Ensfarvet rød og californians - også i skimmel, satin og crested

Du er her: Hjem > Dagbog 2024 > Dagbog 2014

Dagbog 2014

31.12.2014:

Godt nytår til alle. :-)  I dag har kælepigen Niffer's Cindarella fået nyt hjem hos en opdrætter fra Hammel. :-)
Vi er som sædvanlig hjemme nytårsaften, så vi kan sikre os at alle vores dyr også kommer godt ind i det nye år.

30.12.2014:

Da jeg skulle fodre til aften, opdagede jeg 2 nye fugtige bebser hos min lilla foxhun Ursula. En stor sort fox dreng på 148 g og en også stor sort otterpige på 146 g. Meget fine. Vi har ikke hørt en lyd fra fødslen, selvom det var så store unger. :-)

27.12.2014:

Her til morgen kom jeg ud til nyfødte bebser hos min sorte lux hun Siranja. Det blev til 2 flotte piger... en sort lux pige på 129 g og en ensfarvet lilla pige på 121 g. :-)

23.12.2014:

Min slate tan avlsgruppe er flyttet hjem til Jonas Mejlvang i dag bortset fra et par pensionister og en hununge, der skal bo hos Laura Bentley.
Vi bliver desværre nødt til at vælge en race fra, da der skal være plads til vores voksende californian gruppe og Jonas har tidligere købt 5 marsvin i slate/ tan af os. Så vi er glade ved at vide, at dyrene bliver brugt i avl og udstilling også fremover, da det er virkelig fine avls- og udstillingsdyr. Held og lykke med dem, Jonas.

21.12.2014

I dag har hvirveldrengen Niffer's Calle fået nyt hjem hos en familie fra Hinnerup, hvor han skal gå sammen med en han på 5 mdr. og den røde pige Niffer's Daniela er flyttet til Lystrup, hvor hun skal gå sammen med Niffer's Zienna, der desværre har mistet sin burveninde.

18.12.2014:

I dag da Trine kom hjem fra skole sad min røde hun Tanaia med 3 nyfødte fugtige bebser. 1 dreng og 2 piger. Det er Cizco van Barnim der er Far, så der er mulighed for californians. :-)

14.12.2014:

Da jeg skulle til at give aftengrønt til marsvinene, opdagede jeg af vores lilla lux pige Miley sad med nyfødte bebser under sig. De var nu tørre, så de er sikkert kommet for et par timer siden... 3 piger, der alle er otter tegnede. En i sort på 87 g og 2 i lilla på 120 og 122 g. Meget smukke. :-)

13.12.2014:

Havde mutteveninder til frokost i dag. Marianne og Cassandra med Highlanders Opdræt og Laura Benley, de skulle hente sine creme californians, som jeg har udstillet for hende i Slangerup samt hendes nye lille han fra Tyskland. :-) Men hjem kom også den røde hununge Niffer's Zhicca, der skal bruges i californian avlen. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag og aften. :-)

7.12.2014:

Mine resultater fra udstillingen i Slangerup i går lørdag:
Niffer's Cherize - self red - cert på begge udstillinger og BIR-R hos Christian Koch.
Niffer's Nice - black fox junior - cert + BIRJ-R på begge udstillinger
DKCHjrpb Niffer's Foxy Fenella - black fox - cert hos Christian Koch.
Niffer's Dawn - silverargente - cert på begge udstillinger
Niffer's Maya Berlize - junior pet - cert på begge udstillinger og er nu Junior champ
Niffer's Maya Conchita - red californian - senior - cert på begge udstillinger
Niffer's Maya Palenque - red californian - junior - cert og bedste ustandardiserede junior på begge udstillinger
Min røde californian opdrættergruppe - nr. 2 af 5 på begge udstillinger. 
Megaflotte rosetter... skal have taget nogen billeder.
Vi havde også et par creme californians med og udstillede for Laura Bentley, der desværre ikke selv kunne være med.
Med hjem fra udstillingen kom en lille rød californian hanunge fra Christian Koch og en ung rød californian skimmelhan fra Carola Heise, Tyskland.
Den røde crestede han Niffer's Elizander skal med Christian Koch hjem til Berlin og skal bo hos Carola.
Jeg kørte sammen med Marianne med Highlanders Opdræt og vi havde en hyggelig tur, selvom det var en laaang dag og det blev sent, inden jeg lå i min seng igen.
I dag har hanungen Niffer's Yavari fået nyt hjem i Århus sammen med en hanunge fra Marianne og hanungerne Niffer's X Ray og Niffer's Xsarino er flyttet hjem til en familie fra Galten.

05.12.2014:

Niffer's Adrienne er flyttet til Århus, hvor hun skal bo sammen med en anden hun fra os, der desværre har mistet sin makker.
Den crestede røde han Niffer's Allivan er kommet retur efter at den gamle han, han gik sammen med desværre var død og damen ikke ønskede en ny unge. Han ser rigtig godt ud, så han vil fremover indgå i avlen. :-)


03.12.2014:

Trines kælehun Tøsen har født sit kuld ved 7.15-tiden... der lå 3 bebser hos hende, da jeg kiggede ind og der kom en unge mere. Det blev 2 piger og 2 drenge. En af drengene er tan skimmel. Fine vægte fra 91 - 108 g. Far er Niffer's Wizard.

29.11.2014:

De røde hununger Niffer's Amber og Niffer's Zhanya er flyttet til Sverige... tak for hjælpen med transporten til både Signe og Berit. :-)

24.11.2014:

I eftermiddag sad der pludselig en stor fin og helt tør baby hos Yochana. Troede slet ikke at hun var så langt henne, da hun ikke havde taget så meget på. Heldigvis var hun taget fra Rasputin for et par dage siden, da han skulle have en ny kone. Heldigt nok. Ungen er en dreng på 131 g.
Her til aften har 2 af Leonoras drenge Niffer's Wiggo og Niffer's Wolfe fået nyt hjem hos en familie fra Hasle. :-)

23.11.2014:

Ved 11-tiden opdagede jeg, at Skyfall havde født 4 bebser... et nærmere tjek viste, at det er 3 drenge og 1 pige. 2 af drengene er mørke skimler. Der er mulighed for californians i kuldet.

21.11.2014:

Trine ringede til mig på arbejde og fortalte, at min røde crestede hun Nira sad med 2 nye bebser. En rød crested pige på 120 g og en rød dreng på 132 g. :-)
Lidt efter ringede hun igen, at hendes kælehun Leonora lige havde født 2 unger... begge hvirvler. En pige på 112 g og en dreng på 130 g.
Her sidst på eftermiddagen har kæledrengene Niffer's Wictor og Niffer's Wittorio fået nyt hjem hos en familie fra Silkeborg og senere flyttede Niffer's Wizard (sort tan) og den røde hanunge Niffer's Xsandro hjem til en familie fra Kolding. :-)

16.11.2014:

Hyggeligt besøg til frokost og bagefter the/kage af mutteveninderne Marianne, Laura og Lea. :-) Niffer's Clooney, Niffer's Naranja (begge Black fox) og Niffer's Sunshine Lady (lilac otter) flyttede med hjem til Laura.  

