bare kommme... 5 min. senere var jeg i Galten med min syge mut. Ungerne blev hjemme i en lammeskinds seng. Dyrlægen gav straks Yuma indsprøjtninger med kalk, oxytocin og binyrebarkhormon.  Hvis hun evt. manglede kalk og for at få livmoderen til at trække sig sammen osv. Jeg havde selv givet hende baytril mod evt. infektion lige inden jeg kørte hjemmefra og det var også fint nok. Nu skulle der så bare tid til, at Yuma forhåbentlig kunne blive frisk igen. Dyrlægen havde i al fald gjort, hvad han kunne og jeg kørte hjem igen. Jeg lagde Yuma op i muttesengen til de små... hun var ikke interesseret i dem eller mad, men hun kunne i al fald varme dem lidt.
Der kom også yderligere 2 moderkager her til aften, så pyha alle er kommet ud nu!

28.08.2009:

Idag har vi haft besøg af en familie fra Hobro, der købte de 2 drenge Niffer's Xandro (rød satinskimmel) og Niffer's Xephyr (ensfarvet rød).
Det er en familie med forstand på dyr, så de små fyre skal nok få det godt.

27.08.2009:

Så er der bebser igen efter lidt over en måneds ophold. Elina lå med 5 helt nyfødte bebser, da vi kom hjem lidt før 20-tiden... vi havde været ude og handle ind og 1 time forinden var der ikke kommet nogen bebser endnu. :o)
Elina har født 4 røde skimler og en ensfarvet rød.... sør'me drenge hele bundtet.  Men 1 par rigtig pæne skimler imellem.
Jeg har vejer dem her til aften og vægten siger 79, 85, 92, 109 og 112 g, så det er da ganske pænt... det store kuld taget i betragtning. :o) Jeg tager billeder i weekenden.  Far til ungerne er Niffer's Kazimir og det er hans første kuld.  Elina har fået unger før og er en god og erfaren hun.

24.08.2009:

Her i weekenden var vi til dobbeltudstilling i Hundslund... en rigtig god og velarrangeret udstilling. Vi fik gode resultater til vores dyr.... blandt andet kom vi hjem med 5 nye champs. Trines skinnypige Black Beauty var den ene, så hun var meget stolt.
Niffer's Avanti er min første røde satinskimmel, der er er blevet champ. Han fik cert begge dage og var i BIG i komb.racer.
De andre champs er de 2 søstre Niffer's Hermione (ensf. gylden)og Niffer's Hotline (gylden skimmel) - Hotline blev BIG2 i Flerfarvet begge dage og var i BIS. Den sidste champ er min eng. crestede pige Niffer's Evalina, der  blev BIG2 lørdag, hvor hun også var kaldt i BIS.
Mere herom senere.... alle resultater kan ses under udstillinger 2009. Vi skal have taget lidt billeder af dyrene med deres rosetter, når vi får tid til at få kameraet frem.
Efter udstillingen var de norske dommere lige med en tur omkring Låsby for at hente et par mutter, der skal med til Norge. Det er Niffer's Xeraphina og Niffer's Rosita, der flytter op til Lene Rasmussen.

19.08.2009:

Idag er Niffer's Willow Tree også flyttet hjem til Trines mormor....  som selskab for sin søster Wictoria og mormors andet marsvin Hippie. Den lille Wictoria så ud til at savne lidt selskab på sin egen alder, synes mormor vist.

16.08.2009:

I eftermiddag har Niffer's Qutie Pie og Niffer's Quirinda fået nyt hjem hos en familie fra Ry, der gerne ville have et par søde og kælne voksne hunner til deres datter.
Her til aften kom så en familie fra Svostrup og købte Niffer's Monty og Niffer's Xanti, et par dejlige kæledrenge.

10.08.2009:

Den lille gyldne satinpige Niffer's Wictoria er flyttet hjem til Trines mormor idag. Mormor har desværre lige mistet sit ene hunmarsvin Holly på næsten 4 år og den anden hun Hippie på 3 år trængte til selskab. Hippie tog rigtigt godt imod den lille ny.

06.08.2009:

Niffer's Quincey og Niffer's Monarque har allerede fået nyt hjem idag hos en familie fra Hørning.

04.08.2009:

Idag har jeg hørt fra Dana, at hun og dyrene er kommet godt ned til Tjekkiet igen. Dana vil udstille Cizco om et par uger, så det bliver da spændende!

Igår fik jeg så nyt hø hjem til mutterne. Lækkert grønt nyt hø, som mutterne allerede er helt vilde med. Jeg var heldig at falde over en annonce med godt nyt usprøjtet hø til 20 kr. ballen - uden støv og ukrudt. Og så fik jeg det endda leveret.
Jeg fik også 2 mutter retur igår... de små drenge Quincey og Monarque. Den nye ejer havde haft dem en måned, men kunne desværre ikke tåle dem, så de er til salg igen og jeg håber på at finde et nyt godt hjem til dem. De har haft det godt og er meget søde og nysgerrige.

02.08.2009:

Idag har jeg haft besøg af Dana fra Tjekkiet, som har købt dyr her tidligere. Hun købte et par røde hanner Niffer's Cizco og Niffer's Jupiter samt en rød skimmelhun Niffer's Minta og 2 røde satinhunner Niffer's Nefertiti og Niffer's Rafaella til sig selv og en anden tjekkisk opdrætter. Igår havde de været på Sjælland efter nogle creme og hvide dyr og bagefter gik turen til Hammel efter teddyer, hvorefter de skulle forbi Rødekro efter flere creme dyr, inden turen gik hjemad igen.

28.07.2009:

Trine og jeg har været på tur til Ålborg Zoo idag sammen med Anne Marie fra Julles Opdræt og hendes datter Laura. Det var rigtigt hyggeligt og vejret var godt.
På vejen hen til Anne Marie havde vi Queen of Heart med, som vi skulle aflevere ved Støvring til en ung mand, der har 2 muttepiger i forvejen og skal bruge Queen til udstilling. Hun kan nemlig desværre ikke bruges til avl.
Her til aften havde vi så besøg af en familie fra Silkeborg, der skulle have en voksen hun til selskab for deres eget hunmarsvin på 2 år, der lige havde mistet sin makker. Valget faldt på Winna, der er rigtig sød og rar... både overfor børn og andre mutter.

27.07.2009:

Idag har Niffer's Topaz (argenteskimmel) og Niffer's Vesta (gylden skimmel) fået nyt hjem hos en familie fra Århus. 

22.07.2009:

Så er siden opdateret med billeder af Una Miras og Tandras kuld. Det var så sommerens sidste kuld.... der går nok i hvert fald en måneds tid, før vi får små'ere igen.
Vi holder jo gerne pause i sommermånederne, for at hunnerne ikke skal gå drægtige, mens det er allermest varmt.... Una Mira og Tandra har så været lidt længere om at levere bebserne... men det har heldigvis ikke været så varmt, at de har været generet af det. Og nu har jeg jo også lige fået flyttet dyrene til et andet værelse, der ikke er sydvendt, så det har hjulpet gevaldigt på temperaturen i mutterummet. Plus at vi har fået nye vinduer med super god udluftning.

21.07.2009:

Min røde eng. crestede hun DKCH Niffer's Tandra havde født hele 5 fine røde bebser, da jeg stod op ved 7-tiden. Kun en enkelt var lidt fugtig, så de er kommet her tidligt og jeg har ikke hørt en lyd. Det gør heller ikke noget, når nu alt er gået, som det skal.
Formentlig er det 2 piger og 3 drenge - de 4 har crest, en dreng har ikke. Kigger nærmere senere.... Tandra ville ikke ret gerne låne bebserne ud. Men de ser rigtig fine og mørke ud. Det er Tandras første kuld og min mørke han Randor vom Friesendeich er far til de små.
Jeg har igen fået henvendelse fra Tjekkiet og får besøg til august af Dana, som har været her en gang før for at købe dyr. :o) Hun gav også besked i sidste uge om, at "min" røde hun Niffer's Daphne nu er tjekkisk champion. I Tjekkiet skal marsvin have hele 5 certifikater for at blive champions.

20.07.2009:

Niffer's Phoenix og Niffer's Shandor har idag fået nyt hjem hos en familie fra Horsens. Datteren havde selv sparet op til dyrene og glædede sig til at få dem hjem.

17.07.2009:

Idag har vi haft hyggeligt besøg af Anni Agerskov, der skulle købe Niffer's Hotspot... en dejlig gylden skimmelpige. Anni havde sin søde lille papillon hund Molly med til stor fornøjelse for Trine.
Senere på eftermiddagen havde vi en familie fra Skanderborg på besøg, der købte de 2 drenge Niffer's Turmalin og Niffer's Uranos.  Uranos var lige blevet en måned idag og havde allerede en vægt på hele 400 g. Turmalin blev 1 måned igår og her sagde vægten 363 g, så de skulle jo være godt rustede til at få et nyt hjem. :o)  De var allerede taget fra og gik sammen med deres brødre hos Irish Coffey, der er rigtig god til små hanunger.

16.07.2009:

Da vi kom hjem sidst på eftermiddagen efter at have handlet ind, havde Una Mira født sit første kuld. Der lå 4 fine bebser... alle drenge for at det ikke skal være løgn. 2 røde skimler på 84 og 94 g, en rød satinskimmel på 95 g og en ensfarvet rød på 91 g. Far til kuldet er Dolphis Mr. Perfect, der jo så må være satinbærer.

14.07.2009:

Idag har Trine og jeg været en tur i Givskud Zoo og nydt parken i det gode vejr. På vejen til Givskud skulle vi dog først træffe en opdrætter, der skulle købe Niffer's Mikado. Så vi mødtes på en tankstation i Vejle, hvor vi afleverede Mikado. Han kan så glæde sig til en fremtid som avlshan. :o) Held og lykke med ham, Maria. Håber du bliver glad for ham.

10.07.2009:

Vi har haft travlt onsdag og torsdag med at få isat nye døre og vinduer i vores hus. Det var tiltrængt. Nu skal vi så "bare" have shinet op indvendigt. :o)
Stuen er også blevet muttefri.... alle dyrene er nu samlet på et værelse, så det er skønt.
Samson og Sylvester har fået nyt dejligt hjem idag hos en familie fra Sporup.

03.07.2009:

Idag har vi haft besøg af Marianne fra Highlanders Opdræt og hendes datter Cassandra. Marianne havde reserveret den røde satinhan Amigo og faldt også for Fenella, gylden satinskimmelpige og Peoria, ensfarvet rød pige. :o)

02.07.2009:

Niffer's Amanda har fået nyt hjem i Skanderborg idag. Hun er kommet hen til et ungt par, der i forvejen havde en lille teddypige på 8 uger, der trængte til selskab.

01.07.2009:

Idag har Niffer's Monarque og Niffer's Quincey fået nyt hjem hos en ung mand fra Risskov.
Jeg glæder mig til næste uge, hvor vi får nye døre og vinduer. Det bliver rart at kunne åbne vinduerne igen, da de gamle vinduer er groet helt fast.... så bliver der godt nok varmt indenfor i øjeblikket.
Vi får også snart lavet ny terasse og stakit. 

30.06.2009:

Min satinskimmelhun Nikita har født 4 satinunger i nat ved 2.30-tiden. Det blev til 3 gyldne satinpiger på 80, 95 og 143 g og en satinskimmeldreng på 114 g. Fotos kommer i weekenden. Mangler også at få taget billeder af Veronichas kuld, der også trives.

29.06.2009:

Så har der været DM og det gik jo helt pænt. Min gyldne juniorhun Niffer's Hermione fik sit 1. cert og blev BIG J i Ensfarvet og endda BIS junior 3. Så der var både pokal og en stor flot roset fra de engelske dommere.
Vores lilla fox fik også juniorcert og blev BIG Junior i de sjældne varianter. Det blev til en 4. plads til den røde satinopdrættergruppe.... min røde satinhan Amigo fik cert. Det gjorde ,min gyldne satinhan Golden Glitter og min eng. crestede hun Evalina også. De blev også kaldt i BIG i Komb.racer.
Der blev også cert til min røde hun Wirginia og min gyldne hun Zhiva, som blev kaldt i BIG i ensfarvet.
Obsessions Candy Floss fik sit 3. juniorcert og Møllersmindes Abigail fik sit 3. cert og blev champ. Hun blev endvidere udnævnt til Miss Slangerup 2009.
Vores skinny Black Beauty fik sit 1. cert i sj. variant Skinny. 

26.06.2009:

Så blev de 6 røde marvin, der skal til Holland, afhentet... det er Niffer's Kassidy, Niffer's Ginny, Niffer's Darleen, Niffer's Niobe, Niffer's Niara og Niffer's Paprica.

25.06.2009:

Jeg vågnede ved små babylyde kl. 6.20 og stod straks op og kiggede ind til mutterne. Veronicha lå med 3 nyfødte fugtige bebser, så fødslen var lige overstået. Det er hendes første kuld og hun har fået en gylden DE pige på 91 g, en RE skimmelpige på 121 g med blis og en DE skimmeldreng på 122 g med snip. Superrunde hoveder ligesom deres far Sunquicks Little Big One. Dejligt at hun har klaret det hele selv.

22.06.2009:

På fredag får jeg besøg fra Holland... der er 6 røde marsvin, der skal afhentes. Opdrætteren har også tidligere fået dyr fra mig.

19.06.2009:

Niffer's Houdini og Niffer's Paquito har fået nyt hjem idag hos en familie fra Ålborg. De kunne låne en bil om formiddagen og da jeg var på arbejde der, så aftalte vi, at jeg stillede dyrene over hos mine forældre, så de kunne hente dem der.

17.06.2009:

Ved 21-tiden opdagede jeg, at min røde hun Geena var ved at føde. Ungen kom med bagbenene først, så for en sikkerheds skyld hjalp vi med at få ungen ud og rense dens hovede for hinde. Lidt efter kom unge nr. 2, som blev født normalt... begge nogle store bebser. Et tjek viste 2 drenge - en eng. crested rød på 133 g og en satincrested rød på hele 146 g. Jeg vidste godt, at faderen til kuldet Niffer's Eragon er satinbærer, men at Geena også er det, kom som en overraskelse. Mor og børn har det godt. Vi har lidt baby-boom for tiden, idet vi gerne skulle have overstået fødslerne, inden det bliver for varmt i vejret. Til gengæld bliver der ikke sat hunner til han før sidst i juli for at undgå fødsler i den varmeste tid. :o)
Det går også godt med vores andre muttemødre og bebser. Alle bebser dier fint og tager på, som de skal.