10.11.2014:

Her er vores resultater fra weekendens udstilling på Hellum Friskole.
Trine havde 4 dyr med og det gik således:
Niffer's Peanut - juniorhan - fik cert begge dage i Juvenile og blev BIS Junior 1 lørdag. Peanut er nu junior champ i Juvenile.
Niffer's Uni Bell - lilac otter skimmel - pet - fik cert begge dage i både Juvenile og Pet - hun blev BIS1 i Juvenile lørdag og BIS2 søndag. Uni Bell er nu Grand champion i både Juvenile og Pet. Meget godt klaret af en 8 måneders muttepige på kun 3 udstillinger. Men hun er også en skøn mut, der helt klart nyder at komme på udstilling.
Niffer's Dawn - junior silverargente - hun fik cert begge dage og en flot kritik og blev BIS junior 1 begge dage i Rare Variety.
Niffer's Arne - self red - Arne er Trines kære dreng, da hun reddede ham ved fødslen, som mange sikkert ved. Han var nærmest dødfødt, men det lykkedes Trine at gnide liv i ham, så derfor erklærede hun, at Arne var hendes og hun er meget glad for ham. Arne fik cert begge dage i Purebreed og blev BIR søndag i Self AOC og var i BIS finalen. Arne er nu champion. Arne fik endvidere et cert i pet lørdag.
Så kommer vi til mine 6 dyr.
Niffer's Foxy Fenella - Black fox (junior) fik cert begge dage og BIRj i Nonself AOC plus en BIS Junior 3 søndag. Foxy er nu junior champion.
DKCHfpb Niffer's Emmy - cert begge dage
Niffer's Kimeira - self DE golden - fik desværre ingenting denne gang... dommerne syntes, at hun havde lidt for mørkt pigment.
Niffer's Maya Berlize - junior californian pige - blev stillet i Pet, da hun har lidt hvidt i cresten. Men hun er en skøn pige med et dejligt temperament og en fantastisk blød tæt pels og fik sørme også cert begge dage.
Endelig stillede jeg de 2 californians Niffer's Maya Palenque og Niffer's Maya Nelli i ustandardiseret og som Opdrættergruppe. De fik en fin kritik begge dage og Nelli blev bedste ustd. begge dage. Dejligt også at se en fin gylden californian fra Heidi, Isfuglens Opdræt plus endnu 2 californians, der blev stillet i Juvenile og pet. Håber at den skønne race kan rykke op i Rare Variety fra næste år ligesom de ser ud til at gøre i Sverige og Tyskland.
Denne udstilling afslutter for resten også Trines karriere indenfor Juvenile, da hun fylder 15 år til januar og ikke kan komme med til december udstillingen. Men det sluttede jo så med et superflot resultat for Trines dyr i Juvenile.
Søndag havde jeg også Lea med i bilen og hun udstillede Cindy aka Niffer's Jacintha og hun fik sit første cert i pet. :-)
Efter udstillingen rejste de 2 satinhanner Niffer's Don Schufro og Niffer's Rayban hjem til Peter med Rodbedes Opdræt. Held og lykke med dem. :-)

30.10.2014:

Jeg stod op til at min hun Dharma havde født 3 fine bebser.. alle piger. :-) de var stadig lidt fugtige. Vægte på 99, 117 og 136 g.

26.10.2014:

I nat ved 3-tiden fødte min røde hun Hazel 3 bebser. Klarede alt fint selv. Det blev 2 piger og 1 dreng. En pige med crest. Cizco er far til kuldet.

21.10.2014:

Her til morgen lidt i 8 fødte min røde hun Unisette sit kuld. Skulle have hjælpe til de 2 første, der kom med bagbenene først. Det blev 4 piger og 1 dreng. Desværre klarede 2 små piger ikke skærene mere end de første par dage. Cizco er far til kuldet.

20.10.2014:

Så blev det sørme også til et fødselsdagskuld til mig i dag. Min røde skimmelhun fødte 5 dejlige drenge ved 7.30-tiden. Først kom der 2 unger - en rød og en skimmel og så gik der en halv times tid, inden nummer 3 en meget lille rød dreng meldte sin ankomst. Han skulle have lidt starthjælp. Så kom der en frisk skimmel og endelig en stor rød dreng, der var svag og gispede. men det lykkedes Trine at få gang i  ham. :-)

19.10.2014:

I dag har Niffer's Pixie fået nyt hjem hos et ungt par fra Ålborg. Pixie skal gå sammen med et hunmarsvin, der har mistet sin burmakker.

18.10.2014:

I eftermiddag ved 15.30-tiden kom jeg hjem til en fødsel. Trines kælehun Leonora havde født 3 bebser og der kom en mere. 4 drenge viste det sig senere at være   med vægte fra 91-96 g.  Sjovt er det at Leonoras unger er tip tip tip tip oldebørn til vores allerførste marsvin Rosa.  Så linjen fortsætter. :-)

16.10.2014:

En slate tan/ sort tan avlsgruppe på 5 dyr er i dag flyttet hjem til Jonas med Ask Opdræt. :-)  Held og lykke med dyrene.

13.10.2014:

Niffer's Ophelia (slate tan) er flyttet til El Locos Opdræt. :-)

12.10.2014:

Hjemkommet fra udstilling i Otterup på Fyn. Det har været et par hyggelige dage med gode resultater for vores dyr. Hele 6 champs og 5 BIS placeringer blev det til. Vi fik begge dage 10 ud af 11 mulige certer. :-) Se under udstillinger 2014.
I forbindelse med udstillingen flyttede den røde hununge Niffer's Rioja til Rodbedes Opdræt. Her er lidt fotos af nogen af vinderne. :-)

DKCHfpb Niffer's Emmy - BIS3 søndag:

*****************************************************************

Niffer's Uni Bell:  BIS1 i Juvenile lørdag og søndag plus BIS3 i Pet søndag + champ i Juvenile og Pet

******************************************************************

DKCHrv Niffer's Mirabella:  BIS1 i RV lørdag samt champ

*****************************************************************

Niffer's Maya Nelli:  Bedste ustandardiserede junior lørdag og søndag

******************************************************************

10.10.2014:

Jeg stod op til en ny rød baby hos min røde hun Kelly. Det blev en rød pige på hele 153 g. Jeg har ikke hørt en lyd til fødslen, selvom det var en ordentlig unge at klemme ud. :-)

07.10.2014:

I dag er hele 8 Niffer dyr flyttet ud til nye hjem. Niffer's Smartie og Niffer's Rajesh er flyttet til Hellerup. Niffer's Nutella og Octavia von Resendorf er flyttet til Sverige. Twix, Niffer's Isabel, Niffer's Othello og Niffer's Stardust er flyttet til Korsør. Tak til Kim for at transportere dyrene. :-)

04.10.2014:

I dag er de røde hanner Niffer's Emrys og Niffer's Walentino flyttet hjem til Diana, der også opdrætter røde.  :-)  Så de herrer skal straks i avl.

03.10.2014:

Niffer's Silver er i dag flyttet hjem til Kathrine, der også kommer fra Låsby. Silver skal gå sammen med Oskar, der har mistet sin kammerat.

01.10.2014:

I dag er Niffer's Jacintha og Maddie flyttet hen til Lea med Daylights Opdræt... begge piger er lilla otter. :-)

28.09.2014:

I dag har vi haft masser af besøg af marsvinevenner... først kom Rose-Marie og Jens Ejnar med en trefarvet mut til Trine, Bøgebos Humbuk. Han skal bruges til Trines kæledyr. Så kom Anne Marie og børn og hentede Niffer's Noella, en fin black otter hununge. Endelig var der besøg fra Tyskland af Michaela Szeimis, der hentede de 3 røde Niffer's Zorina, Niffer's Penelopeia og Niffer's Yanina.
Så der blev guffet lidt kage og snakket om mutter. Altid hyggeligt med besøg. :-)

22.09.2014:

Da jeg kiggede ind til Alberte ved 21-tiden, opdagede jeg at hun lige havde født. :-) Der sad 2 fine våde unger hos hende og hun var ved at æde moderkager. Det blev 2 hvirvler... en pige på 120 g og en dreng på 107 g. :-)

19.09.2014:

Da Trine kom hjem fra skole havde vores hun Lady Luck født 2 slate tan bebser. De var helt tørre. Desværre havde Lady stadig veer og var tyk, så Trine måtte trække en død unge ud ved ørerne. Den havde helt bagoverbøjet hoved, så kunne ikke komme ud uden hjælp. Der kom yderligere 2 unger... desværre også døde, da fødslen havde trukket ud. :-( Lady Luck var meget træt efter den hårde fødsel, men heldigvis begyndte hun at tage sig af ungerne om aftenen, da hun var frisket lidt op igen. Kedeligt at der sad en unge og spærrede fødselsvejen, når vi ikke var hjemme... men det er da godt, at Lady har de 2 bebser at tage sig af. En pige og en dreng.
Her i eftermiddag er Niffer's Odeleya, Niffer's Volkan og Niffer's Ladybird flyttet til Tyskland til en opdrætter.

14.09.2014:

I dag har Niffer's Viggo fået nyt hjem. Han skal ud og være avlshan, så der venter ham et godt liv. :-)

05.09.2014:

Trines kælehun Twix fødte sit 2. kuld ved 16.15-tiden. Det blev 3 bebser... 1 pige i lilla nuancer og lidt gyldent samt 2 drenge. En dreng er hvirvel og den anden slate med gylden fod. Twix fødte på dag 71 efter at have født sit første kuld på dag 65, hvor jeg akkurat lige ikke nåede at tage hannen Hidalgo fra. Men Twix klarede det hele fint og det er søde bebser.

26.08.2014:

Kl. 2 i nat valgte min røde hun Bernina at føde. Det blev til hele 5 små røde bebser... 2 drenge og 3 piger. Min californian Cizco er Far til kuldet, så der er forhåbentligt nogen californians imellem.
I dag er hanungerne Niffer's Nexus og Niffer's Namiro solgt til en familie fra Hinnerup. :-)

25.08.2014:

Vi har som sagt været til udstilling i Sig i weekenden... det er gået fint og Trine havde gode resultater på hendes kælehun Niffer's Uni Bell i både Pet og Juvenile.  :-)  Uni Bell blev BIS2 i Juvenile lørdag og BIS1 i Juvenile søndag samt BIS2 i pet, så det var jo flot af vores unge hun på 5 mdr. og 14 dage. Dommer Kenneth sagde, at hvis hun var 14 dage yngre, så var hun blevet BIS junior i pet.
Min slate tan Niffer's Mirabella blev BIS1 i Rare Variety lørdag og min californian Niffer's Maya Conchita blev bedste (og eneste) ustandardiserede. :-)
Søndag var det Trines silverargente Charizma der blev BIS1 i Rare Variety.
Der var også cert til Emmy begge dage og en BIR-R. Min skimmel Zoleena fik cert og blev BIR søndag, hvor Trines sorte tan hun Penny blev BIR-R.
Så ali i alt var vi rigtig godt tilfreds med de fine resultater. :-)

23.08.2014:

Vi har været til udstilling i Sig i dag. Det er en dobbeltudstilling, så der er en udstilling mere i morgen. Trine sover der, men jeg kørte hjem for at fodre og se til de drægtige hunner. Da jeg kom hjem, havde min røde hun Lorraine født en rød crested hununge på 95 og desværre lå der også en stor dødfødt hanunge på 140 g. Far er Niffer's Rasputin.
Jeg kom også lige hjem i tide til at assistere min hun Kimeira med fødslen. Hun fik veer 5 minutter efter, at jeg var kommet hjem. Jeg hjalp med at trække den første unge ud og fik gnubbet liv i den. Den næste unge klarede Kimeira selv og den var frisk. 2 hununger på 120 og 128 g. :-) Min californian Ciczo er far til kuldet. Så mangle bare Bernina at føde.

22.08.2014:

Coco Chanel har født 4 dejlige slate unger ved 16.15-tiden, da vi kom hjem fra vores hund Evitas s årlige vaccination hos dyrlægen i Galten. Kom lige hjem som hun åd modekager. Det er en slate tan dreng og 3 slate tan piger. Vægte fra 79-108 g.

19.08.2014:

Hanungerne Niffer's Ganimedes, Niffer's Herkules og Niffer's Maraboux er i dag flyttet til Tåstrup. :-)

16.08.2014:

Jeg havde kælehunnen Niffer's Ida Luna med ud til Marianne, Highlander i dag. Hun bliver afhentet mandag sammen med en hununge fra Marianne og flytter til Kolding.

15.08.2014:

I dag er 2 af Nadines røde unger Niffer's Lakota og Niffer's Leylah afhentet af en englænder og hendes mand. De har taget den lange tur hertil først med færge og lejet bil og kørt gennem Tyskland og hertil. De havde booket en overnatning på Knudhule i Ry og skulle derefter hjem igen næste dag. De 2 røde unger skal bruges i deres avl. :-)

12.08.2014:

I dag er Niffer's Spyro (crested lilla) flyttet til Amager og Niffer's Jacaranda (lilla otter) flyttet til kirke-Hyllinge. :-)

10.08.2014:

I dag er hvirvelhannen Niffer's Valde og hanungen Niffer's Falkor solgt til en familie fra Holme. :-) Og kælehannerne Niffer's Sáfir og Niffer's Dúx flytter til Ringsted. 

09.08.2014
:

I dag er den sorte otter hanunge Niffer's Jagger flyttet hjem til Kappels Opdræt. Vi har byttet, så Kappels Munin er flyttet ind. Han er også sort otter. :-)
Her i eftermiddag er hununger Niffer's Chokopop og Niffer's Brittany flyttet hjem til en familie fra Silkeborg.

05.08.2014:

Niffer's Krumme og Niffer's Wenzel er flyttet hjem til Lea med Daylights Opdræt. :-)

02.08.2014:

I dag er Niffer's Falaroy solgt til en familie fra Stjær, hvor han skal gå sammen med 2 andre hanunger.

30.07.2014:

Den røde hun Niffer's Unisette er vendt hjem igen... tusind tak til Anne Marie for at hente hende til mig i Svenstrup og tage hende med til Låsby. :-)

29.07.2014:

I dag er hanungen Niffer's Isaac solgt til en familie fra Silkeborg, der har 3 hanner fra os i forvejen.
Her til aften ved 20.30-tiden da jeg kom ind fra haven, opdagede jeg at vores sorte foxhun Amira sad med hele 5 små nyfødte fugtige bebser. Hun var ved at æde moderkager og rydde op efter fødslen. Det er Amiras første kuld så det er dejligt, at hun har klaret det hele så fint. :-)
Det er blevet til 3 piger (2 sorte fox og 1 sort otter) og en sort fox dreng samt en sort otter dreng. :-)

26.07.2014:

I dag er hanungerne Niffer's Eclipse og Niffer's New Moon solgt til en familie fra Stilling. :-)

22.07.2014:

I dag er Hazels hununger Niffer's Flicka og Niffer's Flower flyttet hjem til en familie fra Sørvad. :-)

19.07.2014:

Trines kælehun Dixie har født 2 store fine bebser ved 5-tiden i morges efter at have været meget urolig hele aftenen. En choko dreng med gylden fod - vægt 115 g og en choko tan pige på 125 g

18.07.2014:

Niffer's Sorteper er flyttet til Skovby i dag, hvor han skal gå sammen med Niffer's Flipper, der desværre har mistet sin kammerat.