16.06.2009:

Trines kakaoagoutipige Xanadu var blevet ret stor efterhånden og ret tidligt om morgenen gik hun endelig i fødsel. Jeg sov selv i mutteværelset, da jeg jo ventede snarlig fødsel... Xanadu havde nemlig klukket og været urolig om aftenen og jeg vågnede kl. 4.30 ved spæde bebselyde. Da havde Xanadu allerede fået 3 bebser, som hun nussede om. Der kom en mere og Xanadu ordnede det hele selv til UG og åd samtlige moderkager.
Jeg tjekkede først køn, vægt m.v. næste morgen, da jeg ikke ville tænde lys og forstyrre på det tidlige tidspunkt. Trine var ivrig efter at se bebserne og vi kunne konstatere, at Xanadu havde fået en sort dreng med gylden tå og lidt gyldne hår på 105 g, en sort skimmeldreng på 112 g, en gylden agouti skimmelpige på 116 g og en argente skimmelpige på 117 g. Alle med crest. Trine skal beholde en af pigerne, men har ikke bestemt sig endnu. Det var et skønt farveladekuld og lige nogle af de farver, vi havde håbet på, da vi satte Xanadu sammen med vores rødøjede skimmelhan Irish Coffey.

15.06.2009:

Idag har 2 nye kuld set dagens lys - kl. 17.20 gik min røde satinchamp Sahara i fødsel. Hun blev ganske forskrækket over det, der skete, så jeg måtte træde til og hjælpe hende med at ordne bebserne, som hun nærmest blev bange for. Hun kiggede forskrækket på dem og turde slet ikke nærme sig, så jeg er glad for, at jeg var til stede ved fødslen. Det endte med, at jeg bagefter fødslen tog hende på skødet og hjalp hende tilrette med bebserne, så hun ikke kunne flygte.... først da begyndte hun forsigtigt at slikke og nusse de små. Et senere tjek viste at Sahara havde fået en rød skimmelpige med blis på 115 g og 2 røde satinpiger på 108 og 105 g.
Jeg kom derfor ret sent ud og handle og da jeg kom hjem kl. 19.30 var min røde hun Quirinda i gang med at føde. Der var allerede kommet én unge og nummer 2 var på vej ud. Det var en kæmpestor unge og der kom da heller ikke flere. Et tjek viste en rød satindreng på 127 g og en rød dreng på hele 163 g. Quirinda var meget træt efter fødslen af den store unge og jeg havde også kun set en enkelt moderkage. Da Quirinda senere på aftenen stadig var træt og ikke interesserede sig synderligt for unger eller mad og sad med strittende pels, fik hun en smule smertestillende og et skud baytril. Det hjalp heldigvis på appetitten og næste morgen var den manglende moderkage også kommet ud. Der var fuld gang i bebsepasningen nu både hos Quirinda og Sahara, så det var jo skønt.

13.06.2009:

Vores gamle satinhan Ray of Sunshine fra Llyn Dinas lå død her til morgen uden forudgående sygdom. I aftes spiste han sin grønt med god appetit og han var som altid ivrig ved vandflasken. Han var blevet lidt mindre med alderen, men ellers i fin form. Han er far til mange champions både hos os og Sunquicks Opdræt, der også har ejet Ray i en periode. Vi vil bare nævne DKCH Niffers Buckingham, DKCH Niffer's Rhianna, DKCH Niffer's Xenia og DKCH Niffer's Xanadu.
Ray blev næsten 5 år.

05.06.2009:

Træls træls fødsel i aftes... min satincrestede hun Sunquicks Queen of Heart var i gang med at føde, da jeg kom hjem fra indkøb. Der lå en stor død unge og en stor mumie. Hun havde blødt lidt for et par uger siden, så der har jo nok været noget galt allerede dengang. Derefter sad hun med veer i evigheder, forekom det mig. Jeg fyldte hende med kalk og druesukker og da jeg endelig kunne se noget i fødegangen, viste det sig at være et øre. Så jeg måtte hive ungen ud ved øret... den var desværre også død og bagefter kom der endnu en stor mumie. Queen var træt bagefter.. ikke noget at sige til.... men heldigvis ser hun ok ud i dag og spiser. Men øv for en fødsel og synd at hun ikke har nogen bebser at tage sig af.

03.06.2009:

Salgssiden er opdateret...  Trines kælehun Wanessa fødte jo d. 30.5.09...  babyer kan ses på salgssiden under fødte kuld. Idag ser Wanessa også meget bedre ud... hun spiser hø igen og har lige ædt en stor portion græs. Begge bebserne har nu fundet ud af at die selv, så det er skønt!

01.06.2009:

Niffer's Legolas har fået nyt hjem i dag hos en familie fra Skanderborg, der havde et hanmarsvin i forvejen. Jeg har senere fået billeder og fået at vide, at sammensætningen forløb rigtigt fint.

31.05.2009:

Og så fik vi overstået weekendens dobbeltudstilling i Varde med rigtig fine resultater for vores dyr, omend den ene dommer Thomas Brunner fra Schweitz var noget fedtet med certerne om søndagen... det sagde alle også. Men det blev til i alt 10 certer om lørdagen og 3 om søndagen. Og vi kom da hjem med 3 nye champs. Niffer's Lysander, eng. crested gylden, Niffer's Yuma, ensfarvet rød og Niffer's Cascade, gylden PE skimmel. En rød satin fra vores opdræt Niffer's Ametyst, der nu bor hos Lis Krøis fik cert begge dagene og blev også champ og BIG i Komb.racer om søndagen. Ametyst var en del af min røde satin opdrætter-gruppe, der blev 2 ud af 4 begge dagene.
Min store gyldne satinhan Niffer's Golden Glitter fik cert og blev endvidere BIG i Komb.racer og BIS7 om lørdagen.
Det gik helt super for vores lille junior crestpige Niffer's Evalina. Hun fik cert begge dage og blev også BIG junior begge dage samt BIS Junior 6 om lørdagen og BIS Junior 3 om søndagen, så vi fik sør'me en af de flotte pokaler med hjem, som Trine havde gået og sukket efter begge dage, :o)
Min store gyldne skimmelhan Cascade blev også BIG2 om søndagen og var i BIS-finalen. Min junior skimmelpige Hotline fik cert om lørdagen og blev BIG junior begge dage og var også i BIS junior finalen. Min røde satinskimmel Avanti fik også sit 2. cert lørdag.
Trines børnedyr Candy Floss, Abigail og Zion fik alle cert om lørdagen... om søndagen var det kun Candy Floss, der også blev Børnedyrsklubbens bedste juniordyr. Så Trine fik da lidt med hjem også.
Jeg valgte at tage min røde skimmelhun Xafira med hjem lørdag aften, da hun ikke var helt tilpas i varmen.... hun var helt flad til bedømmelsen lørdag og så var det synd at lade hende blive en dag til.
For jeg tog jo hjem lørdag aften for at fodre og se til dyrene, selvom det var en god køretur. Trine valgte at blive og kom under Sus fra Sunquicks vinger, mens jeg var væk. Jeg havde jo et par højdrægtige hunner gående og den ene hun Trines kælepige Wanessa havde vi valgte at anbringe hos mine forældre, da hun ved sidste fødsel kun fik en enkelt stor dødfødt unge og denne her gang havde hun taget meget på, så vi var lidt nervøse for hende.
Det var også godt nok, for jeg var kommet lidt over halvvejen hjem, da min mor ringede: "Nu føder hun"!
Så bilen fik nok lidt ekstra pedal hjem... jeg ringede en gang undervejs og der havde min mor måtte hjælpe 2 unger ud af hinden, da Wanessa var for stor til at bøje sig ind og trække ungerne ud.
Da jeg endelig kørte ind i mine forældres indkørsel, havde min mor måtte trække nr. 3 ud. Den havde været ca. 40 min. undervejs og kom desværre med bagenden først, så den var ikke i live. :o( Den var også stor og havde sort-rød og krøllet pels. De levende bebser er en han på 117 g - den er rød-sort med hvirvelpels og har en hvid streg i panden og hvid snude. Den anden er en hun på 139 g... amr. crested sort og rød. Meget kære bebser....
Wanessa var forståeligt meget træt efter fødslen, så hun blev fyldt med en pep-blanding af kalk, druesukker og c-vitamin. Klokken blev derfor tæt på 2.30, før jeg kom i seng og jeg skulle op kl. 6.30 igen for at fodre af, inden jeg skulle køre afsted mod Varde igen....
Jeg kom også op igen 4 timer senere og fik ordnet det, jeg skulle... og afsted igen de 125 km til Varde.
Jeg snakkede med mormor om formiddagen og hun var lidt bekymret for Wanessa, der ikke var interesseret i ungerne, men bare lå med hovedet ind i hjørnet på buret. Uha... det lød ikke for godt... så jeg fik mormor og morfar til at hente baytril og Critical Care til Wanessa samt KMR erstatning til bebserne hjemme hos mig. Wanessa fik baytril 1 gang mod en eventuel infektion og blev så fyldt med Critical Care og kalk-druesukkerblandingen hver 2 time. Og bebserne fik deres mælkeerstatning, så de kunne live lidt op. De lå jo bare op ad Wanessa og ingen af dem rørte synderligt på sig, da Wanessa jo heller ikke rørte på sig.
De sidste to moderkager lå der heldigvis næste dag... de var ikke kommet, da jeg tog hjem om aftenen.
Den hurtige behandling har nok hjulpet Wanessa.. i al fald nippede hun lidt græs og grønt om aftenen. Hun er stadig meget træt, men der er da løbet mælk til og jeg har haft held til at få hunungen til at drikke, når jeg lægger hende til... hanungen har også fået en lille tår, men mister hurtigt tålmodigheden. Wanessa har også renset ungerne bagi nogle gange, men hun ligger for det meste og hviler sig. Hun får stadig Critical Care, da hun kun vil æde det lækreste grønne, jeg serverer for hende. Men hun ser da meget bedre ud og jeg regner med, at hun nok skal klare den igennem. Ungerne kommer ind imellem ind til en anden sød hun med 3 uger gamle unger, så de kan lære, hvordan man skal gebærde sig... men jeg håber selvfølgelig på, at Wanessa snart er helt frisk igen og vil gå lidt mere omkring.

17.05.2009:

Anja fra Ålborg har været her idag og hente den røde skimmeldreng Niffer's Kastor. Hun har tidl. købt 2 røde hunner hos os og de skal have unger med Kastor, når han bliver gammel nok.

16.05.2009:

Idag har vi haft besøg af en familie fra Århus, der købte de 2 drenge Niffer's Jackpot og Niffer's Falcon. Held og lykke med dem.

13.05.2009:

Jeg vågnede kl. 7 ved små spinkle baby-piv. Det var min engelske røde hun Morgiane, der var ved at føde og rense den første bebs. Godt at jeg vågnede, for jeg havde glemt at stille vækkeuret. Morgiane fødte efterfølgende nok 2 babyer.... det blev 2 piger på 74 og 78 g samt 1 dreng på 73 g. Fødslen gik nemt og ukompliceret. Det første kuld efter Morgiane og forresten også Cizco, som er far til ungerne. Ungerne ser godt ud med fine store øjne og ører.

11.05.2009:

Da jeg kom hjem fra arbejde idag, sad der 2 kæmpe bebser hos min gyldne satinhun Zamira. De var tørre og livlige, så fødslen er sandsynligvis foregået allerede i formiddags... Et nærmere tjek viste, at Zamira havde født en flot skimmelpige på hele 148 g og en gylden pige på 141 g. :o) Begge unger har mørke øjne. Flotte store tøser!

08.05.2008:

Jeg vågnede kl. 8.15 her til morgen og stod straks op for at se til min røde satinhun Netifa, som jeg har ventet på bebser fra de sidste par dage. Hun var blevet kæmpestor!
Og jeg kom lige op i tide til at se den første unge blive født. :o)  Der kom 5 i alt... 1 rød dreng på 93 g og 4 røde piger på 85, 90, 98 og 108 g. Den på 90 g er satin. Fødslen gik fint.... ungerne hylede og skreg, fordi Netifa var grundig med at rense ørerne...  hun trak og slikkede, så jeg var helt bange for, at der ville blive hak i ørerne, men det blev der heldigvis ikke.
Bagefter en veloverstået fødsel fik Netifa lidt grønne godbidder, som straks røg indenbords.

02.05.2009:

Idag har vi haft hyggeligt besøg af Michaela og Jan fra Tjekkiet. De skulle have dyr med hjem til sig selv og et par andre tjekkiske opdrættere. De har været her en gang før for ca. 1½ år siden, så det var hyggeligt at møde dem igen. Virkelig flinke mennesker... de havde en pose med guf og kage med til Trine og en stor kasse med muttefoder med til mig. Det er altid sjovt at tale med folk fra udefra... at høre hvordan de afholder udstillinger osv. Så vi fik en rigtig god snak. Det var kun Jan, der talte engelsk, så han måtte oversætte alt for Michaela undervejs. Vi har haft travlt med at gøre rent og Trine var sendt ned til brugsen på rulleskøjter for at købe morgenmad til vores gæster, mens jeg gjorde det sidste klar. De har holdt en lille uges ferie i Danmark, inden de kom her for at afhente dyrene, som har været reserveret længe. Det blev Gaudi... en gylden han, Champ, Zigma og Wictorino, 3 stk. eng. crestede røde, Raimondo, ensfarvet rød.  Prime Time, rød skimmel og så 4 stk. røde satiner: Olympia, Mirinda, Juvel og Afrodite. Så i alt 10 dyr flytter denne gang til Tjekkiet.

28.04.2009:

Leonie havde født et herligt kuld, da vi stod op her til morgen.... fire meget smukke bebser lå under hende... den ene lidt fugtig endnu, så jeg tænker de er kommet ved halv sekstiden. I al fald har Leonie klaret det hele til UG og sikke farver ungerne har.
Det blev en lilla gylden pige med crest og hajfinne på 123 g, en lilla dreng med lidt gyldent og crest på 117 g, en skiffergrå gylden dreng med crest på 80 g og en sort dalmatinerdreng med lidt gyldent på 110 g.  Trine skal beholde hunungen, der er helt vildt sød med sin gyldne maske og hajfinnen. Trine har allerede erklæret, at hun skal hedde Mille.  Far til ungerne er vores dejlige lilla hvirvelhan Agerskovs Zion.

27.04.2009:

Familien fra Ebeltoft, der var forbi igår for at udvælge sig et par marsvin, har været her igen til aften for at hente Niffer's Tamara og Niffer's Fantasy. Nu havde de købt et stort flot bur og tilbehør og børnene glædede sig til at få marsvinene hjem.