15.07.2014:

Da jeg var kommet hjem fra indkøb ved 19-tiden, opdagede jeg at min røde hun Nadine lå med 3 nyfødte bebser... stadig helt våde. Hun var ved at rense dem og æde moderkager. Et senere tjek viste at det er 2 røde piger på 109 og 113 g og en rød dreng på 100 g. :-)
Marsvinepigerne Niffer's Chanti og Niffer's Cherrie er flyttet til Kokkedal i dag. :-)

13.07.2014:

Marsvinebrødrene Niffer's Don Diego og Niffer's Dimitri er flyttet hjem til en familie fra Hornslet i dag. :-)

12.07.2014:

Vi havde hyggeligt besøg af Peter med Rodbedes Opdræt her til aften og hans kæreste Annette... Peter fik den crestede røde han Niffer's Wilaz med hjem til opdrættet. :-)

08.07.2014:

Jeg vågnede lidt over 6 i morges ved små bebselyde og det var Tøsen, der havde født 3 dejlige hvirvelbebser, som hun var ved at rense og slikke grundigt. Så alt var klaret fint... jeg kunne bare beundre de små nye... 2 drenge i henholdsvis beige/safran og choko med gylden blis samt en chokopige med gylden blis.

07.07.2014:

Jeg kom hjem til 3 fine nye bebser hos vores lilla luxpige Miley. 2 lilla otter piger på 119 og 124 g samt en sort otter dreng på 123 g. Rigtig fine. :-)

06.07.2014:

I dag er den røde skimmel hanunge Niffer's Chinook flyttet til Harlev, hvor han skal gå sammen med en ældre han, der har mistet sin makker.

05.07.2014:

I dag er den røde hanunge Niffer's Byron og skimmel hanungen Niffer's Clarence flyttet hjem til en familie fra Horsens.

27.06.2014:

Dagens overraskelse... Trine kælehun Twix sad med 4 fine tørre bebser, da jeg kom hjem fra indkøb. Og jeg havde slet ikke ventet bebser før primo juli. :-) Men de har en fin størrelse... fra 91 - 105 g. 3 drenge og 1 pige.

24.06.2014:

I dag har jeg sendt den røde crestede hanunge Niffer's Xantino til Sverige. Han skulle helt til Jønkøbing.
Her til aften ved 21-tiden fødte min røde hun Niffer's Penelopeia 3 fine røde bebser nemt og hurtigt... forhåbentlig bliver nogen af dem californians. :-)

20.06.2014:

Hele 2 fødsler her til morgen. Min røde hun Hazel startede med at føde 4 fine bebser... en måtte jeg hjælpe ud, da den kom bagvendt. Det bleÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À ar Hazel færdig med at føde, da jeg opdagede, at vores lilla otter Niffer's Odeleya havde veer. her kom 2 af ungerne bagvendt og jeg måtte hjælpe med at få dem ud... den sidste kom på normal vis. Det blev en helt sort dreng, en lilla otter dreng og en sort fox pige... de sidste er begge meget veltegnede. :-)

Har måttet hjælpe Hazels lille røde dreng i gang med at die og nu har han sørme fattet, hvad det går ud på. :-)

18.06.2014:

Da Trine kom hjem fra skole, sad vores silverargente Niffer's Bahama med hele 5 fine nyfødte bebser... stadig lidt fugtige. Det var en crested solid silverargente, en crested lilla otter pige, en lilla dreng, en crested lilla dreng og en lilla/lemon argente dreng. :-)
Her til aften blev de 2 hanner Niffer's Mirago og Niffer's West Wind solgt til Lea her fra Låsby... efter ikke at have haft marsvin et par år, så er Lea med på vognen igen. :-) Håber også at se dig på udstilling igen, Lea. :-)

17.06.2014:

I dag er marsvinedrengene Niffer's Arthur og Niffer's Yago rejst hjem til en familie fra Kirke-Hyllinge og de røde Niffer's Navajo, Niffer's Marquis, Niffer's Bambina samt slate tan'en Niffer's Yamilé er rejst til Korsør. :-)

15.06.2014:

Niffer's Yasmeen og Niffer's Bernadette er solgt til en familie fra Grindsted i dag. :-)

14.06.2014:

Super hyggelig temadag i Team Sunshine, der blev afholdt hos Marianne med Highlanders Opdræt i de skønneste omgivelser... slate tan pigen Niffer's Vicca flyttede hjem til Dorte Hansen ved samme lejlighed og vi har lånt en creme han, der skal bruges til vores hvide californian pige Chicca. :-)

13.06.2014:

Den røde dreng Niffer's Xanzerre flyttede til Kolding her til aften og han skal gå sammen med en ældre han på 5 år, der har mistet sin burkammerat.

12.06.2014:

Her til aften ved 23.30-tiden gik vores solidhun Dharma i fødsel og hun fik 5 dejlige bebser. En rød pige på 87 g, en rød dreng på 96 g, en rød skimmelpige på 100 g, en rød satinskimmeldreng på 101 g og en solidagouti/rød skimmeldreng på 94 g. Vi troede først, at han var sort/rød skimmel, men et nærmere eftersyn viser klart at han er solidagouti... de er jo også meget mørke som unger.  Dharma er en meget opmærksom mor, der konstant klukker til ungerne og holder samling på dem. :-)

07.06.2014:

I dag er den røde pige Niffer's Zorina flyttet til Roskilde. Tak for Annette Gregersen for at tage hende med til Sjælland. :-)

05.06.2014:

I dag har hunungen Niffer's Abigail II fået nyt hjem hos et par fra Brabrand. :-) Hun skal gå sammen med 2 andre hunner.

31.05.2014:

Trine opdagede her til aften ved 22.30-tiden at min røde skimmel Niffer's Undina var i gang med at føde. Hun havde allerede fået og renset 2 unger. Nummer 3 kom med bagbenene først, så der måtte Trine hjælpe, da den ikke var så nem at få ud for Undina. Ungen var helt livløs ved fødslen, men det lykkedes Trine med massage og kunstigt åndedræt at få liv i det lille pus. De sidste 2 unger kom på normal vis og Undina klarede det fint. Det var et stort kuld... et senere tjek viste, at det var 2 røde piger på 67 g (hende Trine reddede) og 100 g, en mørk rød satinskimmelpige på 75 g og 2 røde skimmeldrenge på 80 og 107 g.

26.05.2014:

I dag er Diamonds flyttet ud i et kælehjem. En familie fra Silkeborg manglede akut en kammerat til deres marsvin Bella, der havde mistet sin veninde og ikke ville spise. Så vores Diamonds der har været uheldig og aborteret et par gange var taget ud af avl og ville egne sig godt til kæl. Hun er en sød og kærlig hun, der kan enes med alle og det viste sig også at være et super match og familiens hun Bella begyndte straks at spise og snakke. Så det var en god løsning for alle parter. :-)

25.05.2014:

I dag er skimlen Niffer's Minetta flyttet hjem til Jonas med Caviary Ask. Og Laura Bentley har hentet hendes 2 californians, som også kom med hjem sammen med vores nye han. :-)

20.05.2014:

I dag har jeg fået en ny dejlig crested californian han hjem fra Tyskland. Tak til Helle Nahmesen for at tage ham med hjem fra Tyskland.

18.05.2014:

I dag har argentedrengene Niffer's Terry og Niffer's Tornadoe fået nyt hjem hos en sød familie fra Højbjerg :-)

16.05.2014:

I dag har slate tan pigerne Niffer's Fransiska og Niffer's Versace fået nyt hjem hos en sød familie fra odder. :-)
Der er taget fotos af de 2 nyeste kuld og en masse af ungdyrene plus salgssiden er opdateret. :-)

13.05.2014:

Da Trine kom hjem fra skole, havde vores crestede røde hun Niffer's Mireya født 4 unger. De var allerede tørre og løb omkring. Mireya har vi fået tilbage fra Tyskland og det var ikke en planlagt drægtighed, idet Mireya var hoppet ind til en rød han, mens vores tyske veninde Bettina havde dem gående.
Denne springtur på få timer har så resulteret i dette kuld: 1 crested rød dreng på 103 g og 3 crestede piger på 108, 109 og 114 g. Alle meget fine unger.