26.04.2009:

Vi var til udstilling i Ålborg igår. Det var en fin udstilling... ikke så stor men hyggelig. Det gik rigtig godt for vores dyr.... Trines 2 børnedyr Zion og Abigail fik begge cert og Trines ensf. lilla pige Effie (Eufemia la Cabaña) fik sit 3. cert og blev dermed champion. Hun blev endvidere kaldt i BIG i Ensfarvet, hvor hun blev nr. 3.
8 af mine egne 12 udstillede dyr fik også cert... Niffer's Yuma, ensfarvet rød - hendes andet cert. Niffer's Tandra fik sit 3. cert og blev dermed min første eng. crestede røde champ. Det er skønt at være kommet så langt med de røde crestede også.
Min gyldne satinskimmel Niffer's Nefertari fik også sit 3. cert og blev champ. Hun var også i BIG i Komb.racer.
Min røde skimmel Niffer's Kalypso fik sit andet voksencert og blev champ. Hun har endvidere 2 juniorcerter.
Min røde satinskimmel Niffer's Avanti fik sit første cert (junior). Han er min første røde satinskimmel af udstillingskvalitet og jeg er meget glad for ham. Hans søster Niffer's Ametyst fik også cert plus hun vandt opdrættergrupperne sammen med sin anden bror Niffer's Amigo.
Min lille 3 mdr's hun Niffer's Evalina, der er eng. crested fik sit første cert og blev endvidere BIG J2. Og min gyldne juniorskimmel Niffer's Cascade fik sør'me også sit første cert og blev BIG Junior i Flerfarvet. Så alt i alt super resultater for vores dyr.
Her til eftermiddag havde vi besøg af en familie fra Ebeltoft, der reserverede 2 hunner. De ville komme igen mandag eller tirsdag, når de havde fået anskaffet bur og tilbehør. :

23.04.2009:

Idag har Niffer's Izzy og Niffer's Indy fået nyt hjem hos en familie fra Risskov. De skal nok få det godt i deres nye hjem.

22.04.2009:

Idag har vi solgt Niffer's Xamella til en dame fra Århus, der for knap 3 år siden købte 2 røde hunner Tabita og Tenanna af mig. Den ene hun Tenanna var desværre lige død og så skulle hun have en hun som selskab til Tabita og så faldt valget altså på Xamella, som er en sød og rar hun.

20.04.2009:

Jeg har været lidt i gang med forberedelser til den kommende udstilling her i weekenden. Søndag sad jeg og trimmede på dyrene og gik ind imellem ud og rystede håndklædet for løse hår. Pludselig som jeg stod udenfor, opdagede jeg et lille pindsvin, der sad i solen. Det undrede jeg mig da lidt over og gik så ind og hentede en skål vand og satte ud til dyret. Lidt senere lagde jeg mærke til, at pindsvinet stadig var ude i solen. Der var et eller andet, der ikke stemte... jeg har aldrig før set pindsvin ved højlys dag, så jeg tændte for pc'en og googlede mig frem til pindsvinevenner i DK. Pindsvin kommer normalt først frem i maj måned ved skumringstid og ser man et pindsvin ved højlys dag, er det tegn på, at der er noget galt... man skulle straks tage pindsvinet ind og kontakte en person ved Pindsvinevennerne.
Jeg fik fat i et par havehandsker og gik ud og kiggede efter pindsvinet igen... det var heldigvis ikke langt væk. Lå nærmest på siden i solen, så jeg fik hurtigt fat på dyret og tog det med ind i en balje. Det var ikke ret stort. Jeg vejede fyren og vægten viste kun 442 g.
Så ringede jeg til en sød dame fra Pindsvinevennerne og det var åbenbart godt, at jeg havde taget pindsvinet ind. Hvis en pindsvineunge ikke har været stor nok, da den gik i hi, så har den ikke fedt nok til at klare sig indtil maj og så kommer den frem for at forsøge at skaffe sig mad, hvilket kan være svært, da føden endnu er knap og nætterne kolde. Denne her unge var tynd og sikkert kold og afkræftet, da den jo altså lå fremme i solen ved højlys dag. Hvis man ikke selv har mod på at pleje sådan et pindsvin selv, er der plejepersoner over hele landet, men jeg synes da, det kunne være lidt sjovt at tage mig af den bette fyr. Så damen ville sende mig lidt materiale, ormekur osv. Plus hun gav mig en masse informationer... vi snakkede nok en time og man kunne kontakte hende døgnet rundt, hvis der var spørgsmål.
Til at starte med skulle pindsvinet have en skål vand med honning eller sukker i og man kunne give det lidt opblødt torskerogn og senere noget opblødt killingefoder. Så det må jeg ud og købe hos dyrlægen efter arbejde.
Pindsvinet går p.t. i et gammelt stort marsvinebur på aviser - man skulle ikke bruge spåner el. hø. Det har fået en stor træbro fyldt med mos til at gemme sig i og så bliver buret dækket lidt af med håndklæder, da den jo er et natdyr.
Trine sad og varmede pindsvinet lidt op på skødet.... de kan ikke tåle for bratte temperaturskift og senere havde vi den glæde at se, at det kom frem for at spise højlydt af torskerognen og drikke vand. Det var helt klart i bedring. Vi skal pleje pindsvinet, til det vejer omkring 800 g og kan sætte det ud igen i haven en gang i maj måned. Så må vi lave en bolig til det i en mørk krog af haven.
Jeg er glad for, at jeg opdagede den lille fyr, så den ikke skulle gå til af kulde og sult.

15.04.2009:

Her til morgen var det så Elises tur til at føde. Jeg havde ventet ungerne igår og kiggede hele aftenen ind til Elise, der virkede en anelse urolig. Da klokken efterhånden blev 0.30, var der stadig ikke sket noget og jeg måtte gå i seng.
Jeg stod så op kl. 6.30 her til morgen og kiggede straks ind til Elise. Hun havde næsten lige født, for hun lå og slikkede ivrigt på 2 store unger, der stadig var fugtige i pelsen. Et senere tjek viste at hun havde født 2 store eng. crestede gyldne DE drenge på 126 g og 132 g. Meget veltypede... de ligner fuldstændig deres far Niffer's Lysander og det er iøvrigt hans første kuld.
Men drenge igen.....  Hvor F.... bliver de piger af?
Her til aften havde vi så besøg af familien fra Stjær igen, der købte den røde dreng Niffer's Digby i mandags.... de havde gået og tænkt så meget på Digby's skimmelbror Diego, så ham købte de så også idag.

13.04.2009:

Idag har jeg solgt en rød dreng Niffer's Digby til en familie fra Stjær, der i forvejen har 2 unge hanner... den ene er Unicky fra os. De har et stort bur og ville gerne have lidt mere liv i huset. Det var et svært valg.... mor ville vist gerne have haft Digby's skimmelbror Diego i stedet.
Om eftermiddagen kom en familie fra Ry og købte Niffer's Ichiro som selskab for deres anden han på ½ år.
Igår var Trine og jeg en tur på Mols og ride på islænderheste.... en 2 timers tur hos Mette Logan, der har Vinkærgård ved Krakær. Det kan godt anbefales! Skønne heste og uforlignelig natur! Dejligt at Trine nu er så stor, at man kan have hende med ud på tur.