12.05.2014:

Jeg var lige kommet ind af døren fra arbejde, da jeg opdagede at min røde skimmel Niffer's Xinnia var ved at føde. Hun havde født en stor rød skimmelunge, som hun var ved at rense. Vi stod egentlig og skulle videre til Silkeborg, hvor Trine går til spring, men vi kunne jo ikke køre midt i en fødsel.
Xinnia fødte snart en moderkage, som hun åd og derefter lå hun og vred sig lidt... der gik lidt tid, før hun igen fik kraftige veer. Jeg kunne ikke se noget, men Trine mente, at der lå noget under hende og ganske rigtigt lå der en ny unge under Xinnia. Trine måtte hjælpe, da ungen gispede lidt, men heldigvis fik hun gang i den. Dernæst fødte Xinnia de sidste 2 moderkager, som hun åd og kunne nu hvile sig med ungerne. Så vi nåede ikke til ridning, men et lille nyt liv var da også vigtigere. :-) Trine har døbt ungen Arne. Han er en flot rød hanunge på 104 g og hun har til hensigt at beholde ham. :-) Skimmelungen er også en dreng med en fin vægt på hele 126 g.

09.05.2014:

I dag flytter den røde hanunge Niffer's Ringo til England. :-) Den engelske opdrætter havde taget et fly til København sammen med sin mand, lejet en bil til Låsby for at hente mutten og derefter videre til Esbjerg, hvor de skulle med færge retur til England. Hun har endvidere bestilt et par røde hununger, så vi ser dem nok igen til sommer. :-)

07.05.2014:

Jeg vågnede kl. 3.45, da min røde hun Tatjana var ved at føde. Hun klarede nu alt fint selv og jeg kunne snart lægge mig til at sove igen. Først her til morgen tjekkede jeg bebserne, der viste sig at være 3 røde piger. Der er dog nogen hvide tæer imellem på 2 af bebserne, ligesom på deres Far, californianen Hugo Boss van Barnim. Ungerne er på standby indtil jeg ser, hvem der bliver californians.

05.05.2014:

Vores Team Sunshine afholdt udstilling med Winners Cup i Suldrup i weekenden og det var rigtig hyggeligt. Det gik ok for vores dyr, selvom den skotske dommer generelt var noget fedtet med certerne lørdag. Anderledes var det med den norske dommer Anniken, der gav cert til alle mine dyr samt Trines foxpige Amira. :-) Men min satinskimmel Niffer's Emmy og slate tan hunnen Niffer's Coco Chanel gik dog gennem den skotske dommers nåleøje og fik cert og BIR-R (Emmy) og cert samt BIS1 i RV (Coco). Det samme fik Emmy og Coco hos den norske dommer, så Coco gik også hen og blev Winners14 i RV.
Anniken sagde endvidere, at min røde hun Yochana var den bedste røde, hun nogensinde havde dømt, så det blev jeg jo rigtig glad for. :-)
Det gik også super for Trines dyr... hendes juniorhan Niffer's Hannibal fik cert i Juvenile lørdag og han var i BIS juniorfinalen... Trine fik cert på Mickey lørdag hos Tom Erik og ditto søndag hos Annfrid, hvor han også vandt BIS1. Mickey er nu Grand Champion i Juvenile. :-)
Trines hvide chokolade Californian Chicca Sandra van Barnim deltog i både Juvenile og Pet og lørdag vandt hun henholdsvis BIS2 og BIS3 i Juvenile og Pet. Søndag vandt hun igen sin klasse og fik cert i Juvenile og blev hun BIS2 i Pet, så det var en meget glad Trine. :-)

30.04.2014

Vores crestede slate tanpige Niffer's Ladybird fødte sit første kuld ved 21-tiden. Hun klaredet det hele fin selv, mens jeg bare kunne kigge på. Det blev til 4 fine bebser:  1 slate tan pige på 71 g, en eng. crested slate tan dreng på 97 g, en sort tan pige på 112 g og en crested sort tan pige på 120 g.  :-)

28.04.2014:

Den lilla tanpige Niffer's Unify er flyttet til Them i dag, hvor hun skal gå sammen med en anden hununge og en voksen hun. :-)

23.4.2014:

Den crestede røde hanunge Niffer's Allivan er solgt til en dame fra Århus, der manglede en ven til hendes voksne han.

22.04.2014:

Den lilla crestede hun Niffer's Sasha er flyttet til en opdrætter Susanne på Amager i dag sammen med 3 tyske kastrater, der skal til 3 andre opdrættere. :-)

21.04.2014:

Besøget fra Tyskland gik desværre alt for hurtigt og Bettina tog hjem i aftes sammen med 13 abyssiniere, vi hentede ved Turbos Opdræt i søndags. Meget flotte dyr. Desværre stopper Susan opdrættet, men hendes linier går heldigvis ikke til spilde. Bettinas gode veninde Ines har opdrættet abyssinere i mange år og vil sætte pris på de fine dyr i avlen. Endvidere havde Bettina 2 chokolader med til Tyskland fra Silkes Opdræt og teddyen fra Hegnsholt foruden 4 dyr fra os. Niffer's Casimir, Niffer's Fantasia, Niffer's Rexton og Niffer's Jeamaine.
Knap var Bettina kørt, da vi opdagede at hun havde glemt hendes termokande, så den vendte hun tilbage efter og i det samme begyndte min røde hun Abigail at få veer, så Bettina blev og overværede fødslen af vores første Californian kuld. Det blev til 3 dejlige røde bebser, formentlig 1 dreng og 2 piger. En af hvert køn har crest. :-) Nu glæder vi os til at se, hvor mange der udvikler californian tegning.

19.04.2014:

Vi var en tur i Ålborg Zoo og fik afleveret 2 kastrater til Hegnsholts Opdræt på vejen. Plus Bettina skulle have en teddyhan af Malene.

18.04.2014:

Vi fik besøg af vores gode veninde Bettina fra Tyskland ved 1.30-tiden i nat. Der var desværre tæt kø på de tyske motorveje. Med sig havde hun 16 kastrater til forskellige opdrættere og en til os Mr. Big, en crested slate tan han Duplo von der Lucky Ranch i Tyskland og så nogen røde der vender hjem fra en tysk opdrætter, der må stoppe grundet hans nye arbejde.
Marianne og Cassandra (Highlanders) og Laura med Little Diamonds Opdræt var her og hente hver deres 2 kastrater og spise frokost sammen med os og Bettina. Laura skulle også have en dapple han fra Tyskland og Niffer's Dominick, flyttede også med hende hjem.
Degns Armani er flyttet til El Locos Opdræt sammen med en af de nye kastrater her til aften.

17.04.2014:

Niffer's Silaz er flyttet til Silkes Opdræt og Niffer's Hagrid er kommet hjem efter endt avlstjeneste. :-)

12.04.2014:

Vores lilla tan Quintavius er flyttet hjem til Kappels Opdræt, hvor han skal lave nogen flere lilla. :-)

09.04.2014:

Niffer's Eveleen er solgt til Mette fra Ålborg i dag. Hun skal gå sammen med 2 andre hunner.

07.04.2014:

Siranja har født en stor black otter dreng på 118 g ved 18-tiden. Meget flot skarp tegning. :-)

06.04.2014:

Vi har haft hyggeligt besøg af Marianne og Cassandra (Highlanders) i eftermiddag og argenterne Beyshah og Niffer's Tamaris rejste med Marianne hjem. :-)

05.04.2014:

Jeg har solgt de 2 røde Niffer's Isfahan og Niffer's Randalf til Diana, der også opdrætter rød i formiddags. Held og lykke med drengene. :-)
De 2 hununger Niffer's Pandorra og Niffer's Shantii har fået nyt hjem hos en familie fra Ry her i eftermiddag.
Og så havde vi sidst på eftermiddagen besøg af Dorte og Kenneth, der havde en læs foder med til vores marsvin. Tak for leverancen. Det var hyggeligt at se jer.

24.03.2014:

De 2 hanunger Niffer's Qassim (rød skimmel) og Niffer's Mikkel (sort tan) har fået
nyt hjem hos en familie fra Lystrup her sidst på eftermiddagen.
Vores dejlige slate tan hun Ladyhawke har født 4 dejlige slate tan unger ved
21.30-tiden... en dejlig crested hanunge på hele 125 g og 3 fine piger med vægte fra 87-109 g. Niffer's Navarre er far til kuldet. :-)

23.03.2013:

Vi har været til udstilling i Sig hele weekenden. Team Varde har igen sørget for en
hyggelig udstilling til marsvinefolket. :-)
Det gik også ok for vores dyr og det blev til hele 5 nye champs og en elitechamp
titel til vores dejlige Emmy. :-)
Trine fik 2 certer til hendes Mickey i både Juvenile og Pet og Mickey blev BIS1 i
Pet søndag hos Camilla. Kan nok være, at Trine var stolt af hendes dejlige dreng.
:-) Han er således også Pet champ nu.
Der blev ikke noget til hendes juniordrenge Zion Jr. og Huggo Boss denne gang.
I racedyr blev der cert og BIR til min røde crestede hun Niffer's Nira lørdag og
cert søndag. Hun er ny champ, når papirarbejdet er i orden.
Vores dejlige sorte fox Amira fik også cert og BIR lørdag samt sørme en BIS2. Søndag blev det til cert og BIR-R. Amira er også ny champ. :-)
Det blev til cert + BIR + BIS4 til min satinskimmel Emmy lørdag - hun får som
tidligere nævnt også en elitechamp titel. Søndag blev det bare til et cert til Emmy.
Dommeren hæftede sig ved den lille gyldne plet, hun har i lysken, selvom alt andet ved hende er fejlfrit.
Det blev til cert og BIRj begge dage til mine lille røde skimmelpige Niffer's
Zoleena... søndag blev hun endda BISJ4. Min røde skimmelopdrættergruppe med Zoleena og Niffer's Thorin blev nr. 2 lørdag. Thorin fik sit 3. juniorcert søndag, så han er nu juniorchamp. :-)
Trines dejlige black otterpige Niffer's Hermionia fik sit sidste cert og en BIR
søndag, så hun er også ny champ (RV).
Det eneste racedyr, der ikke fik noget denne gang var Niffer's Penny. Men vi var nu meget godt tilfredse. He he!
Vi var færdige i rimelig god tid søndag, så vi fik også lidt aften for os selv. Tak
for en hyggelig og god udstilling. :-)  Nedenstående billede er fra BIS finalen lørdag. :-)

Opdrættergrupper lørdag:21.03.2014:

De 2 søde hanunger Niffer's Perry og Niffer's Phønix har fået nyt hjem hos en familie fra Århus i dag og 2 af Zarileens hanunger har fået nyt hjem hos en familie fra Silkeborg her sidst på eftermiddagen. :-)

13.03.2014:

Den røde hanunge Niffer's Elmiro er flyttet til Sjælland i dag. Tak til Tine for at tage ham med over. :-)

11.03.2014:

I dag har marsvinebrødrene Niffer's Igor og Niffer's Idriz fået nyt hjem hos en familie fra Århus. :-) Tror de marsvin var næsten lige så meget til moderen som til børnene. Dejligt. :-)

10.03.2014:

Neytiri har født en enkelt stor crested dreng på 143 g.

09.03.2014:

Jeg har gået og kigget til Trines kælehun Rubin, da jeg var ret sikker på, at hun snart skulle føde. Hun var lidt stille her til morgen og jeg var ikke så glad for, at vi skulle køre fra hende. JeÀ À p¶ @´ hÀ  À @ À Opdræt. Men Rubin havde født før, så vi tog afsted og havde en herlig dag.
Vi var hjemme igen sidst på eftermiddagen og jeg skyndte mig ind og kigge til Rubin. Intet... hun lå og slappede af, så jeg skar hende et stykke peberfrugt og agurk, som hun straks gav sig i kast med. 5 minutter efter fik hun veer. Det var som om, hun bare havde ventet på, at vi kom hjem. :-) Rubin fødte 3 dejlige små piger... en lilla tan på 92 g, en hvirvlet lilla tan på 71 g og en slate otter skimmel på 76 g. Rubin klukkede lystigt til sine unger og glade var vi, over alt var gået godt. :-) En fin afslutning på dagen.

08.03.2014:

Jeg stod op til, at vores fine argentepige Beyshah havde født 3 nye fine bebser i nattens eller morgenens løb. 2 lilla/lemon argente drenge på 112 og 116 g, 1 med crest og en solid argente pige på 117 g, også med crest.
I dag har skimmelpigen Niffer's Odina fået nyt hjem hos en familie fra Hedensted, der manglede selskab til deres hunmarsvin Guffe. :-)
Sidst på eftermiddagen blev den røde pige Niffer's Emilly og skimmeldrengen Niffer's Zaroc afhentet af Annfrid Bøttner fra Norge. Held og lykke med dyrene... håber du bliver glad for dem. :-)

04.03.2014:

Vi stod op til 2 nye kuld her til morgen.... Trines kælehun Tøsen havde fået 3 søde bebser og min røde hun Yochana havde ligeledes født 3 bebser. Yochanas viste sig at være 3 røde drenge med vægte fra 117 - 125 g og Tøsen havde fået 2 piger og 1 dreng. Drengen er selvfølgelig den flotteste... typisk! En amr. crested sort tan skimmel på 91 g. Pigerne er en crested lilla på 103 g og en crested sort tan på 101 g. Tøsen har jo haft kuld før og havde fuldt styr på sine nye unger.. Yochana var derimod lidt utryg over det hele... lidt nervøs for de nye babyer, men Trine hjalp hende med at falde til ro. Sad lidt med hende og lagde ungerne til, så snart sad Yochana også med alle ungerne trygt under sig. :-)

02.03.2014:

De røde hanunger Niffer's Liam og Niffer's Kilgarrah er flyttet hjem til en familie fra Ryomgård i dag. :-)

25.02.2014:

Skimlen Niffer's Cheetah er flyttet til Nordsjælland i dag til Lasse og Sille, der i forvejen har en rød han fra os. :-)

23.02.2014:

I dag er de røde piger Niffer's Kaliopi og Niffer's Bridie (skimmel) flyttet til Sjælland. Måske med tiden vi har et par nye udstillere. :-)
Gyldenargenterne Niffer's Izmene, Niffer's Xanthana og Niffer's Whauw er flyttet hjem til Highlanders Opdræt. Vi skruer lidt ned for argenteavlen, nu hvor vi skal i gang med Californians og så vil Marianne gerne overtage nogen af argenterne. :-)

22.02.2014:

I dag har hanungerne Niffer's Harald og Niffer's Holger fået nyt hjem hos en familie fra Horsens. :-)

21.02.2014:

En familie fra Ryomgård har været forbi og udvælge sig 2 hanunger... de skal dog lige være klar til at rejse her først i marts. :-)
Ved 19-tiden opdagede jeg, at Trines hvirvelhun Niffer's Barbie var i gang med at føde... hun havde allerede født og renset 3 unger og den 4 var lige kommet til verden, da jeg kom ind i værelset. Det var ellers kun et kvarters tid siden, jeg sidst kiggede til hende. Barbie har fået 2 glatte piger og 2 hvirvlede drenge med vægte fra 100 til 109 g.
Ved 23.30-tiden var der endnu en fødsel i gang. Jeg gik og rensede bure, da jeg lige ville kigge ind til min røde skimmel Zarileen, der også var blevet godt stor. Så var Zarileen også i gang med at føde. Hun havde fået 2 unger og der kom 2 mere... det viste sig at være en rød skimmelpige på 114 g, en rød dreng på 105 g og 2 røde skimmeldrenge på 118 og 120 g. :-)