11.04.2009:

Vi havde været ude og handle og kom hjem til, at Amanda var ved at føde... hun var ved at slikke den første lille bebs, da vi kiggede ind til hende. Hun bed hinden pænt af alle unger.... og jeg hjalp med at tørre et par stykker af dem, da hun havde travlt med at spise hø ind imellem ungerne blev født.
Men det blev en rød skimmeldreng på 105 g, en rød satinskimmel dreng på 84 g, en rød dreng på 96 g og en rød satinpige på 92 g. Fine og uden ørefolder. Der måtte dog godt have været lidt flere piger imellem.

26.03.2009:

Da jeg kom hjem fra arbejde, opdagede jeg at Smilla puslede om en unge. Jeg havde ellers ikke ventet bebser før tidligst i weekenden. Smilla blev sat til han d. 17. januar. Men der var altså kommet en stor fin veltypet satinskimmel dreng på 122 g, som Smilla er meget optaget af. Han var allerede ved at die, da vi kom hjem, så det var da et stykke tid siden, at han var født.

17.03.2009:

Trine har holdt 5 års fødselsdag for vores røde skimmeldreng Jappe idag. Hun har pyntet fint op for ham og serveret lækkert grønt i dagens anledning. :o)

 

14.03.2009:

Jeg stod tidligt op og blev klar til at komme dyrene i transportkasser. Kl. 6 hentede jeg Lea og så tog vi ellers færgen fra Århus til Odden og kørte derefter til Frederiksberg, hvor udstillingen blev afholdt.
Dyrene blev tjekket ind og der var tid til at hilse på venner og bekendte.
De første dyr jeg havde op var Eufemia la Cabaña (lilla) og Niffer's Yuma (rød). De fik begge cert og var i BIG. Effie blev endda BIG1... det var meget stort. Hun var senere i BIS finalen dog uden placering... der var kun 6 placeringer og mange smukke dyr.
Min satincrestede gylden hun Queen of Heart fik sit 3. cert og blev dermed champ.
Niffer's Una Mira var oppe mod Niffer's Juvel i rød satin. Her vandt Juvel klassen og fik cert. Juvel ejes nu af Lis Krøis... så stort tillykke til Lis og jeg håber, at hun får sit sidste cert i morgen og bliver champ.
Der blev ingen certer idag til mine crestede Lysander eller Tandra... jeg havde ellers håbet, at de begge fik deres sidste certer og blev champs. Måske næste gang. Bedre gik det for min satinskimmel Niffer's Nefertari. Hun fik sit første voksen cert og blev endda BIG2 og var oppe i BIS finalen.
Der blev meget overraskende intet til mine skimler denne gang. Fik ellers meget flotte bedømmelser... alle havde suveræn pelskvalitet, men dommeren forventede åbenbart helt perfekte skimler, som alle der opdrætter skimmel ved, er næsten umuligt. Kalypso og Amarylis manglede ellers også kun deres sidste cert i at blive champ. Men de må altså også bare med igen næste gang.
Der var også en meget flot svensk skimmel, der var svensk champion og den fik heller ikke noget. Jeg havde ellers 2 transitdyr med: Niffer's Matador og Niffer's Cotopaxi, der skulle til Sverige. Helena fra Imargos Opdræt havde lovet at tage dem med hjem til deres nye ejere.
Præmieuddelingen trak lidt ud...  så Lea og jeg kunne ikke nå færgen, men måtte tage turen over Fyn. Vi gjorde ophold halvvejs og fik lidt at spise, før vi kørte videre hjemad. Så kom dyrene på plads, blev fodret af og så var det ellers på hovedet i seng. En lang tur, men rigtig hyggelig.

13.03.2009:

Her til eftermiddag blev Niffer's Yoleena og Niffer's Davinia afhentet af en familie fra Tørring ved Ry. De skal nok få det godt.
Dagen derefter gik med forberedelser til udstillingen i Frederiksberg i morgen. De sidste dyr blev vasket og jeg fik pakket osv.
Mens jeg gik og forberedte mig, opdagede jeg at Babette sad med veer. Jubiii, tænkte jeg... så skal jeg ikke gå og spekulere over hende, mens jeg er på udstilling. Babette var dygtig og effektiv. Hun fødte hurtigt og var meget ivrig med at ordne ungerne. Jeg holdt mig på afstand for ikke at forstyrre og ventede med at tjekke ungerne til hun var færdig med at spise moderkager og havde fået lov til at ligge og hvile sig. Det blev en gylden DE dreng på 110 g, en gylden PE skimmeldreng på 100 g, en gylden PE dreng på 112 g samt en gylden PE skimmelpige med hvid stjerne på 126 g.

04.03.2009:

Vi har idag solgt Sølvpigen til en familie fra Brabrand, der manglede en sød burkammerat til deres gyldne satinpige på 2½ år.  Sølvpigen er aldrig blevet særlig stor, så hun har aldrig fået kuld og så synes vi, at vi ville finde hende et godt kælehjem til hende.

03.03.2009:

Niffer's Grandis har fået nyt hjem hos Naja og Sofie her til aften. De har i forvejen en han på 1½ år, som forhåbentlig bliver glad for selskabet.

01.03.2009:

Niffer's Jumanji fik nyt hjem idag hos Birgitte fra Århus. Birgitte havde også været en tur forbi Lea, Daylights og købe en hun.

28.02.2009:

Dolphis Mr. Perfect er flyttet ind. Da Kjeld og Gitte stopper med at opdrætte er det synd, at Mr. Perfect ikke bliver brugt, så jeg har fået ham foræret. Tak til jer.  :o) Mr. Perfect er søn af vores egen Jappe, der jo bliver 5 år her i marts. Mr. Perfect er også far til DKCH Dolphis Perfect Princess, årets bedste skimmel i 2008.

27.02.2008:

Surt surt show!  Vi kom hjem til, at Trines kælehun Wanessa havde født. Der var kun kommet én stor unge på 151 g. Desværre var den kun pakket ud i den forkert ende, så den var kold og død. Ellers en smuk crested trefarvet hun. Trine var utrøstelig, for hun havde sådan glædet sig til kuldet. :o(  Nå, vi må bare prøve igen!  Wanessa har det heldigvis fint og man kunne slet ikke se, at hun havde født.
Vi fik forresten besked fra Dagmar i Frankfurt igår, at de 2 marsvin var nået frem med Sprinterservice i god behold og at hun var meget tilfreds med købet. Så det var jo dejligt.

25.02.2009:

Idag har jeg sendt et par marsvin Niffer's X-factor og Niffer's Kalinka med Sprinterservice til Frankfurt i Tyskland. Dyrene er fremme i morgen, så jeg er spændt på at høre fra opdrætteren. Jeg har tidligere benyttet Sprinterservice og da gik turen til Holland.

23.02.2009:

Vi har idag solgt Niffer's Genesis, Niffer's Leonardo, Niffer's Tulipan og Niffer's Cikorie til en familie fra Jelling. Anna skal have de 2 muttepiger på sit værelse og drengen Matthias skal have de 2 muttedrenge på sit værelse.
Det var store fornuftige børn og familien havde mange gode spørgsmål, så vi brugte meget tid på at informere om marsvins kost og pleje m.m. Det er altid dejligt, når folk gerne vil sætte sig grundigt ind i tingene, når de anskaffer sig dyr. Jeg er sikker på, at  mutterne får sig et dejligt hjem her.

21.02.2009:

Idag har Koko og Darcy fået nyt hjem hos Mette og Oliver i Silkeborg. De skal nok få det godt hos deres nye familie.