18.02.2014:

I dag er hunungerne Niffer's Jamina og Niffer's Humlebi flyttet til København og hanungerne Niffer's Chirocco og Niffer's Benjamin er flyttet til Malmø. :-)

16.02.2014:

Vi har været til dobbeltudstilling i Otterup på Fyn her i weekenden og det er gået superfint. Min dejlige satinskimmel Niffer's Emmy blev BIS1 lørdag hos Don Payne og BIS3 søndag hos Pete Wardman. Desuden fik hun årspokalen som den bedste Purebreed i 2013. Trine fik en BIS1 i Rare Variety med sin sorte otter Niffer's Hermionia hos Don Payne samt en BIS3 i Pet søndag hos Ove med hendes harlekin Mickey. :-) Hun fik også årspokalen for den bedste Rare Variety i 2013 med Niffer's Lady Luck, der fik sit sidste cert søndag og nu også er champ.
Endelig blev der 2 juniorcerter og BIRJ-R til min lille røde skimmel Niffer's Thorin, 2 juniorcerter og 2 BIRJ til Trines sorte tanpige Niffer's Penny... de var begge oppe i BIS junior finalen begge dage, dog uden placering.
Lørdag var der også cert til de røde Niffer's Penelopeia og Nira (crested), der også blev BIR. Trine fik 2 certer i Juvenile Pet med hendes lille Zion Junior og 2 voksencerter til Mickey, der nu er Juvenile pet champ. Mickey fik også 2 certer i Pet. Endelig blev der også 2 certer til vores sorte fox Amira vom Friesendeich. :-) Så alt i alt var det en super udstilling - velarrangeret og med dejlig mad og hyggelig muttesnak. :-)

11.02.2014:

Madina er sammen med en ældre rød hun Miranda flyttet hjem til Katrine, der har boet i Låsby. Om et par måneder skal Madina sættes sammen med en silverargente han, der også kommer fra os. :-)

09.02.2014:

I dag har de 2 hanunger Niffer's Filipo og Niffer's Diablo fået nyt hjem hos en familie fra Silkeborg. :-)

07.02.2014:

Min røde hun Nadine fødte i nat kl. 1.30 en stor rød skimmelpige på 122 g. Jeg hjalp til ved fødslen og vågnede ved, at Nadine havde veer. Der kom kun den ene unge, men jeg var ret sikker på, at hun skulle føde, da hun var noget urolig om aftenen.
Sidst på eftermiddagen flyttede kælehunnen Niffer's Gracia til Ebeltoft hos en familie, der allerede har Niffer's Eireen og en anden hun. :-)

06.02.2014:

De 3 marsvinebrødre Niffer's Gepardo, Niffer's Gilberto og Niffer's Georgie flyttede i dag hjem til en familie fra Silkeborg. De var længe ventede og jeg er sikker på, at de nok skal få det godt. :-)

04.02.2014:

Niffer's Enzo og Niffer's Brianna er i dag flyttet hjem til Henriette fra Randers. :-)

03.02.2014:

Niffer's Una Muna har i dag født en stor fin slate/hvid/gylden hanunge på 120 g hos dyrlægen... der var også en stor gylden/hvid hvirvelhan, der desværre ikke klarede det. :-(

02.02.2014:

Da jeg stod op ved halv-ni tiden, sad vores sorte tan hun Renesmee med 2 fine tørre bebser. 1 slate tan pige på 128 g og en black tan dreng på 125 g.
Om aftenen var jeg i Skanderborg for at aflevere Niffer's Rivana til Signe med Kappels Opdræt. Rivana derfra skal videre til Sjælland, hvor hun forventes at være fremme mandag formiddag.

01.02.2014:

I dag er den røde hun Nicoline flyttet over til Henriette med ChampChaos Opdræt.
Tak til Sitanes for at tage hende med til Kbh. :-)
I formiddags flyttede den lilla fox Niffer's Christmas og silverargenten Niffer's Dolomit til Laurbjerg hos en dyrlægefamilie.
Over middag fik vi besøg af Dorte, Kenneth og Camilla, der kom med foder, samt Marianne, Cassandra og Laura Bentley, der skulle afhente mutter og foder.
Silverargenten Niffer's Damon er nu flyttet hjem til Highlanders Opdræt og kælehannerne Niffer's Baltasar og Niffer's Ashanti er flyttet til Little Diamonds Opdræt. Held og lykke med dyrene... Laura skulle også hente sin lille røde californian. Så vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag med masser af muttesnak. :-) Tak for at levere foder, Dorte og Kenneth. Selvom mutterne mangler deres lucerne-mix. Forhåbentlig kommer den hjem til medio februar. :-)

29.01.2014:

Min dejlige røde hun Niffer's Tanaia fødte 2 fine røde unger ved 22.30-tiden. Jeg sad inde i stuen og hørte, da hun fik kraftige veer og kunne opleve fødslen. Det blev 1 pige på 132 g og 1 dreng på 126 g. :-)  

27.01.2014:

I dag oprandt dagen, som vi har glædet os til længe... vi fik vores nye Californians hjem fra Tyskland. Nordmændene Annfrid og Tom Feragen har været så søde at hjælpe med hjemtransporten. Her sidder Trine med den røde Californian han Macho Reddingo. :-)  Tak for hjælpen til jer og tak til Christian Koch, fordi vi måtte købe de fine dyr. Kontakten blev formidlet gennem den tyske opdrætter Carola Heise, som jeg har haft solgt røde marsvin til siden 2005 og fornylig har fået en dejlig ensfarvet rød han Meander aus Heiligensee hjem fra. :-)  Jeg har gået længe og synes, at Californians var supersmukke, men ikke drømt om, at vi allerede skulle eje nogen og det var helt tilfældigt, da jeg skrev sammen med Carola, at hun fortalte, at hun samarbejdede med Christian om de røde Californians. Hun ville gerne kontakte Christian, hvis jeg ønskede nogen Californians og jeg har jo mine røde som avlsgrundlag, så det er bare super spændende at få lov til at indføre racen i Danmark som den første. 2 opdrættere mere i DK har fået en Californian hjem ved samme lejlighed og vi har den ene gående indtil på lørdag, hvor Laura kommer og henter ham. :-)

25.01.2014:

Der er billeder af de seneste kuld og salgssiden er opdateret. :-)

24.01.2014:

Satinskimlen Niffer's Hunter er flyttet hjem til Jonas Mejlvang i dag... håber han vil lave nogen fine bebser til dig, Jonas. :-)

23.01.2014:

I dag har Niffer's Bindy fået nyt hjem hos en dame fra Randers, de har 5 marsvin i forvejen. Først i næste måned skal Niffer's Enzo også rejse hjem til hende.