15.02.2009:

Så fik vi taget hul på årets første udstilling. Det foregik igår i Fredericia og vi havde Lea med i bilen. Den engelske dommer Jayne Crick dømte Flerfarvet og Kombinationsracer og her havde vi flg. resultater. Min gyldne skimmel Niffers Veronicha fik sit 3. cert og blev champ samt BIG i Flerfarvet. Min røde skimmel Niffer's Kalypso fik sit første voksencert. Hun har 2 juniorcerter i forvejen. Hun blev BIG2 i Flerfarvet. Begge piger var i BIS-finalen uden placering. Min veninde Jane, der har den gyldne skimmel Niffer's Querida fik juniorcert på hende og hun blev senere BIG Junior. Querida var også i BIS junior finalen.
Min eng. crestede gyldne Niffer's Lysander fik sit første voksencert. Han har også 2 juniorcerter i forvejen. Min røde cresthun Niffer's Tandra fik sit 2. cert. Begge mine røde satiner Niffer's Juvel og Niffer's Una Mira fik cert. Juvel var endvidere i BIG. Juvel flyttede efter udstillingen sammen med Niffer's´Don Juan og Niffer's Dolce Vita med Lis Krøis hjem.
Min lille junior satinskimmel Niffer's Nefertari fik sit første cert og blev BIG Junior 2 i komb.racer. Hun var også i BIS juniorfinalen.
Trines børnedyr Leonie og Zion fik ikke placering, men Trine var lykkelig, da hun så den flotte Favoritpræmie fra Sweet Leaf, der pludselig prydede Zions bur. Stort tak til Lina.
Trine havde sin skinnypige Black Beauty oppe, da hun så også skulle i den store BIS-finale med sin lilla pige Effie (Eufemia la Cabaña). Så min veninde Jane fik overdraget den videre bedømmelse af Beauty, der dog ikke blev placeret. Men Effie var jo tidligere på dagen blevet BIG 2 i Ensfarvet. Den anden engelske dommer Betty Crick var helt vild med hende og ville have hende med hjem. Rigtig flot... det er vist ikke ofte, at man ser en lilla placeret i BIG. Og så gik Effie sør'me hen og blev BIS7, så Trine var da helt ellevild.
Jeg vil også lige nævne, at Niffer's Zirconia, der nu ejes af Linda fra Corleone, fik sit 3. cert og blev champion. Tillykke til Linda.
Niffer's Helenikos blev også overdraget på udstillingen til sin nye ejer Henriette.  Han fik en meget fin bedømmelse.
Da klokken var ca. 22.15 var udstillingen slut og vi kunne pakke i bilen og køre hjemad. Det blev til den obligatoriske tur på Mac D. i Vejle for at stille sulten. Det var en hyggelig udstilling og dejligt at mødes med de andre muttefolk igen.

31.01.2009:

Idag har jeg haft besøg af en familie fra Ry, der købte marsvinedrengene Niffer's Braveheart og Niffer's Usiris. :o) Børnene var meget spændt på at få dem med hjem til deres nye fine bur.

30.01.2009:

Zhiva har født sit første kuld idag ca. ved 11-tiden, vil jeg tro. En stor flot og rund veltegnet skimmelpige på 116 g, en ligeledes veltypet gylden dreng på 100 g, en fin gylden pige på 68 g og en lille veltegnet skimmelpige på 69 g. Der var endvidere en dødfødt gylden dreng på 84 g og en ditto skimmeldreng på 66 g. Alle mørkøjede. Zhiva havde pakket alle ud og de var fint rensede, men den døde gyldne dreng så lidt mærkelig ud... ligesom alt for stor og slap i pelsen. Det var også en stort kuld og en stor vægtforskel på ungerne, så de har nok ikke alle haft lige gode vilkår inde i mors mave. Den lille skimmelpige var helt skæv, men det har heldigvis rettet sig ud nu senere på dagen.
Zhiva var godt nok også kæmpestor til sidst... så jeg har set til hende flere gange de sidste nætter, men det var altså først idag, mens jeg ikke lige var hjemme, at hun bestemte sig for at føde. Det er også første kuld efter min dejlige skimmelhan DKCH Niffer's Quentin Tarantino.

29.01.2009:

Idag fik Niffer's Celine nyt hjem hos Sascha fra Viborg. Hendes marsvin Freja skulle have en ny burkammerat, da makkeren desværre måtte aflives grundet tandproblemer.

27.01.2009:

Perfect Princess havde født 2 søde bebser, da jeg kom hjem fra arbejde: 1 fin rød pige på 97 g og en rød skimmeldreng på 127 g. Drengen har en lille hvid snip og er lidt mørkt skimlet, så desværre ikke det udstillingsdyr jeg havde håbet på efter Prinsessen. Måske næste gang.

Jeg har fået besked fra Holland idag, at de 3 røde mutter er nået frem i god behold. Så det var jo rart at høre... men er altid lidt spændt, når ens dyr skal ud på en længere rejse.

26.01.2009:

Idag er Niffer's Zoraya, Niffer's Bolzano og Niffer's Baretta afhentet af Sprinter-Service - et hollands transportfirma, der sørger for hurtig og sikker fragt af mindre dyr. De 3 røde mutter er solgt til en hollandsk opdrætter og de skulle være fremme i morgen tidlig. Dyrene rejser i en duetransportkasse med ekstra forråd af hø, grønt og foder samt drikkeflasker, så de kan klare sig på den lange rejse. Jeg glæder mig til at høre fra opdrætteren i morgen, når hun har modtaget dyrene.
Her til aften fødte Kimaira så endelig sit andet kuld ved 22-tiden. Jeg har også gået og holdt øje med hende den sidste uges tid. Det blev til en gylden DE dreng på 91 g, en gylden PE skimmelpige på 104 g med en lille snip og en flot gylden DE satinskimmelpige på 107 g. Der var endvidere en slap satin skimmeldreng på 97 g, der desværre ikke klarede den. Ærgerligt.... han var ellers også meget flot.  Men Kimaira tager sig godt af ungerne.... hun kunne næsten ikke stoppe med at slikke dem, selvom de forlængst var tørre og rene. Far til ungerne er DKCH Niffers Zivago, min store gyldne satinhan på 1368 g.

24.01.2009:

Idag har Niffer's York fået nyt hjem hos Pernille fra Hammel. Hun har i forvejen en han på 2 år, der trænger til selskab, så York skal nok få det godt.
Igår fik de 2 små røde drenge Niffer's Zorian og Niffer's Zarino nyt hjem hos en sød familie fra Herning. Der var 2 børn, der rigtigt havde glædet sig til at hente dyrene.
Om aftenen var Trine og jeg så en tur i Århus og besøge Linda fra Corleones Opdræt, der skulle have satinskimlen Niffer's Navarro (junior) og den gyldne hun Niffer's Zirconia til udstilling og avl. Begge dyrene er tilmeldt udstillingen i Fredericia d. 14. februar. Det var hyggeligt - Linda ville gerne have et lille trimmekursus, jeg fik næsten trimmet begge dyrene færdig og Trine kunne næsten ikke løsrive sig fra deres chinchillaer.

19.01.2009:

Zinnia måtte en tur forbi dyrlægen idag og have tømt en stor byld, hun havde fået under hagen. Så hun blev barberet omkring bylden og lagt i narkose for at få det gjort. Hun var frisk, da jeg hentede hende om eftermiddagen og var begyndt at spise igen. Nu skal såret renses de kommende dage med klorhexidin og hun skal have baytril og smertestillende. Nedenunder et billede af Zinnia med bylden, inden den blev fjernet.

17.01.2009:

Jeg stod op til et noget trist syn her til morgen. Xamella havde født i nattens løb og hun havde kun pakket 1 unge ud, så der lå desværre hele 4 døde unger. Den overlevende unge er en fin eng. crested gylden pige med røde øjne - vægt 123 g. Meget fin og veltypet. Hun havde også stadig lidt fosterhinde på rumpen og i cresten, så Xamella der er førstegangsfødende, har åbenbart haft problemer. Meget ærgerligt at jeg ikke fik overværet fødslen og havde kunnet hjælpe hende. Hun var meget stor... måske har hun ikke kunne nå ned og trække ungerne ud eller det er gået for stærkt. Surt er det i al fald!
Jeg påtænker at sætte Xamella og hende enlige unge sammen med Yoleena, der jo har hele 6 unger... måske kan de hjælpes ad med at passe og die alle bebserne... det vil kunne aflaste Yoleena, der jo har nok at se til.
Men nu får Xamella først lige lidt tid alene sammen med sin unge, som hun heldigvis er glad for.
Her til middag blev de 2 muttebrødre Niffer's Nitro og Niffer's Nottingham solgt til Karina fra Langå. Karina har tidligere købt marsvin her tilbage i 2005. Så det var hyggeligt at hilse på en tidligere køber.
Her til aften satte jeg Xamella og Yoleena sammen med deres tilsammen 7 unger. Det gik fint uden ballade. Indtil videre passer de dog hver sin/ sine unger.

16.01.2009:

Idag kørte jeg en tur til Skanderborg efter arbejde for at aflevere de 2 satinpiger Niffer's Vixen og Niffer's Habanera til Jesper fra København, der har taget den lange tur med toget for at hente muttepigerne. Jesper har tidligere købt mutter hos mig... først Niffer's Urania og siden Niffer's Dominica og Niffer's Donatella. Nu skal flokken udvides med et par nye piger.

15.01.2009:

Idag har jeg holdt fødselsdag for Trine. Jeg tog fri ved middagstid, så hun er fejret med både skolekammerater og familie.. Hele 9 år er hun blevet... som tiden da går. Hun er sør'me blevet en stor pige nu og dygtig til at hjælpe med mutterne. Det er hendes job at give dyrene vand og hjælpe med grønt. Hun har desuden nogen faste bure, som hun gør rene. Jeg hører aldrig brok, hvad det angår.... dyrene skal jo have det rent og pænt, siger hun. :o)
Da gæsterne var gået og Trine lagt i seng, opdagede jeg at der lå en lille nyfødt unge hos Yoleena, min røde skimmelhun. Hun var også blevet pænt stor og der kom sør'me hele 6 bebser. Det er første gang, at jeg har oplevet det. Det vil sige, at der er født 6 bebser en gang tidligere, men da var den ene meget lille og død ved fødslen. Denne gang er alle 6 bebser friske og levende. Det blev til 2 røde skimmeldrenge på 84 og 76 g, en rød dreng på 80 g og 3 røde piger på 65, 76 og 85 g. Det er godt nok et stort kuld for en førstegangsmor, men hun er meget omsorgsfuld overfor bebserne. Far er min finske han Critters Ahti... også han første kuld. :o)  Så det blev et rigtigt fødselsdagskuld. Den sidste unge blev født 5 min. i midnat.

11.01.2009:

Trine har holdt fødselsdag for vores gamle røde han Juan, der bliver 6 år idag. Han er blevet fejret med lækkert grønt og har været ude på en af sine sædvanlige ture i mutterummet, hvor han drøner rundt og hygger sig... kigger ind til de andre mutter og spiser godbidder. Juan er vores allerførste han og en af Trines absolutte yndlinge.
Ellers har vi været en tur i Randers Regnskov og bagefter besøgt en opdrætter, der har været så flink at ville forære Trine en lille muttepige, nu hvor hun har mistet sine 2 ældre mutter Kiara og Hvide Rose i december. Det synes jeg var sødt gjort.

10.01.2009:

Idag har først Niffer's Tabasco og Niffer's Unicorn fået nyt hjem hos en sød familie fra Hammel. Og mon ikke vi har skaffet nogle nye medlemmer til DMK der... det tror jeg.
Bagefter har Niffer's Yesenia fået nyt hjem hos en sød familie fra Hinnerup. De har et hunmarsvin på 3½ mdr., som trænger til selskab. Yesenia også kaldet Jessie vejer 320 g idag, så nu er hun blevet stor nok til at komme hjemmefra.

07.01.2009:

Det går fint med Lelinas 5 bebser, der alle tager på. De små fik jo lidt ekstra vælling i starten, men nu har alle bortset fra den mindste han lært at die selv. Da han også havde det med at kløjs i vællingen, har jeg nu valgt at give den ovenpå lidt havregryn og iblandet små stykker grønt i en flad skål i buret og det går meget fint med, at den lille hanunge og forresten også de andre unger selv spiser af skålen i buret. Mor nipper også af blandingen, da der jo er lækker grønt i og det er jo vigtigt for, at ungerne også går i gang med maden.... det mor ikke rører, spiser ungerne heller ikke, ser jeg gang på gang.
Men det er godt nok et kuld af pelsspisere, jeg har fået der. Det er ellers ret sjældent, at jeg ser det hos mine korthårsdyr. Men jeg skal love for, at Lelinas unger har klippet deres mor bagpå. Hun er simpelthen helt studset og det ser ikke ligefrem kønt ud. Men når de sidder og hygger op ad mor, så napper de sig også lige nogen hårstrå.... mærkeligt. Man skulle tro, at de manglede noget, men Lelina har masser af mælk og ungerne tager fint på. Lelina har også fået kuld før uden at de var pelsspisere.

05.01.2009:

Niffer's Yatzy har fået nyt hjem idag hos Althea fra Århus. Jeg havde ham med ind på mit arbejde, så Althea ikke skulle tage den lange vej til Låsby. Yatzy skulle hjem og være selskab for en 1-årig han og jeg har senere hørt, at sammenføringen gik rigtig fint og at den større han var meget glad for sin nye kammerat. Så det var jo dejligt.

03.01.2009:

Det har været en travl eftermiddag. Først havde vi besøg af en familie fra Hammel, der udvalgte sig de 2 små hanunger Tabasco og Unicorn. De bliver hentet næste weekend, når familien har fået indkøbt bur og tilbehør.
Dernæste kom en familie fra Hinnerup, der skulle se på en hununge til selskab for deres andet hunmarsvin... det blev så Yesenia også kaldet Jessie, der lige skal være stor nok til at flytte hjemmefra. Alderen er OK, men vægten siger kun 279 g endnu... så der går nok også en uges tid, før hun er klar.
Endelig kom der så en familie fra Kjellerup, der købte de 2 lidt større hunner Jacinta og Kiwi.
Dejligt med den store interesse, der er for marsvinet som kæledyr i tiden. Og at folk er interesserede i at vide så meget som muligt mht. pasning, fodring og adfærd og på den måde gør alt for, at deres nye kæledyr skal få de mest optimale forhold. Det gør, at man også er tryg ved at sende de små til et nyt hjem.


« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login