21.01.2014:

Jeg har i dag sendt 3 mutter til Lolland Falster til en fransk dame... 2 marsvin fra min veninde Lene (Tessa og Nougat) og den røde pige Niffer's Tianna fra mig selv. Fik besked sidst på eftermiddagen, at dyrene var kommet frem i god behold. :-)

20.01.2014:

Da jeg vågnede her til morgen, sad min røde hun Kelly forskrækket i et hjørne og forrest i buret sad en lille unge med indtørret hinde. Heldigvis var mund og næse fri, så kan kunne trække vejret. Han var også dejlig varm.
Men jeg kunne mærke flere unger i Kelly og masser af liv, så jeg gav hende kalk m.v. Men stadig ingen veer og Kelly ville ikke kendes ved ungen, så han røg ind til Minetta, der har 2 små hanunger fra d. 17.1. og Minetta begyndte straks at rense den lille. Så kørte jeg til dyrlægen, som beholdt Kelly og gav hende oxytocin og kalk, mens jeg kørte på arbejde.  Dyrlægen ringede senere på formiddagen, at Kelly havde født 2 store fine unger, men at hun stadig var stresset og ikke ville vide af ungerne. Jeg hentede hende efter arbejde og det var først om aftenen, at hun begyndte at interessere sig for de små. Nu går det heldigvis fint. :-)

19.01.2014:

Skyfall har fået 2 store piger.. en rød skimmel på 125 g og en rød pige på 127 g. Der var desværre også en rød dreng med tarmfremfald, der ikke kunne leve. :-(

18.01.2014:

Tidligt i morges rejste de røde Niffer's Lewis og Niffer's Xsally mod Norge. Over middag havde vi besøg af en familie fra Laurbjerg, der reserverede den lilla fox Niffer's Christmas og silverargenten Niffer's Dolomit.
Det blev også til et kuld fra min røde skimmel Niffer's Skyfall. Hun vogter meget på ungerne, så jeg vil lade hende i ro nogen tid endnu. :-)
Minetta har det heldigvis godt i dag og er begyndt at interessere sig for ungerne. Hun er kommet i gang med at æde igen, så pyha! Turde ellers dårligt nok kigge ind til hende her til morgen.

17.01.2014:

Min gyldne skimmel Niffer's Minetta fødte et par gyldne argentedrenge på 94 og 96 g ved 22.30-tiden. De var lidt slappe ved fødslen og jeg måtte hjælpe med at få dem i gang. Minetta var også meget træt, så hun har fået kalk, druesukker og baytril. Hun spiser ikke og er ikke interesseret i ungerne. Øv, altså.

16.01.2014:

Trine  havde jo håbet på, at hendes kælehun Niffer's Lyonesse havde født på hendes fødselsdag i går, men det blev altså først i dag, mens vi havde besøg af Marianne og Cassandra med Highlanders Opdræt. Vi havde været rundt og kigge alle mutter og sad i stuen til en kop the og muttesnak. Da vores gæster skulle til at køre hjem, skulle jeg da lige tjekke vores drægtige hunner og sørme om Lyonesse ikke havde født 4 dejlige bebser, mens vi sad og sludrede. Så der blev lige tjekket bebser, inden gæsterne kørte hjem. Der var endnu en gang overvægt af hanner ... det blev 3 drenge og 1 pige. :-) Nu skal mor og bebser have fred, så vil jeg veje ungerne og kigge nærmere i morgen, når de er tørre. :-)

11.01.2014:

I dag har hunungerne Niffer's Zabina og Niffer's Adelaide fået nyt hjem hos en rigtig sød familie fra Århus. :-)
Der er også taget billeder af de seneste kuld i dag, hvor solen lige tittede frem en halv times tid sidst på eftermiddagen... de sidste fotos måtte dog tages med blitz og billedkvaliteten kunne være bedre. :-/

05.01.2014:

Jeg vågnede i nat kl. 3.35 ved lyden af en nyfødt unge, der blev renset. Det var vores slate tan My Fair Lady, der var ved at føde. Hun havde født én unge og der kom 2 mere... hun klarede det hele selv og jeg måtte ikke forstyrre... blot sidde stille og kigge på. Et tjek om morgenen viste, at det var 2 slate tan piger på 110 og 125 g samt en ditto dreng på 122 g. :-) Niffer's Navarre er far.
Der meldte sig et kuld mere om aftenen... Trines kælehun Alberte, der var blevet kæmpe stor, fødte ved 22.30-tiden. Jeg sad i stuen og hørte pludselig lyden af en unge, der trak vejret første gang... et meget karakteristisk gisp. Alberte sad da med hele 3 unger og der kom 2 mere. Hun klarede det hele fint selv... et senere tjek viste, at det var 2 piger og 3 drenge i flotte farver og 3 med hvirvler. Det er Niffer's Ulrik, der er far til kuldet. :-)

02.01.2014:

Første dag på arbejde efter en dejlig lang juleferie. Jeg ville jo så gå tidligt i seng i aftes, da jeg skulle op og på arbejde, men da man nu havde vænnet sig til at gå sent i seng og sove længe hver morgen, så kunne jeg selvfølgelig ikke sove, men lå og vendte og drejede mig. Jeg var derfor også vågen kl. 1.15, da jeg hørte at min røde crestede hun DKCH Niffer's Neytiri fik veer. Hun var jo megastor, så hun slog en kolbøtte, da hun prøvede at bøje sig ned og trække den første unge ud. Jeg måtte derfor hjælpe hende med de første unger. Hun var ellers meget ivrig efter at slikke dem rene, så da hun først var kommet godt i gang, sad jeg bare og kiggede på. Efter en times tid var der født 5 røde bebser, heraf 2 med crest og Neytiri var ved at spise moderkager. Så jeg slukkede lyset og lod den nybagte mor hygge sig med sine nye små'ere. Her i eftermiddag da jeg var kommet hjem fra arbejde, tjekkede jeg de små. Det viste sig at være 2 piger og 3 drenge... en af hver køn med crest. Det er første kuld efter den tyske røde han Meander.  Vægte fra 80-116 g, så det er jo ganske fint. Ungerne ser også godt ud og der vil komme billeder i weekenden. Jeg havde ellers så småt ventet, at Neytiri ville føde nytårsaften.... hun er nemlig selv født på nytårsaften for nogen år siden. :-)
Sidst på eftermiddagen flyttede de røde hanunger Niffer's Walentino og Niffer's Zorino hjem til en familie fra Silkeborg. held og lykke med drengene! :-)

01.01.2014:

Godt nytår. Vi er kommet godt ind i det nye år her hos os... mennsker som dyr... trods meget nytårsskyderi hele ugen op til nytår. :-) Håber at det også er gået godt hos jer derude...
Det har været et godt år for vores opdræt. Der er solgt hele 22 Niffer-racedyr til Tyskland i år, 1 til Holland, 7 til Tjekkiet, 1 til Norge, 7 til Sverige og 2 så langt som til Brasilien! Og så er der solgt mange marsvin til danske opdrættere og private familier. De fleste af vores gyldne er nu kommet ud til andre seriøse opdrættere, der fører avlen videre. Det er jeg meget glad for. :-)
Vi ønsker jer alle held og lykke med marsvinene fra vores opdræt. Vi er glade for, at folk kommer igen og anbefaler os til venner og bekendte, så må de jo være godt tilfredse med deres nye marsvin. :-)
Det har også været et rigtig godt år rent udstillingsmæssigt. Min smukke gyldne satinskimmel DKCH Niffer's Emmy har fået mange BIS-placeringer i år... endda flere BIS1'er og hun har samlet så mange points, at hun er blevet årets bedste racedyr (Purebreed) 2013 i DMF. Det er jeg meget glad for... hun er også en fantastisk skøn mut.
Trine har også klaret sig godt med hendes nye tegnede racer... blandt andet er hendes slate tan Niffer's Lady Luck blevet bedste sjældne variant (Rare Variety) i 2013. Så det er jo helt forrygende. Trine har også udstillet et barnebarn til vores dejlige  Jashim... den smukke silverargentehun Niffer's Charizma, der også har klaret sig godt. Så det tegner lovende for Trine også fremover. Jeg er også glad for de gode resultater, jeg har fået med mine røde og skimler i år... bl.a. har min dejlige røde hun DKCH Niffer's Yochana både hentet en BIS3 og en BIS5 hjem. Det varmer, at de røde nu kan blande sig i toppen. For år tilbage så man sjældent en rød i en BIS-finale.
Nu vil vi se frem til endnu et spændende udstillingsår og vi glæder os til mange timer sammen med andre marsvinefans. :-)  Endnu en gang godt nytår til jer alle! :-)

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login